در گزارش جهت پرس بخوانید

آیا پزشکیان اشتباهات دولت روحانی را تکرار می‌کند؟

پزشکیان در ظاهر با مشاهده نواقص و کم و کاستی‌های دولت روحانی سعی دارد در دولت چهاردهم این نواقص را برطرف کند تا اعتماد عمومی را جلب کند و سوال همه آحاد جامعه اینست که آیا واقعا توانایی چنین کاری را داد یا خیر.

آیا پزشکیان اشتباهات دولت روحانی را تکرار می‌کند؟
177957

به گزارش جهت پرس؛ عطیه فکری _ دکتر پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران در حال حاضر بار سنگینی از تناقضات گفتاری و عملی را به دوش می‌کشد که باید دید می‌تواند به حرف‌ها و وعده‌های انتخاباتی خود عمل کند یا خیر.  یکی از نگرانی‌های جامعه درباره دولت پزشکیان، احتمال استفاده از افرادی با سنین بالا در سمت‌های مهم است، افرادیکه چهره و تجربه آن‌ها برای جامعه بسیار آشناست اما جامعه انتظار جوانان و زنان را در سمت‌های مدیریتی دارد. چهره‌های تکراری با عملکرد تکراری مسئله‌ای است که مردم از آن فراری هستند و پزشکیان در واکنش نسبت به این موضوع وعده استفاده از تازه‌نفس‌ها و جوان‌ها را داده است  و همه چشم‌ها به اوست تا ببینند مثل روحانی پیرترین کابینه را راه اندازی می‌کند یا مثل شهید رئیسی از چهره‌های جوان، جدید و متخصص استفاده می‌کند.

بیراه نیست اگر گفته شود مهمترین و شاید دشوارترین اقدام و برنامه مسعود پزشکیان، اکنون چیدن کابینه است. از فردای انتخابات هم حرف و حدیث‌ها و پیش بینی‌ها و توصیه هایی معطوف به کیفیت کابینه جدید در رسانه‌ها مطرح شده است. بسیاری از چهره‌‌های شناخته شده که سابقه وزارت در دوره‌‌های مختلف را داشته اند، در ستاد انتخاباتی پزشکیان حضور فعالی داشتند. چه بسا همین حضور زمینه ساز تولید برچسب « دولت سوم روحانی» برای کابینه پزشکیان شد.

پزشکیان البته هیچ گاه در برابر چنین برچسب یا ادعایی موضع تاییدی نگرفت و ترجیحش این بود که اگر قرار است دولت او نزدیک یا مرتبط و ادامه دهنده دولتی باشد، آن دولت، دولت اصلاحات باشد و نه دولت روحانی. با این حال نگرانی از تشکیل دولتی با چهره‌‌های امتحان پس داده با سن بالا در میان طرفداران رئیس جمهور منتخب هم وجود دارد چنانکه خواست یا توصیه تشکیل دولت جوان در شبکه‌‌های اجتماعی بسیار برجسته است.

دولت پزشکیان جناحی است یا فراجناحی؟

پزشکیان در اطلاعیه‌ای ضمن قدردانی از مردم ایران، شاخص‌ها و معیارهای تعیین افراد را برای خدمت در دولت چهاردهم اعلام کرد. در این اطلاعیه 18 شاخص و معیار برای انتخاب برترین‌ها اعلام شده است که برخی از این معیارها عبارت اند از: «اعتقاد به قانون اساسی و قوانین بالادستی ـ اشتهار به پاک‌دستی، صداقت و شجاعت، داشتن نگرش ملی ، دوری از گرایش‌های جناحی قومی مذهبی و منطقه‌ای ـ باور به ضرورت توسعه عدالت ـ باورمند به ایده صدای بی‌صدایان و تحقق مطالبات زنان، جوانان و اقوام، باور به ضرورت همگرایی وفاق و انسجام ملی، معتقد و عامل به تخصص‌گرایی و شایسته‌گزینی ، باور به ضرورت همراهی و توأمانی مقاومت و انعطاف در سیاست خارجی و اعتقاد به کار کارشناسی.» با وجوداین اما گمانه زنی ها و تحلیل ها از این که چه کسانی در کابینه او حضور دارند، ادامه دارد.

آیا پزشکیان توانایی تشکیل کابینه فراجنایی که متشکل از همه طیف‌ها باشد را دارد؟ می‌تواند از ظرفیت‌های متخصص و دانا از طیف رقیب استفاده کند یا می‌خواهد همانند دولت روحانی از ابتدای خالص‌سازی کند و تمام افراد و مدیران طرفدار رقیب را بدون توجه به تخصص و تسلطشان برکنار کند؟ این موارد سوالاتی است که در ذهن تمام آحاد جامعه شکل گرفته و منتظر عملکرد پزشکیان هستند.

درس عبرت روحانی برای پزشکیان

گران شدن بنزین در آبان 98 و برخورد بی‌قید و غیرمسئولانه روحانی نسبت به این ماجرا باعث خشم عمومی شد، طوری که فرصت را بدست دشمنان نظام و افراد سواستفاده‌گر برای به آشوب کشیدن کشور و ایجاد هرج و مرج  و ناامنی فراهم کرد و باعث شد جمله “من هم صبح جمعه فهمیدم” روحانی هیچ وقت از ذهن مردم پاک نشود. در پی تبلیغات انتخاباتی پزشکیان از او درباره گران کردن بنزین سوال کردند و او هم گفت که هیچ کاری را بدون هماهنگی با مردم و اعلام عمومی انجام نمی‌دهد هرچند قصد گران کردن بنزین را هم ندارد در صورتی که خود در همان سال 98 به طرفداری از روحانی گفته بود که بنزین باید 25 هزار تومان شود و در حال حاضر این قیمت پایین باعث قاچاق سوخت است ولی در مناظرات و سایر برنامه‌های تبلیغاتی پیش از انتخابات آن را تکذیب کرد.

شفافیت در امور مالیاتی و اموال مسئولان

رئیس جمهور منتخب مردم در دولت چهاردم درباره مقوله شفافیت گفت: نمایندگان و دولت اموال خود را شفاعف کنند ، من این کار را انجام دادم، اگر بخواهم با کسی زد و بند کنم، به حساب خودم نمی‌ریزم، به حساب پسرم، خواهرم، برادرم یا دخترم می ریزم چون آنها تحت تکفل من نیستند. من اگر بخواهم تخلف و زد و بند کنم، براحتی می‌توانم؛ با این شیوه کنونی شفافیت، راه زد و بند بسته نمی‌شود.

او در ادامه درباره شفافیت در امور مالیاتی هم گفته است که کسانی‌ که از مالیات فرار می‌کنند کارمندان و کارگران نیستند. امروز خط فقر زیر ۱۸ میلیون و ۲۰ میلیون تومان است. با حقوقی که کارمندان و کارگران می‌گیرند نمی‌شود خانه اجاره کرد. هدف از شفافیت، اخذ مالیات از دلالان و قاچاقچیان و اقتصاد زیر زمینی است خیلی از آدم‌هایی که پول‌های کلان در می‌آورند و پولشویی می‌کنند هیچ وقت مالیات نمی‌دهند. اگر می‌خواهیم نظام مالیاتی را اصلاح کنیم باید از طبقه‌ای شروع کنیم که وضعیت مالی مطلوبی دارند و مال‌اندوزی کرده‌اند.

این مطالب در حالی بیان شد که کابینه اصلاح‌طلب دولت روحانی حاضر به شفافیت اموالشان نشدند، مجلس اصلاح‌طلب و همسو با لیست امید هم رایشان در مجلس را شفاف نکردند. در امور مالیاتی هم وضع به همین منوال بود و ارز 4200 تومان دولتی به جای اینکه برای مصارف دارویی و حیاتی مردم استفاده شود به دلالانی داده شد که کالاهای لوکس و غیرضروری وارد کردند، پزشکیان توانایی مقابله با این جریان را دارد؟ آیا می‌تواند از بانیان وضع موجود اعلام برائت کند؟

در هر صورت کاری از دست مردم ایران در وضعیت فعلی برمی‌آید اینست که امیدوارانه  در انتظار بهبود اوضاع اقتصادی و رفع مشکلات بمانند.