صدا و سیما، مخالف حضور عادل فردوسی پور و سروش صحت نبوده و نیست

پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما، حمایت خود را از تولیدات فرهنگی شبکه‌های نمایش خانگی مانند برنامه “اکنون” اعلام کرده و بر لزوم ارتقای کیفیت محتوای رسانه ملی تأکید دارد اما چرا برخی به دروغ صداوسیما را مخالف چنین برنامه هایی میدانند؟ ماجرای ادعای شکوری مدیرعامل پلتفرم فیلیمو چیست؟

صدا و سیما، مخالف حضور عادل فردوسی پور و سروش صحت نبوده و نیست
213029
به گزارش جهت پرس؛ ادعای مدیر یک پلتفرم پخش فیلم درباره سروش صحت مجری سابق برنامه کتاب باز با حاشیه های فراوانی روبه رو شد اما واقعیت چیست؟ در ادامه به چند نکته در این زمینه اشاره میکنیم.
1 – رسانه‌ی ملّی و رئیس صدا و سیما، حامی تولید محتواهای نافع نظیر اکنون سروش صحّت در شبکه‌ی نمایش خانگی هستند، کما این‌که پیمان جبلی، دو هفته‌ی قبل، این موضع را در مصاحبه‌ای، صریحاً ابراز کرده بود.
۲- بر اساس توافق وزارت فرهنگ و سازمان صدا و سیما، ایضاً پیرو مصّوبه‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز حسب نظر تفسیری شورای نگهبان از قانون اساسی، پخش زنده‌ی صوت و تصویر فراگیر، فقط در اختیار رسانه‌ی ملّی بوده و تنها با مجوّز صدا و سیما امکان پذیر است؛ این قاعده، شامل همه‌ی سکّوهای صوت و تصویر فراگیر می‌شود.ضمناً تذکّر داده شده به آپارات بابت فردوسی‌پور، مربوط است به گزارش زنده، نه اصل گزارش‌گری، فعّالیّت یا برنامه‌سازی عادل.مضاف بر این‌که طی سه سال اخیر، بارها، در مقاطع زمانی مختلف، عادل توسّط رئیس صدا و سیما و دیگر مدیران ارشد سازمان، دعوت به همکاری شده ولی مطابق آن‌چه فردوسی‌پور در برنامه‌ی فوتبال ۳۶۰ اذعان داشت، چون همکاری با رسانه‌ی ملّی را خلاف اصول (سیاسی، عقیدتی و شخصی) خویش می‌دانسته، آن را رد کرده و می‌کند.
۳- اگر ریاست آقای علی عسکری ادامه می‌داشت، بلایی را که سر عادل فردوسی پور و سروش صحت آورده بود، سر شکوری‌مقدّم و فیلیمو هم می‌آورد؛ آقای پیمان جبلی بیش از حد روادارانه و صبورانه مواجه می‌شود با تحریف‌ها و اکاذیب شکوری‌ها.
۴- علی عسکری و تیمش، فردوسی‌پور و صحّت را قبل شروع دوران تحوّل رسانه‌ی ملّی، از سیما حذف کرده بودند ولی گرچه جبلی بارها بی‌واسطه و باواسطه، از آنان و دیگران دعوت کرده تا بازگردند به صدا و سیما، امّا باز هم تاوان‌ها را باید جبلی بدهد، چون جریان تحریف و امثال شکوری، مایلند خود را رقیب تلویزیون جلوه دهند تا نظرها بیشتر به آنان جلب شوند. شکوری و شرکا، از هر نوع خبرسازی و دروغ‌پراکنی، علیه صدا و سیما و جهت مظلوم‌نمایی فیلیمو و یکی‌دو سکّوی دیگر سوء استفاده می‌کنند تا سریال‌ها و برنامه‌هایشان، بیشتر، کم‌خرج‌تر و سریع‌تر سر زبان‌ها بیفتند.در کل، این جنس طرّاحی تبلیغاتی-رسانه‌ای،
که دو ساعت بعد موضع‌گیری‌های حاوی تهمت و دروغ شکوری، اینترنشنال، بی‌بی‌سی فارسی و صدای آمریکا، به صورت ویژه به آن ضریب می‌دهند و له شکوری و فیلیمو و ضدّ رسانه‌ی ملّی، گزارش خبری و مصاحبه تدارک می‌بینند، عجیب و مشکوک است.
۵- *رئیس رسانه‌ی ملّی، دو هفته‌ی قبل، درباره‌ی «اکنون»:استقبال می‌کنیم نمایش
خانگی، فقط تولیدکننده‌ی محتوای حاشیه‌ساز نباشد*مشروح پاسخ جبلی در مصاحبه با فرهیختگان درباره‌ی شروع برنامه‌ی جدید سروش صحّت:“این یک واقعیت است که بخشی از فضای مصرف رسانه‌ای را سکّوهای نمایش خانگی تشکیل می‌دهند؛ این سکّوها می‌توانند به موضوعات مختلف بپردازند اما هیچ‌گاه سکّوهای نمایش خانگی را رقیب جدی خود احساس نمی‌کنیم که بخواهیم نگران باشیم به یک موضوع یا همه‌ی موضوعات پرداخته است.اتّفاقاً خوشحال می‌شویم برنامه‌های فرهنگی سالم در سکّوهای شبکه‌ی خانگی، بیشتر تولید شود؛ به‌عبارت دیگر سکّوها فقط تولیدکننده‌ی محتواهای حاشیه‌ساز نباشند؛ بنابراین از تولید محتواهایی مانند برنامه‌های کتاب‌محور، فاخر و فرهنگی استقبال می‌کنیم، البتّه فعّالیّت سکّوهای شبکه‌ی نمایش خانگی در این زمینه‌ها، رافع مسئولیّت رسانه‌ی ملّی نیست؛ به‌عبارت دیگر رسانه ملی باید کیفیت و کمیّت محتوای تولیدی خود را ارتقا دهد.”