اپوزیسیون در این ماجرا هم باخت ستاره‌ها برگشتند

نام‌هایی که تاکنون از فجر چهل‌وسوم بیرون آمده، مخاطب را به این نتیجه می‌رساند که جشنواره امسال قرار است طیف سلیقه‌های مختلفی را پوشش دهد و به همین منظور «فرهیختگان» با مروری بر حاضران جلوی دوربین فیلم‌های امسال، جزئیات بازگشت ستارگان را شرح می‌دهد.

اپوزیسیون در این ماجرا هم باخت ستاره‌ها برگشتند
228187
به گزارش جهت پرس؛ بازیگران مهمی که چند سال در سینما کم‌کار بودند در جشنواره امسال حضور دارند، اپوزیسیون در این ماجرا هم باخت
ستاره‌ها برگشتند، راننده‌های اوبر نه!

سال چهارصدویک اخبار بیرون از کاخ جشنواره، خبر از عدم حضور برخی بازیگران و کارگردان‌ها در جشنواره فیلم فجر چهل‌ویکم را می‌داد. دو سال بعد از آن ماجرا دیگر خبری از آن اخبار نیست. فجر قرار است ۱۵ روز دیگر برگزار شود و فیلم‌های حاضر در جشنواره و نام‌هایی که با خود همراه کرده، امید جشنواره‌ای پر ستاره را در دل‌ها زنده می‌کند. امیدی که محاسبات غلط برخی را به هم زد. نام‌هایی که تاکنون از فجر چهل‌وسوم بیرون آمده، مخاطب را به این نتیجه می‌رساند که جشنواره امسال قرار است طیف سلیقه‌های مختلفی را پوشش دهد و به همین منظور «فرهیختگان» با مروری بر حاضران جلوی دوربین فیلم‌های امسال، جزئیات بازگشت ستارگان را شرح می‌دهد.

رضا کیانیان
رضا کیانیان قرار است با فیلم «بچه مردم» به کارگردانی محمود کریمی و تهیه‌کنندگی سیدعلی احمدی در جشنواره چهل‌وسوم حضور پیدا کند. در طول ۴۳ سال برگزاری جشنواره فیلم فجر، با بیش از ۳۰ اثر در این رویداد سینمایی حضور داشته است. او در این سال‌ها کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در «کفش‌هایم کو؟» در جشنواره سی‌وچهارم، کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» در جشنواره بیست‌وسوم، برنده لوح زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای «فرش باد» در جشنواره بیست‌ودوم، کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم «گاهی به آسمان نگاه کن» در جشنواره بیست‌ویکم، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای «خانه‌ای روی آب» در جشنواره بیستم، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم «آژانس شیشه‌ای» در جشنواره شانزدهم، و کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم «کیمیا» در جشنواره سیزدهم را برای کارنامه خود رقم زده است. تازه‌ترین حضور کیانیان در جشنواره به فیلم «سینما متروپل» به کارگردانی و نویسندگی محمدعلی باشه‌آهنگر برمی‌گردد که در سال ۱۴۰۱ نمایش داده شد.

امین حیایی
امین حیایی اولین بار سال ۱۳۷۵ با فیلم «براده‌های خورشید» به کارگردانی محمدحسین حقیقی و تهیه‌کنندگی منوچهر شاهسواری در جشنواره پانزدهم حاضر شد. بعد از آن با «شب» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی سید کمال طباطبایی در جشنواره بیست‌وششم حاضر و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد. فیلم «بیداری رؤیاها» به کارگردانی محمدعلی باشه‌آهنگر و تهیه‌کنندگی علی آشتیانی‌پور دیگر فیلمی است که حیایی با آن در جشنواره بیست‌وهشتم حاضر و نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. این بازیگر در جشنواره سی‌وششم هم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای «شعله‌ور» به کارگردانی حمید نعمت‌الله و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی دریافت کرد. حیایی سال ۱۴۰۰ هم با «برف آخر» به کارگردانی امیرحسین عسگری و تهیه‌کنندگی حسن مصطفوی در جشنواره حضور داشت و برنده بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. او حالا قرار است با «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی سید مازیار هاشمی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود و آنطور که در خبرها آمده، تنها بازیگر چهره این فیلم سینمایی است.

پژمان جمشیدی
نام پژمان جمشیدی در سال‌های اخیر با جشنواره فیلم فجر گره خورده و سال ۱۴۰۳ هم از این امر مستثنی نیست. او اولین بار در سال ۱۳۹۶ با فیلم «سوء‌تفاهم» به کارگردانی احمدرضا معتمدی و تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی به جشنواره آمد و در همان سال نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد. بعد از آن در سال ۱۳۹۹ با «شیشلیک» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیه‌کنندگی محمدرضا منصوری برای دومین بار نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد. این بازیگر در جشنواره چهلم هم با «علفزار» به کارگردانی کاظم دانشی و تهیه‌کنندگی بهرام رادان به جشنواره آمد و برای اولین بار نامزد بهترین نقش اول مرد شد. البته ‌علفزار‌ تنها فیلم او در جشنواره چهلم نبود و این بازیگر در فیلم «بی‌مادر» به کارگردانی سید مرتضی فاطمی و تهیه‌کنندگی علی اوجی هم ایفای نقش کرده بود. پژمان جمشیدی سال ۱۴۰۱ هم با فیلم «یادگار جنوب» به کارگردانی حسین دوماری و پدرام پورامیری و تهیه‌کنندگی مجتبی رشوند به جشنواره آمد و دیپلم افتخار بهترین نقش مکمل مرد را دریافت کرد.
جشنواره چهل‌ودوم اما شلوغ‌ترین سال فعالیت این بازیگر بود. او با فیلم‌های «بیبدن» به کارگردانی مرتضی علیزاده و تهیه‌کنندگی سید مصطفی احمدی، «صبحانه با زرافه‌ها» به کارگردانی سروش صحت و تهیه‌کنندگی سیدمصطفی احمدی، و «تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی و تهیه‌کنندگی کامران حجازی در این رویداد سینمایی حضور داشت. این بازیگر برای پنجمین سال متوالی حالا قرار است با فیلم «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی و تهیه‌کنندگی محمود بابایی در جشنواره چهل‌وسوم حضور پیدا کند.

محسن کیایی
محسن کیایی جزو بازیگران پرکار جشنواره فیلم فجر است. او سال گذشته با «آغوش باز» به کارگردانی بهروز شعیبی و تهیه‌کنندگی علی سرتیپی در جشنواره حضور داشت. پیش از آن هم با «نگهبان شب» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی رضا میرکریمی در جشنواره چهلم حاضر شد. این بازیگر همچنین با فیلم‌های «خط ویژه» به کارگردانی مصطفی کیایی و تهیه‌کنندگی منصور لشکری‌قوچانی در جشنواره سی‌ودوم، «عصر یخبندان» به کارگردانی مصطفی کیایی و تهیه‌کنندگی منصور لشکری‌قوچانی در جشنواره سی‌وسوم، «نقطه کور» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهدی گلستانه و «بارکد» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مصطفی کیایی در جشنواره سی‌وچهارم، «یک روز به‌خصوص» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی همایون اسعدیان در جشنواره سی‌وپنجم، «جشن دلتنگی» به کارگردانی پوریا آذربایجانی و تهیه‌کنندگی علی قائم‌مقامی و «چهارراه استانبول» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مصطفی کیایی در جشنواره سی‌وششم، «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیه‌کنندگی سیدمحمود رضوی در جشنواره سی‌وهفتم، «روز بلوا» به کارگردانی بهروز شعیبی و تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان و «بی‌صدا حلزون» به کارگردانی بهرنگ دزفولی‌زاده و تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته در جشنواره سی‌وهشتم حضور پیدا کرده بود و حالا قرار است برای سیزدهمین بار با فیلم‌های «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی و تهیه‌کنندگی مصطفی کیایی و «کفایت مذاکرات» به کارگردانی سهیل موفق و تهیه‌کنندگی سید‌ابراهیم عامریان در جشنواره پیش‌رو حضور پیدا کند.

بیژن بنفشه‌خواه
بیژن بنفشه‌خواه در فیلم «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی و تهیه‌کنندگی محمود بابایی با پژمان جمشیدی و ستاره پسیانی هم‌بازی شده و قرار است در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود. او سال گذشته با فیلم‌های «صبحانه با زرافه‌ها» به کارگردانی سروش صحت و تهیه‌کنندگی سید‌مصطفی احمدی و «پروین» به کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شریفی‌نیا و سال ۱۳۹۹ با فیلم «گیج‌گاه» به کارگردانی عادل تبریزی و تهیه‌کنندگی حنیف سروری و ولی‌الله مدنی در جشنواره فجر حضور پیدا کرده بود.

ستاره پسیانی
ستاره پسیانی از سال ۱۳۹۸ تجربه حضور در جشنواره فیلم فجر را دارد. او در جشنواره سی‌وهشتم با فیلم «من می‌ترسم» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی بهنام بهزادی در این رویداد حاضر و نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد. او همچنین در سال ۱۳۹۹ دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم «یدو» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح را دریافت کرد. پسیانی بعد از آن در سال ۱۴۰۰ با «علفزار» کارگردانی کاظم دانشی و تهیه‌کنندگی بهرام رادان و در جشنواره چهل‌ویکم با «کت‌چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیه‌کنندگی کامران حجازی در جشنواره حاضر شد. این بازیگر حالا قرار است با «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی و تهیه‌کنندگی محمود بابایی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود.

آناهیتا افشار
آناهیتا افشار قرار است برای هفتمین بار با فیلم‌های «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی و تهیه‌کنندگی محمود بابایی و «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی و تهیه‌کنندگی محمد کمالی‌پور در جشنواره فجر حاضر شود. او پیش از این با فیلم‌های «زندگی با چشمان بسته» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان در جشنواره بیست‌وهشتم، «برف روی کاج‌ها» به کارگردانی پیمان معادی و تهیه‌کنندگی جمال ساداتیان، «برف» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهدی رحمانی در جشنواره سی‌ودوم، «پل خواب» به کارگردانی و نویسندگی اکتای براهنی و تهیه‌کنندگی جهانگیر کوثری در جشنواره سی‌وچهارم، «ویلایی‌ها» به کارگردانی منیر قیدی و تهیه‌کنندگی سعید ملکان در جشنواره سی‌وپنجم و «اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی داود صبوری در جشنواره چهل‌ویکم در این رویداد سینمایی حضور پیدا کرده بود.

امیر نوروزی
امیر نوروزی که در سال ۱۳۹۹ با دو فیلم «مامان» به کارگردانی آرش انیسی و تهیه‌کنندگی مجید برزگر و «مصلحت» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفاه در جشنواره سی‌ونهم حضور داشت، بعد از ۳ سال قرار است دوباره با فیلم‌های «۱۹۶۸» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری و تهیه‌کنندگی ایرج محمدی و «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی و تهیه‌کنندگی محمود بابایی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود. او در جشنواره سی‌ونهم، برای فیلم «مامان»، نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.

محمد بحرانی
محمد بحرانی قرار است با فیلم «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی و تهیه‌کنندگی مصطفی کیایی در چهل‌وسومین جشنواره فجر حاضر شود. او پیش از این با فیلم‌های «اتوبوس شب» به کارگردانی کیومرث پوراحمد و «رفیق بد» به کارگردانی عباس احمدی مطلق در جشنواره بیست و ششم، «طبقه حساس» به کارگردانی کمال تبریزی در جشنواره سی‌ودوم، «فرار» به کارگردانی غلامرضا رمضانی و «نزدیک‌تر» به کارگردانی مصطفی احمدی در جشنواره سی‌وسوم و «بی‌حسی موضعی» به کارگردانی حسین مهکام در جشنواره سی‌وهشتم حضور داشت.

ساعد سهیلی
ساعد سهیلی که امسال قرار است با فیلم دفاع مقدسی «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه‌کنندگی سعید سعدی به جشنواره چهل‌وسوم بیاید، پیش از این هم تجربه حضور در این رویداد سینمایی را داشته است. او در سال ۱۳۹۰ با فیلم «گشت ارشاد» به جشنواره آمد و برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد نامزد شد. بعد از آن در سال ۱۳۹۳ با «رخ دیوانه» به این رویداد آمد و برای دومین بار و برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد نامزد شد. او در حضور سومش در جشنواره هم که با فیلم «گشت ارشاد ۲» در سال ۱۳۹۵ بود، دوباره کاندید دریافت سیمرغ بلورین برای بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد.

سعید آقاخانی
سعید آقاخانی یکی دیگر از بازیگرانی است که سال‌‌ها تجربه حضور در جشنواره فیلم فجر را داشته است. او در سال ۱۳۹۳ موفق شد برای بازی در «خداحافظی طولانی» به کارگردانی فرزاد مؤتمن سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کند. او همچنین با فیلم‌‌های «ضد گلوله» به کارگردانی مصطفی کیایی در جشنواره سی‌ام، «لامپ» به کارگردانی خودش در جشنواره سی‌ودوم، «من دیه‌گو مارادونا هستم» به کارگردانی بهرام توکلی و «اروند» در جشنواره سی‌وچهارم، «آباجان» در جشنواره سی‌وپنجم، «کامیون» در جشنواره سی‌وششم، «بنفشه آفریقایی» و فیلم «قسم» به کارگردانی محسن تنابنده در جشنواره سی‌وهفتم، «خون شد» در جشنواره سی‌وهشتم و «تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی در جشنواره سال گذشته حضور داشت.
او امسال هم قرار است با دو فیلم «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی و تهیه‌کنندگی محمد کمالی‌پور و «ناتور دشت» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان و تهیه‌کنندگی مهدی فرجی در جشنواره چهل‌وسوم حضور پیدا کند.

مهدی هاشمی
بیش‌از ۴۵ سال است که مهدی هاشمی فعالیت سینمایی خود را شروع کرده و در این‌سال‌‌ها با فیلم‌های متعددی در جشنواره فیلم فجر حاضر شده است. آثاری که جوایزی چون سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای بازی در «دو فیلم با یک بلیت» به کارگردانی داریوش فرهنگ در جشنواره نهم و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم‌های «آقا یوسف» و «آلزایمر» در جشنواره بیست‌ونهم را در کارنامه کاری این بازیگر رقم زد. هاشمی حالا قرار است با دو فیلم «چشم بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی و تهیه‌کنندگی سجاد نصراللهی‌نسب و «مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی و تهیه‌کنندگی خودش در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود.

حسن معجونی
حسن معجونی برای چهارمین سال متوالی با فیلم‌های «بچه مردم» به کارگردانی محمود کریمی و تهیه‌کنندگی سیدعلی احمدی و «تاکسیدرمی» به کارگردانی محمد پایدار و تهیه‌کنندگی محمدجواد موحد در جشنواره چهل‌وسوم حاضر می‌شود. او سال ۱۴۰۲ با فیلم «آغوش باز» بهروز شعیبی به جشنواره آمد. او همچنین در جشنواره چهل‌ویکم به‌عنوان بازیگر نقش اول در فیلم «استاد» و در جشنواره چهلم با فیلم «شب طلایی» در این رویداد سینمایی حضور پیدا کرد.
البته تجربه حسن معجونی برای حضور در جشنواره فجر به چند فیلم نامبرده محدود نمی‌شود. او از سال ۱۳۸۶ برای اولین‌بار به فجر آمد و با بازی در فیلم‌‌های «همیشه پای یک زن در میان است»، «قصه‌ها»، «برف روی کاج‌ها»، «اشباح»، «ما همه با هم هستیم» و «بی‌حسی موضعی» در این رویداد حضور داشته است.

آناهیتا درگاهی
آناهیتا درگاهی بازیگر دیگر فیلم «تاکسیدرمی» به کارگردانی محمد پایدار و تهیه‌کنندگی محمدجواد موحد است که در جشنواره چهل‌وسوم به نمایش درمی‌آید.
او اولین‌بار با فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» فرزاد موتمن به جشنواره سی‌وچهارم آمد. «قانون مورفی» به کارگردانی رامبد جوان، دومین تجربه این بازیگر در فجر بود و بعد از آن با «سینما شهر قصه» به کارگردانی کیوان علی‌محمدی در این رویداد شرکت کرد. «مرد بازنده» به کارگردانی محمدحسین مهدویان تازه‌ترین تجربه حضور این بازیگر در فجر است که به جشنواره چهلم برمی‌گردد.

سارا بهرامی
سارا بهرامی که از دهه ۸۰ فعالیت سینمایی خود را شروع کرده با بیش از ۱۰ اثر، تجربه حضور در جشنواره فیلم فجر را دارد.
او در سال ۱۳۹۵ برای بازی در «ایتالیا ایتالیا» به کارگردانی کاوه صباغ‌زاده نامزد بهترین بازیگر نقش اول شد. این بازیگر در جشنواره سی‌وششم هم برای فیلم «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد. بهرامی در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ هم برای بازی در فیلم‌های «علفزار» به کارگردانی کاظم دانشی و «جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان، نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن شد. او حالا قرار است در کنار بازیگرانی چون سعید آقاخانی و آناهیتا افشار با فیلم «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی و تهیه‌کنندگی محمد کمالی‌پور در جشنواره چهل‌وسوم حضور پیدا کند.

ساره بیات
ساره بیات قرار است با فیلم «چشم‌بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی و تهیه‌کنندگی سجاد نصراللهی‌نسب برای دهمین بار در جشنواره فجر حضور پیدا کند. او اولین بار با فیلم «جدایی نادر از سیمین» به کارگردانی اصغر فرهادی در جشنواره بیست‌ونهم حاضر و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن را دریافت کرد. بیات در سال ۱۳۹۲ با سه فیلم «لامپ ۱۰۰»، «فصل فراموشی زیبا» و «خواب‌زده‌ها» در جشنواره سی‌ودوم حاضر و برای فیلم فصل فراموشی زیبا نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن شد.
این بازیگر در جشنواره سی‌وسوم با «خداحافظی طولانی»، در جشنواره سی‌وچهارم با «محمد رسول‌الله» و «آااادت نمی‌کنیم»، در سال ۱۳۹۵ با «بیست و یک روز بعد» و در جشنواره سی‌وهفتم با «سمفونی نهم» در رویداد سینمایی فجر حضور داشت.

شهاب حسینی
از اولین حضور شهاب حسینی در جشنواره فیلم فجر حدود ۲۲ سال می‌گذرد. او اولین‌بار در سال ۱۳۸۱ با «واکنش پنجم» تهمینه میلانی در جشنواره بیست‌ویکم حاضر شد. دومین حضور این بازیگر در جشنواره فجر با «شمعی در باد» بود که موفق شد کاندید دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شود. او در این مدت با بیش از ۱۵ فیلم در جشنواره حاضر شده و در این میان برای «دوران عاشقی» نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد و برای «جدایی نادر از سیمین» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد. او همچنین دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای بازی در «درباره الی» و «محیا» گرفت.
شهاب حسینی حالا قرار است در کنار غزل شاکری در فیلم «ر‌ها» به کارگردانی حسام فرهمند و تهیه‌کنندگی سعید خانی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود.

غزل شاکری
همانطور که پیش‌تر گفته شد غزل شاکری قرار است در جشنواره چهل‌وسوم در فیلم «ر‌ها» به کارگردانی حسام فرهمند و تهیه‌کنندگی سعید خانی، مقابل شهاب حسینی بازی کند.
این فیلم چهارمین تجربه حضور شاکری در جشنواره فجر است. نزدیک‌ترین تجربه او به سال ۱۴۰۱ برمی‌گردد که با «روایت ناتمام سیما» به کارگردانی علیرضا صمدی به جشنواره آمد. پیش از آن هم با فیلم‌‌های «آینه‌‌های روبه‌رو»، «سارا و آیدا»، «وقتی همه خواب بودند» در این رویداد فرهنگی حضور داشت و برای دو فیلم نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن شد.

بابک حمیدیان
بابک حمیدیان یکی دیگر از بازیگرانی است که بار‌ها تجربه حضور در جشنواره فیلم فجر را داشته است. او حدود ۲۱ سال است که در سینما فعالیتش را شروع کرده و در این مدت با بیش از ۲۰ فیلم در جشنواره حضور داشته است. حمیدیان در این مدت نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم «سرو زیر آب» به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر و برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای «رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش و «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا شده است.
بابک حمیدیان حالا قرار است با فیلم «زمانی در ابدیت» به کارگردانی مهدی نوروزیان و تهیه‌کنندگی نیکی کریمی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود.

مصطفی زمانی
فیلم سینمایی «آل» به کارگردانی بهرام بهرامیان در جشنواره بیست‌ونهم به نمایش درآمد و اولین تجربه حضور در جشنواره فجر را برای مصطفی زمانی رقم زد. او در این‌سال‌‌ها با آثار دیگری در این رویداد حاضر شده که نزدیک‌ترینش به جشنواره چهلم و چهل‌ویکم با دو فیلم «بدون قرار قبلی» و «عطرآلود» برمی‌گردد.
مصطفی زمانی در این مدت موفق شده برای فیلم «یک عاشقانه ساده» به کارگردانی سامان مقدم در جشنواره سی‌ام و «عطرآلود» ساخته هادی مقدم‌دوست در جشنواره چهل‌ویکم کاندید بهترین بازیگر نقش اول شود.
این بازیگر حالا قرار است با «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیه‌کنندگی مهدی مددکار در جشنواره پیش‌رو حاضر شود.

امیر آقایی
امیر آقایی که امسال قرار است با فیلم «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیه‌کنندگی مهدی مددکار در جشنوار فجر حاضر شود، بار‌ها تجربه حضور در این رویداد را داشته است. او در سال ۱۴۰۱ با فیلم «نبودنت» کاوه سجادی‌حسینی، در سال ۱۴۰۰ با «بی‌مادر» به کارگردانی مرتضی فاطمی و «خائن‌کشی» به کارگردانی مسعود کیمیایی و در جشنواره سی‌ونهم با «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت در فجر حضور داشت.
البته حضور این بازیگر به چند فیلم نام برده محدود نمی‌شود و این بازیگر بیش از ده بار در این رویداد سینمایی شرکت کرده است. او در این سال‌‌ها برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای «شنای پروانه»، کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای «بدون تاریخ، بدون امضا» و کاندیدای دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای «مرگ کسب‌وکار من است» شده است. اولین حضور این بازیگر در جشنواره به فیلم «ارتفاع پست» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا برمی‌گردد که در سال ۱۳۸۰ به نمایش درآمد.

لیلا حاتمی
۴۱ سال از شروع فعالیت سینمایی لیلا حاتمی می‌گذرد. او اولین‌بار در سال ۱۳۷۱ با فیلم «دلشدگان» به کارگردانی علی حاتمی به جشنواره فجر آمد. «لیلا» به کارگردانی داریوش مهرجویی دومین تجربه این بازیگر در فجر بود که موفق شد برای بازی در این اثر دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کند. او همچنین در سال‌های ۱۳۷۷، ۱۳۸۰ و ۱۳۸۳ برای فیلم‌های «شیدا»، «ایستگاه متروک» و «سالاد فصل» نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن شد. او همچنین در سال ۱۳۸۷ برای اولین‌بار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برای «بی‌پولی» به کارگردانی حمید نعمت‌الله دریافت کرد. این بازیگر همچنین در سال‌های بعد برای فیلم‌‌های «چهل‌سالگی»، «جدایی نادر از سیمین»، «چیز‌هایی هست که نمی‌دانی»، «نارنجی‌پوش» و «دوران عاشقی» نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن شد و برای دومین‌بار در جشنواره سی‌وپنجم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برای «رگ خواب» به کارگردانی حمید نعمت‌الله دریافت کرد.
این بازیگر پرکار امسال قرار است با «زمانی در ابدیت» به کارگردانی مهدی نوروزیان و تهیه‌کنندگی نیکی کریمی در جشنواره فجر حاضر شود.

هادی‌ حجازی‌فر
هادی حجازی‌فر که سال گذشته با نقشی متفاوت در «صبحانه با زرافه‌ها» به کارگردانی سروش صحت در جشنواره چهل‌ودوم حاضر شد، امسال قرار است با «ناتور دشت» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان و تهیه‌کنندگی مهدی فرجی در این رویداد سینمایی شرکت کند.
او اولین‌بار با «مزرعه پدری» به کارگردانی رسول ملاقلی‌پور در جشنواره بیست‌ودوم حضور داشت. بعد از آن با «ایستاده در غبار» محمدحسین مهدویان به جشنواره سی‌وچهارم آمد. «نسبت خونی» به کارگردانی حسین امیری‌دوماری و پدرام پورامیری، «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی، «شاه‌کش» به کارگردانی وحید امیرخانی، «به وقت شام» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا، «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، «آتابای» به کارگردانی نیکی کریمی، «بی‌همه‌چیز» به کارگردانی محسن قرائی، «۲۸۸۸» به کارگردانی کیوان علی‌محمدی و «موقعیت مهدی» به کارگردانی خودش، دیگر آثار این بازیگر در جشنواره فجر است. حجازی‌فر برای «ماجرای نیمروز» نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده بود.

حامد بهداد
حامد بهداد اولین بار با فیلم «آدم» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی در جشنواره بیست‌وپنجم حاضر شد. او بعد از این در سال ۱۳۸۷ با «بیداری» به کارگردانی فرزاد موتمن، در جشنواره سی‌وهشتم با «لطفاً مزاحم نشوید» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی، سال ۱۳۸۹ با «پرتقال خونی» به کارگردانی سیروس الوند، در سال ۱۳۹۰ با «نارنجی‌پوش» به کارگردانی داریوش مهرجویی و «بی‌تابی بیتا» به کارگردانی مهرداد فرید و در سال‌های بعد با «فرزند چهارم» به کارگردانی وحید موسائیان، «چه خوبه که برگشتی» به کارگردانی داریوش مهرجویی، «زندگی جای دیگری است» به کارگردانی منوچهر هادی، «هفت‌ماهگی» به کارگردانی هاتف علیمردانی، «مارموز» به کارگردانی کمال تبریزی، «جاندار» به کارگردانی پدرام پورامیری و حسین امیری‌دوماری و «گیجگاه» به کارگردانی عادل تبریزی در جشنواره فجر شرکت کرده بود. او در جشنواره بیست‌ونهم برای بازی در فیلم‌ «جرم» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد. حامد بهداد امسال هم قرار است با فیلم «شوهر ستاره» به کارگردانی ابراهیم ایرج‌زاد و تهیه‌کنندگی علی اوجی در جشنواره فجر حاضر شود.

پریناز ایزدیار
پریناز ایزدیار امسال قرار است با فیلم «صدام» به کارگردانی پدرام پورامیری و تهیه‌کنندگی مجتبی رشوند در چهل‌وسومین جشنواره فجر حاضر شود. او پیش از این در سال ۱۴۰۰ با «ملاقات خصوصی» به کارگردانی امید شمس و «سه کام حبس» به کارگردانی سامان سالور و «مغز استخوان» به کارگردانی حمیدرضا قربانی در جشنواره سی‌وهشتم حضور داشت.
«متری شیش‌ونیم»، «سرخ‌پوست»، «هت‌تریک»، «تابستان داغ»، «ویلایی‌ها»، «یک روز به‌خصوص»، «ابد و یک روز»، «خط ویژه»، «ورود آقایان ممنوع» و «در امتداد شهری» دیگر آثاری هستند که ایزدیار با آن‌ها به جشنواره آمده است. او در این سال‌‌ها سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برای «ابد و یک روز» دریافت کرده است.

رضا عطاران
رضا عطاران هم قرار است در کنار پریناز ایزدیار با فیلم سینمایی «صدام» به کارگردانی پدرام پورامیری و تهیه‌کنندگی مجتبی رشوند در جشنواره چهل‌وسوم فجر حاضر شود.
«شیشلیک» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و «روشن» به کارگردانی روح‌الله حجازی آخرین حضور رضا عطاران در جشنواره فیلم فجر است که به سال ۱۳۹۹ برمی‌گردد. «مصادره» به کارگردانی مهران احمدی، «آب‌نبات چوبی» به کارگردانی محمدحسین فرحبخش، «طبقه حساس» به کارگردانی کمال تبریزی، «دهلیز» به کارگردانی بهروز شعیبی، «بی‌خود و بی‌جهت» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی، «خوابم می‌آد» به کارگردانی خودش، «ورود آقایان ممنوع» به کارگردانی رامبد جوان و «قرنطینه» به کارگردانی منوچهر هادی دیگر آثاری است که عطاران را به جشنواره فجر کشانده است. او سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای «روشن» و «طبقه حساس» دریافت کرد.

علی مصفا
علی مصفا که از سال ۱۳۷۱ فعالیت سینمایی‌اش را شروع کرده برای اولین بار در سال ۱۳۷۳ با فیلم «پری» به کارگردانی داریوش مهرجویی به جشنواره آمد و در همان سال برنده بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد.
تازه‌ترین حضور این بازیگر البته «چرا گریه نمی‌کنی؟‌» به کارگردانی علیرضا معتمدی است که به جشنواره چهل‌ویکم برمی‌گردد. «ستاره‌بازی»، «جهان با من برقص»، «روز‌های نارنجی»، «سال دوم دانشکده من»، «درساژ»، «تابستان داغ»، «چاقی»، «در دنیای تو ساعت چند است؟»، «پله آخر»، «آسمان محبوب» و «برج مینو» آثاری است که علی مصفا در آن‌ها ایفای نقش کرده و در جشنواره‌ها فجر به نمایش درآمده است. او در این سال‌‌ها برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم «جهان با من برقص» شده است. علی مصفا درنهایت با فیلم «ناتور دشت» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان و تهیه‌کنندگی مهدی فرجی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر می‌‌شود.

الناز شاکردوست
الناز شاکردوست که سال گذشته با فیلم «بیبدن» به کارگردانی مرتضی علیزاده در جشنواره چهل‌ودوم حضور داشت امسال هم با «گوزن‌های اتوبان» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی ابوالفضل صفاری در این رویداد سینمایی حاضر می‌شود. او سال ۱۴۰۱ با «یادگار جنوب» و سال ۱۳۹۹ با «ابلق» در جشنواره حضور داشت. «من می‌ترسم»، «شبی که ماه کامل شد»، «خفه‌گی»، «تابو» و… از جمله آثاری است که پای الناز شاکردوست را به جشنواره باز کرده است. او در سال ۱۳۹۷ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برای بازی در «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار دریافت کرد.

صابر ابر
صابر ابر یکی دیگر از بازیگرانی است که در سال‌های گذشته حضور قابل‌توجهی در جشنواره فیلم فجر داشته و امسال هم از این امر مستثنی نیست و قرار است با «ماریا» به کارگردانی مهدی اصغری‌ازغدی و تهیه‌کنندگی علی لدنی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود. او سال گذشته با «تابستان همان سال» به کارگردانی محمود کلاری و در سال ۱۴۰۱ با سه فیلم «بعد از رفتن» به کارگردانی رضا نجاتی، «یادگار جنوب» به کارگردانی حسین دوماری و پدرام پورامیری و «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و در سال ۱۴۰۰ با «بی‌رویا» به کارگردانی آرین وزیری‌دفتری و «بدون قرار قبلی» به کارگردانی بهروز شعیبی، در جشنواره حضور داشت. این بازیگر در سال‌های گذشته هم با آثاری چون «مسخره‌باز»، «هت تریک»، «تابستان داغ»، «ویلایی‌ها»، «نزدیک‌تر» و… در جشنواره حضور داشت.

پانته‌آ پناهی‌‌ها
پانته‌آ پناهی‌ها قرار است در جشنواره چهل‌وسوم در فیلم «ماریا» به کارگردانی مهدی اصغری‌ازغدی و تهیه‌کنندگی علی لدنی با صابر ابر هم‌بازی شود. این بازیگر پیش از این در سال ۱۴۰۱ با فیلم «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی به جشنواره آمد. «دسته دختران»، «خروج»، «در خونگاه»، « آااادت نمی‌کنیم»، «اروند»، «در سکوت»، «لاک قرمز»، «نفس»، «من دیه‌گو مارادونا هستم» و «مواجهه» دیگر آثار پناهی‌‌ها است که با آن‌ها به جشنواره آمده و در این مسیر هم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره سی‌وپنجم را برای بازی در فیلم «نفس» دریافت کرده است.

فرهاد آئیش
فرهاد آئیش از سال ۱۳۷۹ فعالیت سینمایی‌اش را شروع کرده و در ادوار مختلف جشنواره فجر هم حضور داشته و امسال هم قرار است با فیلم «موسی کلیم‌الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا و تهیه‌کنندگی سیدمحمود رضوی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود. او در سال ۱۴۰۲ با «دو روز دیرتر»، در سال ۱۴۰۰ با «هفت بهار نارنج» و «خائن‌کشی» و در سال ۱۳۹۹ با «گیجگاه» در جشنواره حضور داشت. البته حضور این بازیگر در جشنواره به فیلم‌هایی که نام برده شد محدود نمی‌شود. او در این‌سال‌ها با حدود ۱۰ فیلم به در این رویداد سینمایی شرکت کرده است.

مریلا زارعی
از آخرین حضور مریلا زارعی در جشنواره فجر سه سال می‌گذرد و این بازیگر حالا قرار است با «موسی کلیم‌الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا و تهیه‌کنندگی سیدمحمود رضوی در جشنواره پیش‌رو شرکت کند. زارعی پیش از این با فیلم «هناس» به کارگردانی حسین دارابی در جشنواره چهلم حضور داشت. این بازیگر در این سال‌ها موفق شد تا سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن نقش مکمل جشنواره بیست‌ودوم را برای بازی در «سرباز‌های جمعه»، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره سی‌ودوم را برای «شیار ۱۴۳» و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را در جشنواره سی‌وپنجم برای «زیر سقف دودی» دریافت کند.

بهاره کیان‌افشار
بهاره کیان‌افشار هم قرار است با فرهاد آئیش و مریلا زارعی با «موسی کلیم‌الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا و تهیه‌کنندگی سید محمود رضوی در جشنواره چهل‌وسوم حاضر شود. او پیش از این با «نمور» به کارگردانی داوود بیدل، «ماهورا» به کارگردانی حمید زرگرنژاد در جشنواره سی‌وششم، «بارکد» به کارگردانی مصطفی کیایی و «کفش‌‌هایم کو» به کارگردانی کیومرث پوراحمد در جشنواره سی‌وچهارم و «گناهکاران» به کارگردانی فرامرز قریبیان در جشنواره سی‌ویکم در جشنواره فجر شرکت کرده بود.

بازیگران بخش ویژه
با وجود اینکه ۱۵ روز بیشتر تا پایان جشنواره نمانده اما هنوز فیلم‌های بخش ویژه مشخص نشده‌اند با این حال گمانه‌زنی‌ها نام چند فیلم را به عنوان آثار حاضر در این بخش اعلام کردند. «رکسانا»، «بی‌سر و صدا»، «پیر پسر» و «قاتل و وحشی» از آثاری‌اند که گفته می‌شود، در قالب بخش ویژه اکران خواهند شد. فیلم رکسانا به کارگردانی پرویز شهبازی، بازیگرانی همچون یسنا میرطهماسب، مهسا اکبرآبادی و مائده طهماسبی را به‌عنوان نقش‌های اصلی خود قرار داده. بی سر و صدای مصطفوی هم با بازی پیمان معادی، فرشته حسینی، هانیه توسلی و مهران غفوریان احتمال می‌رود که به بخش ویژه جشنواره چهل‌وسوم برسد.
آثاری همچون پیرپسر با بازی لیلا حاتمی، حامد بهداد، حسن پورشیرازی، محمدرضا داوودنژاد و محمد ولی‌زادگان و قاتل و حشی با بازی لیلا حاتمی، امین حیایی، ستاره اسکندری، شهرام حقیقت‌دوست، عزت‌الله رمضانی‌فر، علی علایی، سام نوری و یاسمین معینی از دیگر فیلم‌های حاضر در بخش ویژه جشنواره خواهند بود البته به شرط تأیید تهیه‌کننده‌هایشان.