ایران، هشتمین کشور قربانی حملات سایبری برجسته؛

حمله سایبری، تکنیک جدید منافقین برای خودنمایی

ایران با دریافت ۱۵ حمله سایبری در رتبه هشتم جهان ایستاده‌است.

حمله سایبری، تکنیک جدید منافقین برای خودنمایی
53685

محمد رستم‌پور، کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به حمله سایبری منافقین به سامانه‌های شهرداری تهران در کانال تلگرام شخصی خود نوشت: پس از حملات سایبری به یکی از برنامه‌های تلویزیون و یکی از برنامه‌های رادیویی،‌ خبرگزاری‌های ایسنا و مهر، حالا نوبت به حمله به سایبری به سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران و سامانه‌های مرتبط با آن رسیده‌است. حمله سایبری طیف وسیعی از حملات را دربرمی‌گیرد و از یک دیفیس یا تغییر نمای یک وب‌سایت تا اخلال در زیرساخت‌ها یا حملات باج‌افزارانه مانند آنچه حمله به شرکت سوخت اداره‌کننده پالایشگاه‌های غرب آمریکا انجام داد، دربرمی‌گیرد. اتکای هر چه بیشتر دولت‌ها به شبکه‌های رایانه‌ای و به ویژه سامانه‌های آنلاین، احتمال حمله سایبری را بالا می‌برد و ضرورت حراست از شبکه‌ها و سامانه‌ها را بیشتر می‌کند.

همچنان که پیش از این نیز گفته شده، دو ویژگی «انکارپذیری» و «هزینه اندک» حملات، آنها را برای گروه‌ها و دولت‌های مختلف جذاب کرده است. 

اما وقتی گروه یا سازمانی اقدام به حمله سایبری می‌کند و آن را اعلام می‌کند؛ بیش از اعمال خسارت، خواستار به رسمیت شناختن یا اعلام پیام است. 

برای مثال، در حمله به صداوسیما و همچنین حمله به سازمان فناوری اطلاعات، گروهک منافقین به دنبال اعلام حیات یا خودنمایی است. هرچند می‌توان گفت پس از راه‌اندازی لشکر سایبری در شبکه‌های اجتماعی و تلاش برای مهندسی اجتماعی، منافقین در مواجهه با جمهوری اسلامی تغییر تاکتیک داده‌اند. این تغییر تاکتیک نکات و تأملاتی دارد که باید بدان توجه کرد.

در گراف حملات سایبری برجسته که به معنی حمله به سازمان‌ها یا نهادهای دولتی یا دفاعی، حملاتی که بیش از یک میلیون دلار خسارت در پی دارد، است؛ ایران با دریافت ۱۵ حمله در رتبه هشتم ایستاده است. موضوعی که لزوم در نظر گرفتن امنیت سایبری با استانداردهای بالاتری را گوشزد می‌کند.