پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جامعه ایرانی برگرفته از سنت‌های دیرینه‌ای است؛ در میان آداب مردمان این سرزمین کهن، کتابخوانی همواره از نقش و جایگاه ارزشمندی برخوردار بوده و اتفاق نظر بر این است که زنان بیشتر از مردان، خواندن را در برنامه روزانه خود دارند.

منتشر شده در 28 اردیبهشت 1402
در سرویس

 نمایشگاه کتاب به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور محل حضور خانواده‌های بسیاری است که در جستجوی کتاب‌های مورد علاقه خود از این غرفه به آن غرفه می‌روند و برخی نیز از پیش، کتاب‌های خود را انتخاب کرده‌اند و آمده‌اند که بخرند و بروند.

امروز پنجشنبه دو روز مانده به پایان سی و چهارمین دوره برگزاری این رویداد فرهنگی، کمی شلوغ‌تر از روزهای قبل بود و حضور زوج‌های جوان، میانسال و پیر در میان بازدیدکنندگان جلوه می‌کرد.

اتفاق نظر عمده خانواده‌ها بر این است که زنان بیشتر از مردان کتاب می‌خوانند و البته گشتن در فضای مجازی را هم نوعی خواندن قلمداد می‌کنند!

نظر برخی از زوج‌ها را پرسیدیم که ماحصل اظهارات آنها گویای یک مساله بود و آن این‌که زنان به خاطر فرصت‌های بیشتری که دارند برای کتاب خواندن بیشتر وقت صرف می‌کنند.

خانم‌ها وقت آزادتری دارند؛ این غالب دیدگاه زنان و مردانی است که به نمایشگاه کتاب آمده‌اند. یکی از بازدیدکنندگان می‌گوید: خانم‌ها هم فرصت بیشتری دارند هم مشغله کمتر لذا بیشتر می‌توانند کتاب بخوانند.

رسانه

یکی از بازدیدکنندگان مرد معتقد است نمی‌شود کتاب خواندن را زنانه و مردانه کرد بلکه بسته به نیازها در جامعه هر کدام از ما در زمینه روابط اجتماعی و زندگی باید مطالعه داشته باشیم.

یکی دیگر از بازدیدکنندگان زن می‌گوید به خاطر این که همسرم وقت زیادی برای مطالعه ندارد من کتاب می‌خوانم و او گوش می‌کند.

اجبار برای خواندن یکی دیگر از دلایلی است که برخی‌ها را به مطالعه وا می‌دارد؛ درس و دانشگاه. یکی از بازدیدکنندگان مرد گفت: زمان تحصیل مجبور بودیم کتاب بخوانیم اما الان وقت کمی برای مطالعه داریم.

دیگر بازدیدکننده مرد گفت: خانم‌ها بیشتر مطالعه دارند چرا که تربیت فرزند مهمتر است و برای تربیت بهتر فرزندان مطالعه یکی از ضرورت‌های مهم زندگی است.

بازدیدکننده‌ای هم خاطرنشان کرد: خانم‌ها قطعا بیشتر از آقایان مطالعه دارند. همسرش گفت: ما مردان اگر بخواهیم مطالعه‌ای هم داشته باشیم همانجا روی کتاب خوابمان می‌برد بدون این که حتی یک صفحه از کتاب خوانده باشیم.

به گفته یکی دیگر از بازدیدکنندگان، هر کسی وقت بیشتری داشته باشد بسته به شغل و موقعیتی که دارد مطالعه می‌کند. او می‌گوید ما مردان سرمان شلوغ است و وقت آزادمان را صرف کتاب خواندن می‌کنیم.

رسانه

یکی دیگر از حاضران در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب گفت: کتاب خواندن به علاقه بستگی دارد. آنهایی که کارشان تخصصی است بنا به تخصصی که دارند سراغ کتاب‌های مورد نظر خود می‌روند اما در مجموع خانم‌ها علاقه بیشتری به کتاب خواندن دارند.

یکی دیگر هم در تایید این نظر گفت: هر کسی علاقمند باشد کتاب می‌خواند. بازدیدکننده مرد دیگری هم اظهارکرد: خداوند به ما حلاوت و ذوق کتاب خواندن بدهد که بعد از عبادت بزرگترین دستاورد زندگی ماست.

یکی از بازدیدکنندگان هم که می‌گفت زمان زیادی صرف مطالعه می‌کند معتقد بود این مطالعه بیشتر در اینترنت گشتن است و مطالب مورد نیازم را در اینترنت جستجو می‌کنم.

این که سرانه مطالعه کشور به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ۳۳ دقیقه در روز رسیده می‌تواند نویدبخش افزایش میزان علاقمندی مردم به مطالعه باشد که نمایشگاه کتاب فرصتی نیک برای تحقق این هدف است.

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/6903

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی