جهتپرس گزارش میدهد؛
هنجارشکنی به بهانه کنسرت موسیقی در تالار وحدت تهران
پس از اقدامات حاشیهساز فردی قانونشکن در جریان برگزاری کنسرت گروه لیان در تالار وحدت و فضای غیرمتعارف سالن اجرای موسیقی، پرونده قضائی برای عوامل این وقایع در دادسرای تهران تشکیل شده است.
عصمت علیآبادی ـ در جریان برگزاری کنسرت جمعه شب ۲۶ خرداد توسط گروه لیان در تالار وحدت، همزمان با آخرین اجرای این گروه، برخی افراد قانونشکن به اجرای این گروه موسیقی حمله کردند که در مقابل تالار وحدت توسط عوامل انتظامی و حراست بنیاد رودکی بازداشت و به مراجع قانونی تحویل داده شدند. پس از آن بلافاصله برای عوامل این وقایع در دادسرای تهران، پرونده قضایی تشکیل شد.
افراد بدسابقه سیاسی به دنبال دوقطبیسازیاند
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یک روز پس از حواشی این کنسرت، از فعالیت یک جریان سیاسی در کشور که به دنبال بزرگنمایی برخی مشکلات است سخن گفت. او در همین رابطه توضیح داد: بنده به راحتی این نگاه جریان سیاسی را میبینیم، به طوریکه برخی افراد بدسابقه سیاسی که در کشور فعال و الان تعدادی از آنان خارج از کشور هستند، دنبال تحریک افکار عمومی و ایجاد دوقطبیسازی بوده تا فضای رسانهای کشور سنگین و آرامش فضای فرهنگ و هنر را از بین ببرند.
اسماعیلی همچنین در رابطه با هنجارشکنی عدهای در فضاهای فرهنگی هنری کشور گفت: از همه مردم و هنرمندان خواهش میکنم فضا را با دقت رصد کرده و اجازه سوءاستفاده به دشمن ندهند، چرا که باید حتماً در اماکن فرهنگی و هنری کشورمان مسائل شرعی و قانونی رعایت شود.
اسماعیلی بیان کرد: اصلاً اجازه نمیدهیم در فضاهای فرهنگی و هنری کشورمان عدهای بخواهند هنجارشکنی کنند. اگر در کنار این، اتفاقات معدود و اندکی هم رخ داد، آن را به پای اهالی فرهنگ و هنر نمینویسیم.
موجهایی در فضای مجازی که حقیقت ندارند
هفته گذشته نیز محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ در واکنش به خبر تعطیلی سریالی کنسرتهای موسیقی در کشور گفت: این شیطنت است و چنین اخباری صحت ندارد،کدام جریان سریالی؟ وزارت کشور اعلام کرده که سالن این نهاد نقص فنی دارد، سایر سالنها فعال هستند و کنسرتهای موسیقی در آنها برگزار میشود؛ موجهایی در فضای مجازی ایجاد میشوند که حقیقت ندارند. با اینکه در کشور هر روزه فعالیتهای هنری متعددی در حال برگزاری است ولی رسانههای معاند تلاش میکنند که فضای فرهنگی کشور را به گونهای نشان دهند که انگار فعالیتهای هنری تعطیل است. برای آشکار شدن این دروغهای مجازی کافی است سری به سالنهای تئاتر، گالریهای هنری وکنسرتهای موسیقی بزنید تا شاهد برگزاری هرروزه اجراهای هنری باشید.
لزوم احترام همه دستگاهها به مجوزهای رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد
همچنین روز دوشنبه 29 خرداد، «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور نیز در جلسه هیات دولت، در واکنش به حواشی اخیر فضای فرهنگی کشور با تاکید بر لزوم احترام همه دستگاهها به مجوزهای رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری مراسمهای فرهنگی گفت: همه باید به این مجوزها احترام بگذارند و در صورت وجود برخی اشکالات احتمالی، این مسائل را از طریق مرجع صادرکننده مجوز پیگیری کنند.
وی روسای دستگاههای اجرایی و مسئولین دولت را به همکاری حداکثری با مجلس شورای اسلامی فراخواند و گفت: دولت و مجلس هم باید برای پیشبرد هرچه بهتر برنامههای کشور حداکثر همکاری و هماهنگی را داشته باشند.
در ادامه واکنش کاربران فضای مجازی در توییتر نسبت به این هنجارشکنی را مشاهده میکنید:
یک کاربر توییتر با اشاره به تندروی برخی گروههای در برخورد با کنسرتها، نوشت: «برگزاری کنسرتها و عادی شدن شرایط برای برخی خط قرمز است و برای همین تلاش میکنن با چنین پیامها و تفاسیری گروههای تندرو رو فعال کنن تا به مثابه دو لبه قیچی به جان جامعه بیوفتن! این توییت مربوط به چندشب گذشته است و نتیجهاش حواشی دوشب قبل کنسرت لیان بود».
کاربر دیگری در خصوص کلیپ جعلی منتشر شده درباره کنسرت لیان در تالار وحدت، نوشت: اتفاقاتی که درکلیپ جعلی درباره کنسرت تالار وحدت دیده نشده است. تصویر نمایش ابتدای کلیپ تئاتردیگری برای سال۹۶ است ک به دروغ کنسرت لیان عنوان میشود ماموران حراست دربدو ورودمردم به تالار وحدت و در سالن تذکرات لازم را میدهند اما کلیپ به دروغ خلاف آن را برای تهییج احساسات دینی مردم میگوید.
استقبال ضدانقلاب از برخوردن کنسرت ها
اینترنشنال با اظهار خوشحالی نسبت حواشی کنسرت لیان در تالار وحدت، نوشت: ویدیوی ارسالشده به ایران اینترنشنال نشان میدهد چهارشنبه ۲۴ خرداد، مردان و زنان با حجاب اختیاری در کنسرت گروه لیان در تالار وحدت تهران به رقص و پایکوبی مشغول بودند.
بیبیسی فارسی بار دیگر در راستای شبههپراکنیهای خود مساله لباسشخصیها را مطرح کرده و نوشت: حمله به کنسرت موسیقی گروه لیان در تالار وحدت تهران، لباس شخصیها با برهم زدن کنسرت و حمله به کافهها دنبال چه هستند؟
همچنین کیهان لندن نیز نوشت: حمله لباس شخصیها به کنسرت گروه «لیان» لباس شخصیها پنجشنبه شب ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ به محل برگزاری کنسرت «لیان» در تالار رودکی (وحدت) هجوم بردند. بین لباسشخصیها و حراست پرسنل تالار «رودکی» درگیری شد. در شب اجرای این کنسرت برای دقایقی محمد بحرانی صداپیشه «جناب خان» به اجرای یک موزیک بومی پرداخت.
توضیح «محسن شریفیان» درباره حواشی کنسرت اخیر گروه لیان
محسن شریفیان در صفحه شخصی خود نوشت: ضمن قدردانی از استقبال گرم و همیشگی شما، امیدوارم از اجراهای این روزهای گروه لیان در تالار وحدت تهران لذت برده باشید و ما توانسته باشیم تا به رسالتمان در معرفی گوشهی از فرهنگ موسیقایی بندرنشینان و ساکنان جزایر جنوب ایران به خوبی عمل کنیم. متاسفانه گاهی در کنسرتهای ما اتفاقاتی میافتد که کنترل آن از دست من یا اعضای گروه یا سالن برگزارکننده خارج است و در اغلب مواقع به سبب تاریکی سالن و نورپردازی صحنه بعد از پایان اجرا خبردار میشویم…
او نوشت: شادی و حال خوب از مهمترین اهداف کنسرتهای ما است اما عزیزان! معمولا سالنهای کنسرت و تئاتر در همه جای دنیا صرفا برای تماشای اجراها طراحی و ساخته شده است و مردم برای شنیدن و دیدن موسیقی بلیت کنسرت میخرند! شما هزینه میکنید، زمان میگذارید… حالا تصور کنید چند نفر یا یک و چند ردیف بلند شوند و شروع به رقصیدن کنند. شما از دیدن صحنه محروم میشوید و قطعا نارضایتی پیدا میکنید و احتمالا اعتراض کنید.
با همه این توضیحات وظیفه خود میدانم بابت آن دسته از مردم که احساساتشان جریحهدار شده است، پوزش بطلبم.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.