ایران و پاکستان در مسیر تحکیم روابط/ از استقبال مردمی در پاکستان تا خیابانی به نام ایران در اسلام آباد

رئیس جمهور کشورمان در ذیل هیئتی همراه صبح امروز در سفری دو روزه وارد پاکستان شدند و از سوی مقامات این کشور مورد استقبال قرار گرفتند؛ سفری که به جز استقبال دیپلماتیک از مقامات سیاسی از سوی همتایان کشور میزبان، با استقبال مردمی در پاکستان نیز همراه بود.

ایران و پاکستان در مسیر تحکیم روابط/ از استقبال مردمی در پاکستان تا خیابانی به نام ایران در اسلام آباد
168268

به گزارش جهت پرس؛ در این سفر دو روزه رئیس جمهور به پاکستان که با محوریت توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، گفت‌وگوهای دو جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای با عالی‌ترین مقامات پاکستان انجام می‌شود، وزیر امور خارجه، وزیر کشور، وزیر دفاع، وزیر مسکن، وزیر صنعت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر بهداشت دولت سیزدهم نیز حضور دارند.

در جریان این سفر، تعدادی سند همکاری میان دو کشور در زمینه‌های تجاری، بهداشت، اقتصادی، امنیتی، قضایی و کشاورزی از سوی وزیران مربوطه و در حضور سران دو کشور امضا خواهد شد.

علاوه بر آن دیدار و گفتگوهایی با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی این‌ کشور نیزانجام خواهد شد و باید اذعان داشت همزمان با سفر رسمی رئیس جمهور کشورمان به پاکستان، به نشانه دوستی و همسایگی دو کشور، یک خیابان در شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» نامگذاری می‌شود و این در حالی رقم می خورد که  شهر  اسلام‌آباد از چند روز قبل از این سفر تاریخی، به پرچم جمهوری اسلامی ایران، پلاکاردها و تصاویر بزرگی از آقای رئیسی و نخست وزیر و رئیس جمهور پاکستان مزین شده است و به گفته اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان خطاب به آقای رئیسی مردم پاکستان برای سفر شما لحظه شماری می کردند؛ جهان اسلام قدردان موضع ایران در قبال فلسطین و تحولات اخیر منطقه ای است. از زمانی که مردم پاکستان خبر سفر شما به پاکستان را شنیدند منتظر ورود شما بودند.

عنوان میشود افزایش روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان از اهداف این سفر دو روزه به شمار می رود.

چنانچه انرژی ایران، مهمترین زمینه برای ارتقای همکاری‌های اقتصادی و مبادلات تجاری دو کشور است و در شرایط کنونی، خط لوله گاز ایران-پاکستان مهمترین پروژه همکاری میان دو کشور دوست محسوب می‌شود. گشایش بازارچه‌های رسمی میان دو کشور در سال گذشته و افزایش صادرات برق ایران به پاکستان نیز زمینه لازم برای توسعه این مراودات را فراهم ساخته است.

در مقابل پاکستان نیز از ظرفیت بالایی برای صادرات محصولاتی نظیر منسوجات، برخی میوه‌ها، غلات، گوشت، لبنیات، برخی وسایل ورزشی و لوازم جراحی به ایران دارد و ایران هم برای صادرات گاز، نفت خام، محصولات پتروشیمی و افزایش صادارات برق به پاکستان آمادگی دارد.

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه ای و بین المللی در ارزیابی سفر آقای  رئیسی به پاکستان به جهت پرس گفت: این سفر از چندین نظر بسیار قابل اهمیت و تامل است، اولین نکته اینکه بخش مهمی  از سیاست های دولت سیزدهم اولویت دادن به همسایگان  و گسترش فعالیت ها و همکاری های سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی  با آنها را دنبال می کند و این اصلی ترین و اولویت دارترین سیاست خارجی دولت سیزدهم است.

وی افزود: این بخش از سیاست خارجی دولت سیزدهم با همسایگان از این جنبه هم دارای اهمیت است که روی توافق با همسایگان  و امضای توافق  و تفاهم نامه ها با آنها نشان می دهد که ما وارد یک همکاری جدی  و گسترده با پاکستان شده ایم و این سفر تنها جنبه تشریفاتی و خبری نیست بلکه یک سفر مهم برای افزایش همکاری هاست.

قنادباشی در ادامه به جنبه های دیگر این سفر اشاره کرده و گفت: نکته مهم دیگر در سفر آقای رئیسی به پاکستان را می توان به جنبه اقتصادی مربوط دانست؛ ایران در  کنار پاکستان می تواند یک اقتصاد مکمل را داشته باشد و در بسیاری از زمینه ها   هم قابلیت های  دامداری و هم کشاورزی دارد که با توجه به اینکه ما یک سال خشکسالی را پشت سر گذاشتیم می تواند برای ما بسیار  موثر باشد؛ در مقابل آنها به بسیاری از تولیدات ما نیازمندند؛ برخی تولیدات را ما داریم که می تواند در کنار آنها یک اقتصاد موفق و مکمل را در منطقه و به عنوان دو کشور اسلامی رقم بزند.

وی افزود: خصوصا اینکه یکی از سیاست های بعدی آقای رئیسی همکاری با کشورهای اسلامی است و پاکستان هم یک کشور بزرگ اسلامی است که ظرفیت های بسیار زیاد من جمله جمعیت ۲۲۰ میلیونی که بسیاری از آنها مسلمان هستند قابل ملاحظه است و این کشور موقعیت مهمی در کل جهان دارد.

این کارشناس به اشتراکات فرهنگی اشاره داشته و اضافه کرد: از این نیز که بگذریم به مسئله اهمیت فرهنگ فارسی و زبان فارسی و   اشتراکاتی از این دست  که ما با پاکستان از گذشته های دور داشته و داریم؛ چرا که این اشتراکات فرهنگی سبب پیوندهای عمیقی میان دو ملت شده است. بسیاری از شعرای بزرگ جهانی در پاکستان هستند مانند اقبال لاهوری که به زبان پارسی شعر میگفتند و افراد  بزرگی در فرهنگ دو کشور محسوب میشوند.

این کارشناس گفت: اشتراکات فرهنگی سبب دوستی های عمیقی میان دو ملت ایران و پاکستان شده است وهر بار روئسای جمهور ما به این کشور سفر می کنند  وحدت میان دو ملت را به صحنه می آورند. می توان به سفر مقام معظم رهبری  در زمان ریاست جمهوری ایشان به پاکستان اشاره کرد که عظیم ترین و باشکوه ترین راهپیمایی در قاره آسیا را رقم زد و  نمایش بزرگی از وحدت میان دو کشور را ایجاد کرد. به رقم اینکه کشورها و رسانه غربی خیلی تلاش کردند که میان دو ملت ایران و پاکستان اختلافاتی ایجاد کنند و اکنون هم دست اندرکار هستند اما سفر آقای رئیسی نمایشی از  محبت، همدلی و دوستی میان رو ملت  را نشان داد؛ به خصوص که ما در عرصه مقابله با رژیم صهیونیستی هم  گام هایی برداشتیم که مردم پاکستان هم از آن طرفداری می کنند.

قنادباشی گفت: یکی از  عواملی که سبب دوستی بیشتر میان ملت های ایران و پاکستان شده همین پیشتازی ما در عرصه مقابله با رژیم صهیونیستی و موفقیت مهم ما در عملیات وعده صادق است که موجب شده بسیاری از ملت های مسلمان خصوصا پاکستان  اقدام ما در ضربه وارد آوردن به این رژیم اشغالگر را تحسین کنند؛ به عبارتی موفقیت ما در مقابله با رژیم صهیونیستی موفقیتی برای همه جهان اسلام است که پاکستان هم از این نظر که کشوری اسلامی هستند خود را در  آن شریک می دانند و این نیز سبب می شود جایگاه پر اهمیت و پررنگ ما در معادلات منطقه ای بیشتر مورد توجه  جهانی  قرار بگیرد و پاکستان از نمونه های روشن ملت های اسلامی است که از این اقدام طرفداری می کند.