اسرائیل برد یا باخت؟ اینترنشنال را ببینید

درحالی‌که کارشناسان ایران اینترنشنال به ناگزیر شکست دولت مورد پسند خود را تایید کرده‌اند، ایران اینترنشنال برای ساختن تصویر پیروز از اسرائیل بدون اینکه به عدم تحقق اهداف اسرائیل از بمباران غزه اشاره کند، صرفاً ویرانی‌های این شهر را به تصویر کشیده و این‌گونه تیتر می‌زند: «ساکنان غزه پس از آتش‌بس به ویرانی‌های جبالیا بازگشتند.»

اسرائیل برد یا باخت؟ اینترنشنال را ببینید
229308

به گزارش جهت پرس؛ برای اینکه بفهمیم آیا آتش‌بس بین اسرائیل و غزه به معنی شکست اسرائیل است یا نه، علاوه بر تطابق مفاد آتش‌بس با اهداف ابتدایی جنگ که توسط نتانیاهو اعلام می‌شد و هیچ‌یک محقق نشده است، یک راه دیگر نیز وجود دارد و آن مرور مواضع رسانه‌های فارسی زبان خارج‌‌نشینی است که در یک سال اخیر به پادوی اسرائیل تبدیل شدند و اکنون ناراحتی‌شان از شکست اسرائیل را نمی‌توانند پنهان نگه دارند.
درحالی‌که توافق آتش‌بس زبان اعتراض کابینه نتانیاهو را نیز باز کرده و بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل از دولت استعفا داده و حزب خود را از ائتلاف حاکم خارج کرده است، اینترنشنال سعی داشته با مانور دادن بر روی تصاویر ویرانی‌های غزه که تعبیری جز جنایت به آن قابل اطلاق نیست، روایتی پیروزمندانه برای اسرائیل بسازد. اما واقعیت آنقدری زورش به تحریف می‌چربد که پایش به ایران اینترنشنال نیز باز شده و کارشناسان این تلویزیون نیز ناچار شوند به شکست اسرائیل اذعان کنند.

   مدیر رادیو اسرائیل در گفت‌وگو با  اینترنشنال: اسرائیل شکست خورد
عمرانی، مدیر رادیو اسرائیل ران به فارسی با حاضر شدن روی آنتن اینترنشنال این‌گونه به شکست اعتراف می‌کند: «این توافق شامل آزادی همه اسرا و گروگان‌ها نمی‌شود. از میان گروگان‌های اسرائیلی، تنها ۳۳ نفر آزاد خواهند شد، درحالی‌که هنوز مشخص نیست چه تعداد از آن‌ها زنده‌اند و چه تعداد جان باخته‌اند. علاوه بر این، در مرحله نهایی این توافق، اسرائیل باید از محور فیلادلفی خارج شود که این امر تهدیدی بسیار جدی برای امنیت اسرائیل محسوب می‌شود، زیرا ممکن است مجدداً مسیر انتقال تسلیحات و موشک‌ها به غزه باز شود. همچنین این توافق عملاً حماس را در موقعیت تسلط بر نوار غزه قرار می‌دهد، درحالی‌که یکی از اهداف اصلی اسرائیل از ابتدای جنگ این بود که حماس دیگر نه به‌عنوان یک نیروی نظامی و نه به‌عنوان یک دولت حاکم بر غزه باقی نماند. بنابراین، می‌توان گفت این توافق تقریباً هیچ‌یک از اهداف جنگ را محقق نمی‌کند و می‌تواند برای اسرائیل یک شکست بزرگ تلقی شود.»
منشه امیر، کارشناس اسرائیلی و فارسی زبان که پای ثابت غالب برنامه‌های تحلیلی اینترنشنال است نیز در پاسخ به این سؤال که توافق را برای اسرائیل مثبت یا منفی توصیف می‌کند، گفت: «هم جنبه‌های بسیار مثبت دارد و همیشه هم جنبه‌های بسیار منفی دارد، ولی پرسش من این است که اگر به این توافق نرسند چه می‌توانند بکنند. راه‌حل دیگری وجود دارد یا نه، مسلماً راه‌حل دیگری وجود ندارد.» او سپس در مورد آینده توافق وضعیت را «بسیار بغرنج و غیر قابل پیش‌بینی» توصیف می‌کند.

   اینترنشنال با استناد به خرابی‌ها برای اسرائیل پیروزی تصویر می‌کند
درحالی‌که کارشناسان ایران اینترنشنال به ناگزیر شکست دولت مورد پسند خود را تایید کرده‌اند، ایران اینترنشنال برای ساختن تصویر پیروز از اسرائیل بدون اینکه به عدم تحقق اهداف اسرائیل از بمباران غزه اشاره کند، صرفاً ویرانی‌های این شهر را به تصویر کشیده و این‌گونه تیتر می‌زند: «ساکنان غزه پس از آتش‌بس به ویرانی‌های جبالیا بازگشتند.»
این شبکه که به اتاق عملیات روانی اسرائیل تبدیل شده است همچنین بلافاصله پس از انتشار اخبار تحقق آتش‌بس گزارشی ویدئویی کار کرده تا با تکرار رقم 46 هزار کشته و بیش از 2 میلیون آواره در غزه تصویری جعلی از پیروزی اسرائیل ارائه دهد. این درحالی است که در ابتدا اسرائیل هدف از ویرانی غزه را نابودی حماس عنوان کرده بود و اکنون مردم غزه عدم دستیابی اسرائیل به اهدافش و ناچار شدن این رژیم را در غزه جشن می‌گیرند و هم‌زمان خیابان‌های تل‌آویو تبدیل شده به عرصه اعتراض صهیونیست‌های افراطی که خود را شکست‌خورده جنگ می‌دانند. روز پنجشنبه صهیونیست‌های سرخورده از شکست با مسدود کردن خیابان و سر دادن شعار‌هایی مانند «بله به پیروزی، نه به تسلیم» اعتراضشان را ابراز کردند.
هم‌زمان با این اعتراضات، نتانیاهو نیز با متهم کردن حماس به نقض آتش‌بس به دنبال این بود تا آتش در غزه را حتی پس از آتش‌بس سرپا نگه دارد تا بلکه هم معترضان را عقب رانده و هم این‌گونه القا کند که این اسرائیل است که حماس را وادار به پذیرش آتش‌بس کرده است نه بالعکس. سناریویی که بلافاصله با واکنش حماس مبنی بر اینکه به توافق پایبند است، خنثی شد.

   منوتو هم شکست را پذیرفت
دیگر رسانه لندن‌نشین حامی اسرائیل یعنی شبکه منوتو نیز که سال گذشته با هدف احیای برند مصرف شده خود در اتفاقات 1401 اعلام تعطیلی کرد و اکنون بار دیگر در جبهه تقابلی اسرائیل با ایران بسیج شده است نیز تحلیل‌های تام گروس در مورد شکست اسرائیل را با این تیتر پوشش می‌دهد: «توافق آتش‌بس اسرائیل و حماس توافق خوبی نیست.»
با مرور صحبت‌های تام گروس متوجه می‌شویم منظور او و شبکه منوتو از عبارت «توافق خوبی نیست» این است که این توافق برای اسرائیل توافق خوبی نیست.
گروس در صحبت‌هایش ضمن اعتراض نسبت به پذیرش آتش‌بس می‌گوید: «متأسفانه این روز به عنوان پیروزی حماس دیده شد که در غزه برای روز دیگری به مبارزه ادامه می‌دهد. این به عنوان پیروزی دیده خواهد شد که حماس توانسته حملات هوایی و نیرو‌های زمینی ارتش اسرائیل را تحمل کرده و زنده بماند. این توافق که به حماس اجازه می‌دهد دوباره تسلیح و سازماندهی شود به عنوان پیروزی در سراسر خاورمیانه؛ در مصر، عربستان و اردن تلقی خواهد شد. حتی در لبنان که حزب‌الله در آن حضور دارد آن‌ها خواهند گفت اگر حماس می‌تواند اسرائیل را شکست دهد پس ما هم می‌توانیم.»