با اشاره به چشم انداز احیای برجام؛
بورل: گنجاندن سپاه در فهرست تروریستی اوضاع را دشوارتر میکند
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که در صورت موضع گیری اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، چشم انداز مذاکرات مرتبط با برجام، به مخاطره می افتد.
«فایننشال تایمز» در گزارشی از تلاش اتحادیه اروپا برای پیدا کردن دستاویزهای حقوقی خبر داد که می تواند زمینه ساز گنجاندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در لیست به اصطلاح تروریستی این اتحادیه باشد.
همزمان، این رسانه با استناد به اظهارات «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، درباره بر باد رفتن امید احیای برجام در صورت اصرار اروپا به موضع گیری علیه سپاه به عنوان نیروی نظامی رسمی ایران، هشدار داد.
به نوشته فایننشال تایمز، بخش حقوقی اتحادیه اروپا قرار است ظرف سه هفته، نظریه تکمیلی خود را درباره قانونی بودن یا غیرقانونی بودن اقدام علیه سپاه پاسداران، تهیه کند. در همین رابطه، بورل تائید میکند که «بله، بعضی از اعضای اتحادیه از این پیشنهاد حمایت میکنند و خیلیها هم مدافع آن هستند».
فایننشال تایمز مینویسد که فرانسه از اینکه به جای کلیت سپاه، برخی از شاخههای منطقهای آن تروریستی اعلام شود، حمایت میکند و آلمان هم به رغم استقبال از این ایده، احتیاط بیشتری به خرج داده و میگوید که علاوه بر موانع سیاسی، موانع حقوقی برای پیشبرد این طرح وجود دارد.
همزمان، جوزف بورل تائید کرده که کاهش تعهدات هستهای ایران (که ناشی از بدعهدی طرفین غربی است) و همچنین (ادعای) ارسال پهپادهای ایرانی به صحنه جنگ اوکراین، روی سیاست اتحادیه اروپا در قبال تهران تاثیر میگذارد.
با این حال، بورل هشدار داد که در صورت موضع گیری اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، چشم انداز دور از دسترس مذاکرات مرتبط با برجام، دچار فروپاشی میشود.
وی در این باره میگوید: برجام نمرده، اما کاملا متوقف شده است. متوجه میشوید که چنانچه سایر کشورها سپاه را در لیست تروریستی جای دهند، اوضاع قطعاً دشوارتر میشود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا میافزاید: ما باید مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای شویم و من غیر از احیای برجام، راه دیگری برای رسیدن به این هدف سراغ ندارم.
طبق قوانین اتحادیه اروپا، این پیمان تنها در صورتی میتواند یک نهاد یا سازمان را در لیست تروریستی قرار دهد که دادگاه یکی از کشورهای عضو، علیه آن حکم حقوقی صادر کند.
بورل در این رابطه میگوید: بله، میتوانیم کار بیشتری علیه سپاه پاسداران انجام دهیم، اما همانطور که طی جلسه شورای اروپا هم گفته ام، این در دست اعضا است و من نیازمند یک تصمیم ملی هستم.
تحرکات اروپاییها برای اقدام ضد سپاه پاسداران با واکنش مقامهای جمهوری اسلامی ایران روبرو شده است.
«سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران این حرکت را از روی استیصال خواند و تاکید کرد: این اقدام پس از تلاشهای ناموفق خیابانی آنها برای ضربه به مردم ایران انجام شد تا بلکه به خیال خود بتوانند ملت ایران را متوقف کنند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروی رسمی و بخشی از سازمان نظامی کشور است و این اقدام برخلاف قوانین بینالملل و منشور سازمان ملل است.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.