بیست سال از اکران فیلم «خوابگاه دختران» محصول مشترک محمدحسین لطیفی و ایرج طهماسب گذشت
«خوابگاه دختران» یکی از ساختههای موفق و پرمخاطب محمد حسین لطیفی است که این کارگردان آن را در سالهایی که در اوج مسیر حرفهای اش قرار داشت براساس فیلمنامهای از ایرج طهماسب جلوی دوربین برد. این فیلم پس از «شب بیست و نهم» موفقترین فیلم ایرانی در ژانر وحشت است که حالا بیست سال از اکران آن میگذرد.
به گزارش جهت پرس؛ در سینمای پس از انقلاب فیلمهایی در ژانر وحشت تولید شد که هیچکدام به اندازه فیلمهای «شب بیست و نهم» و «خوابگاه دختران» موفق نبودند، این دو فیلم با وجود کاستیهایی که داشتند، اما توانستند در ژانری که ساخته شدهبودند مخاطب را تحت تاثیر قرار داده و با خود همراه کنند. فیلم دوم محصول همکاری محمد حسین لطیفی و ایرج طهماسب است که 20 سال قبل در تاریخ 24 آبان ماه 1384 روی پرده سینماها رفت.
شرایط تولید | محمد حسین لطبفی بعد از ساخت نخستین فیلم سینمایاش با نام «سرعت» در سال 1375 ، چند سالی از سینما فاصله گرفت و مسیرش را به سمت تلویزیون کج کرد. ماحصل این تغییر مسیر ساخت سریال موفق «کت جادویی» بود. او بعد از آن، همکاریاش را با دفتر فیلمسازی «صحرا فیلم» به مدیریت مجید و حمید مدرسی شروع کرد. حضور در این دفتر بستر همکاریهای مشترک لطیفی با ایرج طهماسب را مهیا کرد. او از این مقطع به بعد سه فیلمنامه به قلم طهماسب را پشت سر هم جلوی دوربین برد. این مسیر با ساخت «عینک دودی» شروع شد با «دختر ایرونی» ادامه پیدا کرد و با «خوابگاه دختران» به سرانجام رسید. بر خلاف دو کار اول که در ژانر کمدی بودند فیلم آخری اثری متفاوت بود که در ژانر «وحشت» تولید میشد و همین موجب شد تا نگاهها به این فیلم معطوف شود چراکه لطیفی و طهماسب با آن گام در یک وادی تازه گذاشته بودند.
گروه بازیگران | محمد حسین لطیفی که دو ساخته قبلیاش را با حضور ستارههایی چون فاطمه معتمدآریا، ایرج طهماسب ، هدیه تهرانی و امین حیایی ساخته بود، برای «خوابگاه دختران» با توجه به شرایط سنی کاراکترهایش به سمت ترکیب تقریبا نامتعارفی میرود و از بازیگرانی استفاده میکند که اگرچه در آن سالها چهرههای شناخته شده بودند اما هنوز جایگاه فعلیشان را در سینما به دست نیاورده بودند و برای یک فیلم تجاری عاملی برای جذب مخاطب به حساب نمیآمدند. باران کوثری و نگار جواهریان دو نقش اصلی دختر فیلم بودند و مجید صالحی که در آن سالها با مجموعههای «سیب خنده»، «قطار ابدی»، «کوچه اقاقیا» و… به شهرت رسیده بود و هم نقش مکمل مرد بود. اما نقش اصلی مرد که در واقع موتور محرک درام فیلم بود و قرار بود حس ترس و وحشت از طریق کاراکتر او منتقل شود به یک بازیگر تئاتری به نام صادق صفایی رسید. مهمترین آثاری که این بازیگر فقید پیش از این در آن بازی کرده بود فیلمهای «از کرخه تا راین» و «آژانس شیشهای» بود.
موفقیتهای فیلم | «خوابگاه دختران» جز آثاری بود که بدون حضور در جشنواره فیلمفجر به شکل مستقیم وارد چرخه اکران شد. این فیلم از بیست و چهارم آبان ماه 1384 اکران خود را در سینماهای سراسر کشور اغاز کرد. این فیلم در آن سال توانست یک میلیون و 589 هزار مخاطب را جذب سالنهای سینما کند و فروش خود را به مرز یک میلیارد تومان برساند. «خوابگاه دختران» در سالی که میانگین قیمت بلیت سینماها 6 هزار و 200 تومان بود توانست 972 هزار تومان فروش کند. این ساخته محمد حسین لطیفی در جدول فروش اکران سال 83 بعد از فیلمهای «کما» و «مارمولک» سومین فیلم پرفروش سال لقب گرفت.
منبع/سایت فیلم نیوز
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.