انتخابات ۱۴۰۰ برای جریان اصلاحات سرنوشت‌سازست/ سیاست ما سیاست رهبری است

به گزارش جهت، غلامعلی حداد عادل، رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب در محل این اتحادیه در حال برگزاری است، گفت: امروز مردم به لحاظ اقتصادی در شرایط سختی به سر می‌برند و اگر ما به حافظه خود رجوع کنیم متوجه می‌شویم […]

انتخابات ۱۴۰۰ برای جریان اصلاحات سرنوشت‌سازست/ سیاست ما سیاست رهبری است

به گزارش جهت، غلامعلی حداد عادل، رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب در محل این اتحادیه در حال برگزاری است، گفت: امروز مردم به لحاظ اقتصادی در شرایط سختی به سر می‌برند و اگر ما به حافظه خود رجوع کنیم متوجه می‌شویم که هیچ گاه اوضاع اقتصادی به مانند امروز سخت نبوده است این فشار‌ها نیز عمدتا بر روی دوش مردم ضعیف جامعه قرار دارد.

وی با بیان اینکه انتخابات سال ۱۴۰۰ بسیار مهم به شمار می‌آید، تصریح کرد: مردم با توجه به شرایط بد اقتصادی خواهان بهبود و تغییر وضع موجود هستند. البته فشار‌های اقتصادی به حدی بوده که برخی‌ها مایوس شده‌اند و همین یاس ممکن است موجب کاهش مشارکت شود.

حدادعادل با اشاره به اینکه از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ دو اتفاق در فضای سیاسی کشور افتاد و شاهد تحول در قوه قضائیه و قوه مقننه بودیم، تصریح کرد: امروز فعالیت قوه قضائیه در مبارزه با فساد سرعت گرفته و همین مسئله موجب امیدواری مردم شده است. از طرفی مجلس نیز در سال ۹۹ تبدیل به مجلسی شد که جریان سیاسی موجود در قوه مجریه آن را به طور کامل از دست داد و شاید هم این جریان قوه قضائیه را به سود خود نداند.

انتخابات ۱۴۰۰ برای جریان اصلاحات انتخابات سرنوشت است

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه امروز جریان اصلاح طلب تمام توان خود را به کار گرفته تا قوه مجریه را از دست ندهد تصریح کرد: با وجود این مجلس و قوه قضائیه، احتمال اینکه جریان حاکم بر دولت قوه مجریه را هم از دست بدهد زیاد است. اگر چنین اتفاقی بیفتد جریان اصلاحات دچار فضای مبهمی در فضای سیاسی کشور خواهد شد. از این رو می‌توان گفت انتخابات ۱۴۰۰ برای جریان اصلاحات انتخابات سرنوشت است.

حدادعادل با توضیحی درباره اینکه دولت فعلی، وضع خوبی در بین افکار عمومی ندارد و این را از نظرسنجی‌ها می‌توان فهمید، اضافه کرد: نتایج نظرسنجی‌ها حاکی از این است که مردم از قوه مجریه ناراحت و ناراضی هستند و این آمار تاحدی است که شاید تاکنون هیچ رئیس جمهوری در دور‌های گذشته با این روند نزولی محبوبیت روبرو نبوده است و بنده این را از روی حب و بغض نمی‌گویم.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اظهار کرد: بخشی از نابسامانی‌ها متوجه تحریم‌ها است، اما سوء مدیریت نقش قابل توجهی در نابسامانی‌های کشور داشته است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه امروز جریان مقابل نیرو‌های انقلاب اسلامی محبوبیت خود را بین افکار عمومی از دست داده، گفت: آقایان در سال ۹۲ از پیروزی روحانی در انتخابات خوشحال بودند، ولی امروز همه از او تبری می‌جویند و می‌گویند روحانی از ما نیست و ما هم از روحانی نیستیم. این در حالی است که روحانی و اصلاحات سرنشینان یک کشتی بودند و حالا که کشور دچار نابسامانی شده، همان جریان حامی او، می‌خواهد وی را از کشتی بیرون بیاندازد.

وی در ادامه به چالش و آسیب‌های پیش روی جبهه انقلاب اشاره کرد و گفت: برخی‌ها پیروزی جبهه نیرو‌های انقلاب اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری را به مانند انتخابات مجلس قطعی می‌دانند و تصور می‌کنند که برای کاندیدا‌های این جبهه یک فرش قرمز پهن شده تا به پاستور برود و رئیس جمهور شود. بنده معتقدم که این یک سهل انگاری است چرا که اصلا نمی‌توان به پیروزی اطمینان داشت.

نتیجه انتخابات هر لحظه قابل تغییر است

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب گفت: ممکن است جامعه، دو سه هفته مانده به انتخابات رفتاری از خود نشان دهد که نتیجه آن، تغییر کند و اتفاقات انتخابات سال ۷۶ مجدد تکرار شود. همانطور که در انتخابات سال ۷۶ همه تصور می‌کردند ناطق نوری رئیس جمهور می‌شود، اما نتیجه انتخابات به گونه دیگر رقم خورد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به اینکه جامعه یک واقعیت است و قاعده و قوانین خود را دارد و ممکن است آنچه ما می‌خواهیم رقم نخورد، تصریح کرد: بنده پیش از این گفتم که با آمدن بایدن ممکن است یک گشایش اقتصادی در کشور ایجاد شود و یا حداقل وعده این گشایش را بشنویم با این وجود رسانه‌ها تلاش خواهند کرد تا مانند انتخابات سال ۹۲ روی افکار عمومی کار کنند و به گونه‌ای مردم را نسبت به گفتمان مذاکره متمایل سازند. به هر روی زمانی که این بخش از اظهارات بنده در رسانه منتشر شد با بارانی از اعتراضات مواجه شدم و گفته شد که ما دوست داریم مردم در سختی باشند و اینکه نان ما در بدبختی مردم است، ولی واقعا منظور من این نبود که مردم سختی بکشند تا ما پیروز شویم.

 

دستاورد برجام برای ما صفر بوده است

حدادعادل بیان کرد: بعد از پایان دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی که برجام تصویب شد تا پیش از انتخابات هر هفته شاهد حضور گروه‌های مختلف از کشور‌های اروپایی برای سرمایه گذاری در کشورمان بودیم و مردم هم با خود می‌گفتند که حتما گشایشی ایجاد می‌شود، اما انتخابات که تمام شد نه تنها گشایشی صورت نگرفت بلکه آقای سیف رئیس وقت بانک مرکزی در نشست بانک جهانی گفت دستاورد برجام برای ما صفر بوده است.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با تاکید بر اینکه ما نباید پیروزی خود را در انتخابات قطعی بدانیم، تصریح کرد: این آسان گرفتن پیروزی در انتخابات باعث شده تا از بین نیرو‌های انقلاب اسلامی ۱۵ نفر برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری خود را مهیا کنند و البته ممکن است تعداد آن‌ها هم بیشتر شود.

کثرت کاندیدا و کثرت متولی در انتخابات اشتباه است

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، کثرت کاندیدا‌ها و همچنین کثرت متولی در انتخابات را به عنوان دو اشتباه انتخاباتی در بین نیرو‌های انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: ما در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز بر سر کثرت متولی در انتخابات دو سه تا درگیری داشتیم مثلا جامعه روحانیت مبارز به کار ما انتقاد می‌کرد که آن داستان به یک شکلی حل شد و نهایتا جامعه روحانیت فهرست ما را تایید کرد، ولی ما با دوستان پایداری تا دقیقه ۹۰ به نتیجه نرسیدیم تا اینکه در وقت اضافه آن هم با یک جراحی وحدت حاصل شد.

وی تصریح کرد: مشکل امروز ما این است که جامعه روحانیت مبارز به طور مستقل راه افتاده و می‌گوید من هم می‌خواهم انتخابات را میزبانی کنم و محور وحدت شوم. حرف بنده به آن‌ها این است که وقتی تجربه شورای ائتلاف وجود دارد چرا آنرا نادیده می‌گیرید؟از طرف دیگر دوستان پایداری هم داستان خود را دارند. البته ما هنوز خط مذاکره‌ای با آن‌ها باز نکرده ایم و مذاکرات را برای مراحل بعدتر گذاشته ایم.

اگر نتوانیم اختلافات اردوگاه خود را حل کنیم احتمال شکست بالا می‌رود

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه باید به گونه‌ای عمل کنیم که کثرت متولی و کثرت مدیر یا پدر در انتخابات کار دست ما ندهد، اضافه کرد: مسئله دیگری که در انتخابات مهم است مسئله گفتمان است با این وجود اگر ما نتوانیم اختلافات را در اردوگاه خود حل کنیم احتمال شکست ما افزایش می‌یابد.

حدادعادل با اشاره به اینکه نارضایتی مردم از دولت فعلی به معنای تمایل همه مردم نسبت به ما نیست و ما باید این را منصفانه بفهمیم، خاطرنشان کرد: فرض کنید نتیجه رای مردم به ما ۶۰ به ۴۰ باشد، اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که اگر ما با دو یا سه نفر نامزد در انتخابات حاضر شویم سبد رای ما تقسیم خواهد شد و این در حالی است که طرف مقابل با یک کاندیدا می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه اگر ما نتوانیم در انتخابات به وحدت برسیم رای ما تقسیم خواهد شد و تجربه نیز نشان می‌دهد که ما در انتخابات‌های مختلف به دلیل کثرت لیست‌ها شکست خوردیم، اضافه کرد: در انتخابات ۱۴۰۰ هم ممکن است که ما به وحدت برسیم و یا نرسیم البته مسئله‌ای که باید روی آن حساس شویم این است که باید روی گفتمان انتخابات در افکار عمومی حساس باشیم.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه طرف مقابل به دنبال طراحی دوگانه سازی‌ها است به گونه‌ای که می‌خواهند وانمود کنند تنها دو راه مذاکره یا جنگ و یا سختی معیشت و یا مذاکره مقابل کشور است، افزود: باید در مقابل دام‌هایی که مقابل ما پهن می‌شود با هوشمندی عمل کنیم. به هر روی امروز در کنار وحدت نهایی، وحدت مدیریت، انتخابات گفتمان، انتخابات سازمان رای، ایجاد بصیرت در بین مردم با توجه به اقلیت‌ها و قومیت ها، سازماندهی انتخابات و حضور مردم جزئی از چالش‌های ما در انتخابات پیش رو خواهند بود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه یکی از راهبرد‌های رقیب برای پیروزی در انتخابات سیاه نمایی در مورد مجلس است به گونه‌ای که از روز اول نیز نظریه پردازان اصلاحات گفتند ستاد پیروزی ما در انتخابات مجلس است، گفت: جریان اصلاحات تلاش می‌کند تا مجلس را ناکارآمد جلوه دهد تا مردم به سمت ما نیایند.

حدادعادل گفت: موجی که در جریان سفر رئیس مجلس به روسیه راه افتاد با هدف ضربه زدن به کلیات مجلس و همچنین ضربه زدن به قالیباف بود، چون جریان اصلاحات هم نسبت به مجلس و هم نسبت به آقای قالیباف احساس نگرانی می‌کند البته این رویه از طرف جریان رقیب تعجب آور نیست، ولی آنچه خطرناک است بی بصیرتی افرادی است که خود را جزو نیرو‌های انقلاب می‌دانند، اما با کارت طرف مقابل بازی می‌کنند.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب خاطرنشان کرد: داستان ملاقات پوتین با روسای مجلس یا آقای قالیباف هیچ ربطی با آنچه در فضای مجازی مطرح می‌شود، ندارد چرا که ملاقات با روسای مجلس اصلا جزو برنامه‌های رئیس جمهور روسیه نیست.

وی با بیان اینکه پیام رهبری برای رئیس جمهور روسیه به این معنا نبوده که قالیباف بتواند با پوتین ملاقات کند گفت: ما با روسیه در خصوص مسائل مختلف از جمله سوریه، قره باغ، روابط اقتصادی و برجام حرف داریم و پیام رهبر معظم انقلاب نیز ناظر به این مسائل راهبردی بوده است.

حدادعادل تصریح کرد: بنابر اعلام وزارت امور خارجه روسیه به دلیل شرایط کرونایی کسانی که قصد ملاقات با رئیس جمهور روسیه را داشته باشند باید دو هفته در هتل قرنطینه شوند و این برای آقای قالیباف امکان پذیر نبوده، ولی دیدیم که چه جنجال سازی در فضای مجازی صورت گرفت.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در پاسخ به این سوال که ارزیابی او در خصوص حضور آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری چیست گفت: بنده بار‌ها به صورت مستقیم با آقای رئیسی صحبت کرده ام و او می‌گوید وظیفه من اداره قوه قضائیه است با این وجود او هیچ وقت تمایل خود را برای حضور در انتخابات اعلام نکرده و البته بنده نظر بزرگان نظام را هم در این رابطه نمی‌دانم.

وی با اشاره به اینکه امروز گروه‌های مختلف اعم از روحانیون و تشکل‌ها خواهان حضور آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری شدند، اضافه کرد: برخی از تشکل‌ها مدعی شدند که شورای ائتلاف به دنبال رئیسی زدایی است و این یعنی که ما مخالف آمدن رئیسی در انتخابات هستیم که ظاهرا به نظر می‌رسد این تشکل‌ها مسائل را زودتر تشخیص دادند.

حدادعادل در پاسخ به این سوال که آیا سفر رئیسی به عراق یک سفر انتخابات بوده یا خیر تصریح کرد: سفر آقای رئیسی به عراق انتخاباتی نبوده چرا که پیش از این رئیس قوه قضائیه عراق نیز به تهران سفر کرده بود و همان طور که می‌دانیم امروز هر دیدی بازدیدی دارد مضاف بر اینکه رابطه ما با عراق راهبردی است.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه امروز مسئله ترور شهید قاسم سلیمانی به یک داستان مشترک بین ما و عراق تبدیل شده و نیرو‌های انقلابی ما و عراق خواهان گرفتن انتقام خون شهید سلیمانی هستند و این مسئله دارای جنبه‌های قضائی است که بخشی از هدف سفر رئیسی به عراق را تشکیل می‌داد، اضافه کرد: از طرفی هم ما زندانیانی در عراق داریم و هم عراقی‌ها زندانیانی در کشورمان با این وجود این مسئله نیز از جمله مسائلی است که در سفر آقای رئیسی پیگیری شده است.

وی با بیان اینکه سفر به نجف و کربلا و ملاقات با آیت الله سیستانی جزو برنامه‌های آقای رئیسی در جریان سفر به عراق نبوده است البته اگر این ملاقات صورت می‌گرفت بهتر بود، افزود: مسئله دیگری که وجود دارد این است که به دلیل شرایط کرونایی ملاقاتی از سوی آقای سیستانی صورت نمی‌گیرد اگرچه ملاقات با پاپ تحت شرایط دیگری انجام شد.

هیچ گاه نگفتیم که مردم در انتخابات شرکت نکنند تا ما پیروز شویم

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه ما هیچ گاه نگفتیم که مردم در انتخابات شرکت نکنند تا ما پیروز شویم گفت: ما معتقدیم که کاهش مشارکت در انتخابات خوب نیست با این وجود ما علاقه مندیم که انتخابات با شکوه باشد و البته نظر رهبری نیز این است که انتخابات پرشور و با مشارکت بالا برگزار شود.

وی تصریح کرد: ایده آل ما این است که مردم در انتخابات شرکت کرده و به درستی انتخاب کنند چرا که مشارکت در انتخابات معنای مهمی در امنیت ملی و مسائل کلان کشور دارد و نشان دهنده اعتماد مردم به نظام است بنابراین هیچ نیروی انقلابی از خلوت شدن صندوق‌های رای خوشحال نمی‌شود.

حدادعادل افزود: گاهی اوقات انتخابات پرشور بوده و ما رای نیاورده ایم و در برخی انتخابات‌ها که مشارکت کم بوده ما رای آورده ایم، ولی این دلیل نمی‌شود که ما علاقه‌مند باشیم که مشارکت پایین بیاید.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس نتیجه عملکرد ضعیف دولت و مجلس برآمده از جریان حامی دولت بوده و این جریان خود باید پاسخگوی عملکردش باشد، اضافه کرد: بنده نمی‌گویم که کثرت در انتخابات در نتیجه آن تاثیر نمی‌گذارد، اما هر چه انتخابات پرشور باشد به نفع نظام است البته ما باید عرضه داشته باشیم و نیرو‌های معتقد به نظام را پای کار بیاوریم.

سیاست ما سیاست رهبری است
وی با اشاره به اینکه در خصوص مذاکره سیاست ما سیاست رهبری است گفت: ما می‌گوییم مومن از یک سوراخ چند بار گزیده نمی‌شود به هر روی اگر آمریکایی‌ها تحریم‌ها را لغو کنند ما بعد از راستی آزمایی در چارچوب برجام با آن‌ها مذاکره می‌کنیم.

حدادعادل با بیان اینکه سیاست کلی این است که آمریکا نمی‌خواهد ایران قوت بگیرد و این یک اصل است گفت: تحریم برای آمریکایی‌ها یک مسئله جدی است و از طرفی نظام می‌گوید ما برای برداشتن تحریم‌ها و اینکه آمریکایی‌ها در مذاکره به دنبال گرفتن امتیاز باشند مذاکره نمی‌کنیم.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در پایان تصریح کرد: سیاست رهبری این است که تحریم‌ها را خنثی کنیم و البته خنثی سازی تحریم‌ها با وجود یک دولت جدی امکان پذیر است پس اگر ما دولت را به دست بگیریم باید با نیرو‌های جهادی و با استفاده از توان داخلی اوضاع را بهتر کنیم. مضاف بر اینکه باید مبارزه با فساد و تبعیض در اولویت قرار بگیرد.