آیا نمایندگان مجلس اضافهکاری و حقمأموریت میگیرند؟
مجلس ادعای غلامرضا تاجگردون نماینده پیشین گچساران و باشت را در مورد اضافه کار و حق مأموریت نمایندگان رد کرد.
آقای تاجگردون هفته گذشته در صفحه شخصی خود اعلام کرد که مجلس یازدهم برای نمایندگان تا ۱۷۵ ساعت اضافه كار و ٧ روز مأموريت پیش بینی کرده است.
او این اقدام را “بی سابقه” و “تابوشکنی” نامید و نوشت با این تصمیم، وقتی نمایندگان به حوزه انتخابیه می روند، “مأموریت” به شمار خواهد رفت.
با این حال مجلس امروز این ادعا را “اطلاعات نادرست و تحریف شده” دانست؛ خبرگزاری خانه ملت نوشت که دریافت ۱۷۵ ساعت اضافه کار و ۷ روز حق مأموریت واقعیت ندارد.
در این اطلاعیه نوشته شده “تاکنون چنین اعداد و ارقامی در محاسبه حقوق نمایندگان وجود نداشته” و اطلاعات حقوق و دستمزد نمایندگان در “سامانه حقوق و مزایای کارکنان دولت سازمان امور استخدامی” ثبت شده است.
مجلس اعلام کرد بر اساس قانون(استفساریه ماده ۶ قانون انتخابات سال ۱۳۷۸) مبنای محاسبه حقوق نمایندگان مانند کلیه کارکنان دولت است.
حجت الاسلام سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که “حقوق نمایندگان مانند سایر کارمندان ۱۰ درصد افزایش داشته و اتفاق جدیدی نیست.”
او افزود که اضافه کار و حق مأموریت نمایندگان مجلس نسبت به دیگران “بیشتر محدود” شده است.
مجلس همچنین در پاسخ به آقای تاجگردون نماینده گچساران و باشت، اعلام کرد افزایش ۲۵ درصدی مصوبه دولت برای اجاره دفاتر نمایندگان اعمال نشده است.
عضو هیئت رئیسه: حقوق نمایندگان حدود ۱۸ میلیون تومان است
میزان دریافتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از این هم مورد توجه بوده؛ به تازگی و در هفته گذشته، یک عضو هیئت رئیسه سومین سال مجلس یازدهم گفته “حقوق نمایندگان حدود ۱۸ میلیون تومان است.”
البته آقای امیرآبادی فراهانی اضافه کرده هزینه دفتر نمایندگان و نیروی انسانی آنها جزو حقوق محسوب نمی شود، چون باید همان عدد را هزینه کنند.
او ادعا کرده “برخی نمایندگان از این محل صرفهجویی می کنند و کارتهای کمک معیشتی به برخی مراجعان میدهند.”
بر اساس آیین نامه مجلس “اداره کلیه امور ادارى، مالى، استخدامى و سازمانى” و “امضاى کلیه احکام استخدامى بر اساس آیین نامه استخدامى کارکنان مجلس و سایر قوانین و مقررات” در اختیار رئیس مجلس قرار دارد.
هیئت رئیسه مجلس موظف است بر کلیه امور ادارى، مالى، استخدامى و سازمانى مجلس نظارت کند.
تصویب بودجه پیشنهادى سالانه مجلس و حقوق مالی نمایندگان هم بر عهده این هیئت قرار گرفته که کمیسیون برنامه و بودجه هم در این امور مؤثر است.
مجلس خودش را از دریافت مجوز استخدامی مستثنی کرده است
مجلس به تازگی در قانون بودجه امسال، خودش را از دریافت مجوز استخدامی کرده است.
بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱، مجلس و چند نهاد دیگر برای استخدام نیروی انسانی، نیازی ندارند از سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه، مجوز و تأییدیه بگیرند.
این در حالی است که همین دوره از مجلس در سال ۱۴۰۰ چنین مصوبه ای برای خودش نداشت.
امیرآبادی: برخی اقدامات اداری زاکانی در مرکز پژوهش ها آثار زیان باری داشته است
استخدام نیروی انسانی در مرکز پژوهش ها که از زیرمجموعه های مجلس است، واکنش هایی را به همراه داشته است.
آقای امیرآبادی عضو هیئت رئیسه گفته علیرضا زاکانی، رئیس پیشین مرکز پژوهش ها، کارهایی را در این مرکز آغاز و سپس رها کرده است.
او گفت این اقدام آقای زاکانی “آثار زیان باری برای مرکز پژوهش ها داشته است.”
آقای امیرآبادی توضیح داد علیرضا زاکانی، نیروی انسانی این مرکز را افزایش داده و بدون تصویب هیئت امناء، تغییرات ساختاری ایجاد کرده است.
با این حال به گفته این عضو هیئت رئیسه، ریاست جدید مرکز پژوهش ها هنوز نتوانسته اقدامات زاکانی را اصلاح کند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.