جهت پرس بررسی میکند
انتقاد وحید جلیلی از هر دو طیف اصولگرا و اصلاحطلب/ چرا اصلاحطلبان به معاون فرهنگی صدا و سیما حمله کردند؟
وحید جلیلی در مصاحبهای که با مجله سوره داشته از هر دو طیف سیاسی در کشور انتقاد کرده و در قسمتی صحبتهایش در اعتراض به تضاد طبقاتی گفته که چیزی به نام طبقه متوسط وجود ندارد.
عطیه فکری – وحید جلیلی، معاون فرهنگی سازمان صداوسیما و برادر سعید جلیلی در گفت و گوی اخیر خود با نشریه سوره اظهاراتی را داشته که سوژه مناسبی برای هیاهوی رسانهای اصلاحطلبان بوده است. جلیلی از هر دو حزب سیاسی در کشور انتقاد کرده است اما در این میان اصلاحطلبان بودهاند که دستاویزی برای ضربه زدن به رقیب پیدا کردند.
انتقاد جلیلی از اصولگرایان افراطی!
معاون فرهنگی سازمان صدا و سیما گفت: «دقت کنید فضای فرهنگی جمهوری اسلامی چطور هزاران میلیارد بودجه فرهنگی را طی بیش از سی سال جوری خرج کرد که نتیجه آن امروز در کف خیابان است. همین کسانی که این حرفها را میگویند، یک وحید جلیلی را روی آنتن تحمل نمیکردند. همانها که ما را ممنوعالتصویر کردند، دم از سعه صدر و تنوع و چندصدایی میزنند. از حوزه هنری اخراج شدیم، به خاطر اینکه صداوسیما را نقد کردیم. دو تا انتقاد به یک سریال کردیم، بسیج شدند از ضد ولایت فقیه به ما بستند تا خوارج و ابنملجم و… یا میگویند یک مشت آدمهای بیتجربه هستند! طرف از موشکی سپاه اینجا آمده معاون شده و هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است، ولی آقای پیمان جبلی که سی سال در سازمان بوده بیتجربه میشود و سازمان را نمیشناسد.»
انتقاد “تسنیم” از سخنان جلیلی در نشریه سوره
نسبت به این انتقاد آقای جلیلی و سقوط هر روز تلویزیون از نگاه مخاطب تسنیم هم خطاب به معاون فرهنگی صدا و سیما با رویکردی منتقدانه و گلایهآمیز نوشت: محسن یزدی از مدیران انقلابی، متدین و حزباللهی صداوسیما هم از مدیریت شبکه مستند صداوسیما کنار گذاشته شده است. آقای یزدی حدوداً سه سال قبل به ریاست شبکه مستند منصوب شده بود؛ هم آمارها و هم کارشناسان قابلتوجهی بر آنند که عملکرد محسن یزدی طی این مدت در شبکه مستند سرجمع عملکرد مناسب و خوبی بوده است؛ بهویژه آنکه او تمام این مدت را در دورهای گذرانده است که مجموعه صداوسیما، چه بهدلیل نقص کارآمدی مدیریتی در داخلش و چه بهلحاظ تقویت رقبایش در بیرون، رویه رو به ضعفی را سپری کرده است.
با این حال در همین مدت حدوداً سهساله، مستندها و برنامههای نسبتاً متعددی از شبکه مستند دیده شد و آمارهای تلوبیون و برخی بررسیهای دیگر هم نشان میدهد که بعضی مستندهای این شبکه حتی از برخی سریالهای ساختهشده در دورههای جدید نیز بیشتر دیده شده است.
طبیعی است که هر مدیری، از جمله آقایان جبلی و وحید جلیلی، رئیس و قائممقام فرهنگی و دبیر تحول صداوسیما حق دارند مدیران شبکهها را جابهجا کنند و نیروهایی را بهکار بگیرند که بهعقیده آنها به نظرات آنان و یا به کارکرد مدنظر آنان نزدیکتر است؛ امّا طبیعتاً هرچقدر آنان چنین حقی دارند، منتقدان و آنها که ناظر این رویهها و صحنهها هستند و از جمله مخاطبان صداوسیما هم میتوانند درباره چنین رویکردی توسط آقای جبلّی و بهخصوص جناب جلیلی، نظر بدهند.
واقعیت آن است که مسیری که صداوسیما در پیش گرفته تقریباً اکثر طیفها و حتی بعضی حزباللهیها را نگران کرده است، الّا احتمالاً خود آنها را، اگرچه اگر بشنویم که خود آنان هم نگران شدهاند، اتفاق عجیب و غریبی رخ نداده است.
صداوسیما طی این حدوداً 20 ماهی که از مسئولیت آقای جلیلی گذشته است، کدام ایدۀ اساسی را دنبال کرده است؟ قطعاً 20 ماه زمان کافی برای تحقق تحول نیست؛ و چنین تحولاتی ممکن است چند سال طول بکشد، اما نشانههای اولیه تحول و رویکردها را که میتوان دید، آقای جلیلی وقتی از ایدهاش پرسیده میشود میگوید که “مدیریت خطسبزی بهجای خطقرمزی”! خطقرمزی را هم که آنگونه تعریف میکند؛ امّا آیا با شعرگفتن غیرمقفا و شعار دادن با کلمات و عبارات میتوان برای صداوسیما ایده تراشید؟
صداوسیما یک دستگاه بسیار مهم حاکمیتی است که حضور قوی آن میتواند بسیاری از سیاستهای دیگر را نیز پیش ببرد و البته بالعکس! حال در چنین شرایطی که برخی مدیران قوی صداوسیما نیز کنار گذاشته میشوند و کنار آنها نیز نه ایدۀ بخصوصی در این سازمان مشاهده میشود و نه رویکرد مدیریتی منطقی به نمایش گذاشته میشود، جا دارد که کمی هم بهجای آقای جلیلی، نگران صداوسیما باشیم؟!
حذف طبقه متوسط در شیوه مدیریتی اصلاحطلبان
وحید جلیلی در پی این مصاحبهای که با نشریه سوره داشته انتقاد تندی هم به سیاستهای اقتصادی دولتهای اصلاحطلب کرده و نتیجه رویکردهای اقتصادی غلط آنان را همین وضع ناسامان معیشتی و تجملگرایی فعلی میدانست، طوری که درباره از بین رفتن طبقه متوسط گفت: «چیزی به نام «طبقه متوسط» نداریم. بلکه «طبقه متوسط»، بزک شده طبقه مرفه نوکیسه بیهویتِ بیآرمانِ غرب زده است!»
حالا اصلاحطلبان با تمام ظرفیتهای رسانهای که دارند همین جمله تقطیع شده او را به صورت گسترده منتشر میکنند بدون آنکه به قبل و بعد این صحبت جلیلی اشارهای کرده باشند و با تیترهایی نظیر “توهین جلیلی به طبقه متوسط” و “فحاشی مدیر صدا و سیما به طبقه متوسط” و امثالهم در خبرگزاریهای “شرق” ، “اعتماد” و .. سعی در تخریب او دارند.
در حالی که اگر منصفانه به ماجرا نگاه شود میتوان پی برد که در وضعیت بحرانی بدی صدا وسیما به مدیرانی همچون جبلی و جلیلی تحویل داده شد که نقش تلویزیون در پوشش خبری و بازتاب اتفاقات و حتی نمایش فیلمها و مصلحت اندیشیهایی که باید میکرد بسیار حساس و خطرناک بود.
در شرایطی که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم به دلیل سیاستهای غلط اقتصادی برخی مسئولین داخلی و تحریمهای خارجی با بحران مواجه شده بود و فتنهها و آشوبهایی که در ماههای اخیر مشاهده شد، صدا و سیما عملکرد قابل قبولی داشته اما قطعا کم و کاستیهایی هم داشته است، حالا جلیلی با یک مصاحبه موج انتقادات و گلایهها را علیه خود برانگیخت.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.