ادعای تعلیق فوتبال تا چه حد جدی است؟
رفتار و فعالیت مقامات دولتی در رابطه با فدراسیون فوتبال را تا جایی که فعلیت پیدا نکند نمیتوان مصداق دخالت ناروای دولت در فوتبال و از موجبات تعلیق این فدراسیون دانست.
فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران ساعت ۲۰:۳۰ پنجشنبه ۲۷ مردادماه ۱۴۰۱ تأیید کرد که نامه مشترکی از فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر درخواست پاسخ از فدراسیون فوتبال ایران در خصوص گزارشهای رسانهای منتشر شده از اظهارات برخی نمایندگان مجلس و حفظ استقلال فدراسیون بر اساس قوانین و ضوابط فیفا و AFC دریافت کرده است.
عدهای این نامه را مقدمه تعلیق فدراسیون فوتبال قلمداد کردند و عدهای نیز آن را دلیل بر صحت ادعای خود مبنی بر مجاز نبودن نمایندگان مجلس و اهالی دولت از اظهارنظر درباره مسایل فوتبال قلمداد کردند و عدهای نیز در تلاش هستند اینگونه القا کنند رسیدگی دستگاه قضایی به جرایم اقتصادی و مالی بعضی از اهالی فوتبال به معنی دخالت ناروای دولت در فوتبال و از موجبات تعلیق فدراسیون فوتبال است.
به راستی آیا اظهارات و سخنان نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا مقامات دولتی درباره مسایل فدراسیون فوتبال لزوماً به معنی دخالت ناروای دولت در فدراسیون فوتبال قلمداد میشود یا رسیدگی دستگاه قضایی به پرونده جرایم مالی و اقتصادی بعضی از اهالی فوتبال به معنی دخالت ناروای دولت در فدراسیون فوتبال قلمداد میگردد؟
پاسخ
نظر و تحلیل اینجانب بر اساس مقررات فیفا و اساسنامه فدراسیون فوتبال و مقررات جاری کشور و نیز مستند به رویه عملی فیفا و دیگر نهادهای بینالمللی ورزش درباره تعلیق فدراسیونهای ورزشی به شرح زیر است:
۱- به لحاظ حقوقی، سخنرانی و اظهارنظر و بیان دیدگاههای اهالی دولت و مجلس درباره فوتبال و مسایل فدراسیون فوتبال به خودی خود به معنی دخالت ناروای دولت در فدراسیون فوتبال نیست. همه افراد در اعلام دیدگاه و نظر خود درباره فوتبال و فدراسیون فوتبال آزاد هستند. فلذا حتی اگر مقامات دولتی، در مقام نظر، قائل به مفید نبودن فوتبال و فدراسیون فوتبال برای کشور و جامعه باشند نمیتوان صرف اظهارات آنها را مصداق دخالت دولت در فوتبال و از موجبات تعلیق فدراسیون فوتبال دانست.
۲- رفتار و فعالیت مقامات دولتی در رابطه با فدراسیون فوتبال را تا جایی که به یکی از اشکال زیر، فعلیت پیدا نکند نمیتوان مصداق دخالت ناروای دولت در فدراسیون فوتبال و از موجبات تعلیق فدراسیون فوتبال دانست:
الف) تاثیر جدی بر تصمیماتی که منطبق با اساسنامه و مقررات فیفا و اساسنامه فدراسیون، منحصراً در صلاحیت ارکان فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران است همانند تاثیری که مجمع عمومی فدراسیون فوتبال را از امکان انتخاب دموکراتیک اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال باز بدارد یا همانند تاثیری که اعضای هیأت رئیسه و مجمع عمومی فدراسیون فوتبال را از انتخاب سرمربی تیمهای ملی و اعضای کمیتهها و انتخاب داوران مسابقه و روسای هیاتهای فوتبال یا اجرا و تنظیم مقررات مرتبط با اداره لیگ و مسابقات ورزشی باز بدارد.
ب) تأثیری که استقلال و ماهیت غیردولتی فدراسیون فوتبال را به صورت جدی نقض کند همانند آنکه فدراسیون فوتبال را به لحاظ استخدامی و اداری و مالی وابسته به وزارت ورزش قلمداد و انتصاب مقامات و استقرار و فعالیت ارکان فدراسیون فوتبال در هر مورد را منوط به تأیید مقامات دولتی نماید یا به دولت و مقامات دولتی اجازه انحلال و تعطیلی فدراسیون فوتبال را بدهد.
ج) تاثیری که فدراسیون فوتبال و شرکتکنندگان در مسابقات و لیگها را به نقض بیطرفی سیاسی یا اتخاذ رفتارهای نژادپرستانه یا اقداماتی بر خلاف اهداف صلحآمیز و بشردوستانه فوتبال وادار کند.
بنابراین از نظر مقررات و رویه فیفا، دخالتهایی مردود است و منجر به تعلیق میگردد که اولاً ناروا و غیرضروری و بر خلاف مقررات باشد ثانیاً به طور جدی و عملی، موثر بوده و فعلیت پیدا کرده باشد.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.