گزارش جهت پرس از اظهارات عجیب آذری جهرمی وزیر ارتباطات دولت روحانی
اصلاح طلبان با حمایت از فلسطین به دنبال چه هستند؟
حضور آذری جهرمی در برنامه به افق فلسطین در شبکه افق و حرفهای بیربط به موضوع برنامه باعث حاشیههایی شده است که در اینجا به برخی از آنها اشاره میشود.
عطیه فکری – وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در شبکه افق به شدت از سیاست های مربوط به فیلترینگ شبکههای اجتماعی بهویژه اینستاگرام انتقاد کرد. وزیر جوان سابق گویی فراموش کرده بود که اکثر پلتفرمهایی مانند توییتر، فیس بوک، تلگرام و امثالهم در زمان وزارت ایشان و اصلاحطلبان در دورههای قبلی فیلتر شده است.
در زمان ریاست جمهوری روحانی تلگرام و اینستاگرام طی مذاکراتی پذیرفته بودند در ایران هم نمایندگی داشته باشند و تحت قوانین جمهوری اسلامی فعالیت کنند ولی آقایان به جای همکاری در این زمینه، فیلترینگ را برای سیاهنمایی بیشتر ترجیح دادند و حالا خودشان منتقد اصلی این ماجرا شدند و در مصاحبهها و گفتگوهایی که انجام میشود وانمود میکنند نقشی در وضعیت امروز فضای مجازی در ایران ندارند.
شب گذشته آذری جهرمی با شرکت در برنامه تلویزیونی “به افق فلسطین” در شبکه افق به جای پرداختن به موضوع فلسطین با سواستفاده از تریبونی که به او داده شده بود از وضعیت فیلترینگ و مسدود شدن برخی از شبکههای اجتماعی انتقادهای عجیب و غیرمنصفانهای کرد اما مردم به خوبی به یاد دارند که فیلترینگ مختص دولت فعلی نبوده و ماجرای آن در دولتهای قبل و توسط همکاران و نزدیکان خود آذری جهرمی اتفاق افتاده است، نکته جالب ماجرا اینست که به راحتی منکر همه چیز میشوند و آن را به گردن دولت سیزدهم میندازند!
کنایه جهرمی به فیلتر اینستاگرام
آذری جهرمی با کنایه درباره وضعیت فعلی اینستاگرام و فیلتر آن گفت: برای دفاع از فلسطین در رسانه باید دنبال فیلترشکن باشیم.
در ادامه برای توضیح بیشتر و باز هم نقد فیلترینگ گفت که افرادی که در پلتفرمهای داخلی هستند خودشان آگاهاند و نیازی به اقناع مسئله دفاع از فلسطین ندارند و کسانی که هنوز قانع نشدهاند در پلتفرمهای داخلی حضور ندارند پس باید از طریق شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و امثالهم که با اقبال جهانی بیشتری مواجه است با آنها ارتباط برقرار کرد ولی همین حالا هم برای توضیح و اقناع باید با فیلترشکن وارد این فضا بشوند که این امر برای همه میسر نیست.
وزیر محبوب روحانی باز هم هیچ اشارهای به طرحهای قانونمند کردن فضای مجازی و تبعیت پلتفرمها از قوانین ایران نکرد، نکتهای که در اغلب کشورها رعایت میشود و اگر شرکتهایی مثل متا و تلگرام و … از قوانین کشور آنها تخطی کنند خیلی سریع با اعمال جریمه سنگین مسدود میشوند. در ایام اغتشاشات سال گذشته ضدانقلاب به راحتی با آموزش ضرب و شتم و ساخت سلاح دستساز و انتشار تبلیغات و اخبار دروغین سعی در تحریک مردم علیه حکومت ایران داشت ولی برای مقابله با این پلتفرمها هیچ حربهای به جز فیلترینگ در دست نداشت چراکه وقتی این شرکتها خواهان همکاری و مذاکره با ایران بودند و پذیرفته بودند تحت لوای قوانین ایران فعالیت کنند همین وزیر سابق ارتباطات (آذری جهرمی) با کارشکنی مانع تحقق این امر شد.
با کدام متر و معیار از آذری جهرمی دعوت شد؟
از مسئولین شبکه افق و صداوسیما باید پرسید واقعاً با کدام متر و معیار، خود را متقاعد کردهاند که به فردی مانند آذری جهرمی که به لطف صفحات مجازیاش سعی میکند در افکار عمومی زنده بماند، تنفس مصنوعی داده و آنتن را در اختیار او بگذارند. این امر که هر چه به انتخابات نزدیک میشویم اصلاحطلبان به تقلا و دست و پا زدن بیشتری روی میآوردند بدیهی است، پس چرا با علم به این موضوع باز هم از او دعوت کردهاند تا مطالبی خارج از موضوع برنامه برای حاشیه سازی و مطرح کردن خود بیان کند؟
مسئولین این شبکه و برنامه، واقعاً با خود فکر نکردهاند که آذری جهرمی چه ارتباطی به فلسطین دارد؟ نویسنده و پژوهشگر و تحلیلگر است؟ سابقه فعالیت منطقهای و جهانی دارد؟ در زمان مسئولیت خود، کار خارق العادهای برای فلسطین و جبهه مقاومت کرده است؟ کار خارق العاده ای علیه رژیم صهیونیستی انجام داده است؟
آذری جهرمی حتی در زمینه فضای مجازی – که چند سال مسئولیت داشته هم به جز فیلترینگ و عقب انداختن پروژههای کلانی که نفع صد در صدی برای کشور داشت، هیچ فعالیت مفیدی نکرده است!
وقاحت و طلبکاری به جای عذرخواهی بابت کوتاهیها
این روزها و در جنگ غزه خلأ وجود سکوهای مجازی بین الملی که متعلق به جبهه مقاومت باشد، بیش از پیش احساس می شود. زیرا همزمان با بمباران فضای حقیقی، سکوهای مجازی آمریکایی صهیونیستی، بمباران مجازی در برابر محتوای مربوط به فلسطینی ها و حساب های کاربری آنها به راه انداختهاند.
در هر صورت، اگر در سالهای گذشته، امثال آذری جهرمی به جای برجسته کردن تلگرام، توییتر و اینستاگرام در ایران و افتخار کردن به حضور سکوهای دشمن و استعمار مجازی، به وظیفه خود عمل می کردند و ما را در زمینه پیامرسان و شبکه اجتماعی، در عرصه بین المللی و جهانی جزو ابرقدرتها می کردند، قطعاً وضعیت به شکل کنونی نبود. آذری جهرمی باید پاسخگوی این عقب ماندگی باشد. جالب این است که او به جای عذرخواهی بابت کوتاهیهای خود، وقیحانه در همین برنامه، تطهیر کننده فعالیت سکوهای مجازی دشمن در داخل خاک جمهوری اسلامی هم شده است.
اصلاح طلبان با حمایت از فلسطین به دنبال چه هستند؟
با تمام این تفاسیر غیر منصفانه و تا حدی غیر مرتبط که افرادی مثل آذری جهرمی نسبت به وقایع فلسطین داشتند یک سوال اصلی مطرح میشود که اصلاحطلبان از حضور در برنامههای تلویزیونی به بهانه حمایت از فلسطین به دنبال چه هستند و برای چه موضوعی مقدمه چینی میکنند؟
اصلاح طلبان دوره گذشته نیز پای صندوق رأی نیامد و همان زمان نیز سناریوی باج گیری از نظام شکست خورد، امروز اصلاح طلبان یا باید صادقانه ثبت نام کنند و وارد رقابت سیاسی شوند یا آنکه ثبت نام نکنند. از این رو اصلاح طلبان به افراد پلاک سفید خود رهنمود دادند تا برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نام نویسی کنند.افرادی که خیلی سابقه و موضع گیری پررنگ سیاسی ندارند و جوان هستند اما به واسطه شغل یا موقعیت اجتماعی شان در شهر خودشان سرشناس باشند، مدنظر اصلاح طلبان هستند تا به میدان بیایند و برای انتخابات مجلس ثبت نام کنند. در عین حال جبهه اصلاحات گارد اوپوزیسیون خود را حفظ کرده است تا به نوعی خودشان را در زمره آشوب گران سال گذشته نشان دهد، بخشی از بدنه اغتشاشگران را به خود جذب کند و در زمان لازم آنها را به نفع پلاک سفیدها پای صندوق رأی بیاورد. وقتی پلاک سفیدها رأی بیاورند، به مجلس راه یابند و اعتبارنامه های شان تأیید شود، آن وقت ماهیت خود را نمایان می کنند، کاری که در انتخابات مجلس دهم شاهدش بودیم. جریان اصلاحات این بازی چندگانه را عین سیاست ورزی می داند و به این سبک از بازی افتخار هم می کند. اصلاح طلبان اصلا به این باور ندارند سیاستمدار باید شفاف عمل کند، آنها در طی ادوار گذشته انتخابات از همین سیاست استفاده کردند و باز هم استفاده می کنند. آنچه مسلم است جریان اصلاحات به هیچ عنوان قصد خداحافظی با قدرت را ندارد اما می خواهد با کمترین هزینه بیشترین سهم از قدرت را به دست آورد.
افراد پلاک سفید برای جلب اقبال عمومی باید از مسائلی که اکثریت مردم در آن وحدت نظر دارند نهایت استفاده را بکنند. یکی از این مسائل حمایت از مظلومیت فلسطین و محکومیت جنایات وحشیانه اسرائیل است، با اینکه برخی شایعات و شبهات از طرف عناصر ضدانقلاب بین مردم رواج پیدا کرده باز هم مردم با دیدن جنایات بیسابقه رژیم صهیونیستی بعد از عملیات پیش دستانه حماس، از مردم مظلوم فلسطین حمایت کردند و بارها در تجمعات مخلتف حمایت خود را نشان دادند.
این جنایات انقدر وحشیانه، غیرانسانی و دردناک بود که حتی صدای سلبریتیها را هم درآورد و هر کدام در حد و اندازه فهم و اطلاعاتشان واکنش نشان دادند. خب بدیهی است که اصلاحطلبان با دیدن این وضعیت در جامعه برای جلب نظر مردم بخواهند از مسائلی مانند حمایت از فلسطین مایه بگذارند تا اقبال عمومی به سمت آنها جلب شود.
تا جایی که برخی از فعالان رسانهای اصلاحطلب طاقت نیاوردند و بعد از حضور جهرمی در برنامه “به افق فلسطین” تبلیغات انتخاباتی و ارادت خود به جبهه متبوعشان را نشان دادند.
واکنش کاربران شبکههای اجتماعی به حضور جهرمی در شبکه افق
کاربران شبکههای اجتماعی واکنشهای متفاوتی در مواجهه با حضور وزیر سابق ارتباطات در شبکه افق از خود نشان دادند. کاربرانی که تمایلاتشان رنگ و بوی اصولگرایی داشت به شدت منتقدانه برخورد کردند و معتقد بودند که نباید به کسانی که باعث ضعیف شدن کشور و مردم شدهاند تریبون داد تا باز هم به جای عذرخواهی بخواهند وقیحانه از همه کس و همه جا طلبکار باشند. دسته دوم طرفداران اصلاحطلبان بودند که در جواب منتقدین حضور وزیر روحانی در شبکه افق، مخالفان اصلاحطلبی را دیکتاتور خواندند و صدا و سیما را متعلق به همه مردم با هر طیف و حزبی دانستند و از حضور او در این برنامه تلویزیونی تمام قد حمایت کردند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.