یادداشت تحلیلی؛
رای دادگاه عالی عراق چه تاثیراتی در بر دارد؟
دادگاه عالی فدرال عراق، در بیانیهای درخواست جریان صدر برای انحلال پارلمان این کشور را رد و اعلام کرد که انحلال پارلمان جزء اختیارات این نهاد نیست.
علیرضا تقوی نیا نوشت: دادگاه عالی عراق شکایت جریان صدر جهت انحلال پارلمان را وارد ندانست و آن را رد کرد .
این رای که عملا شکست سیاست های مقتدی صدر جهت انحلال پارلمان بود چند تاثیر مهم خواهد داشت .
پارلمان تشکیل خواهد شد و جریان چهارچوب هماهنگی فراکسیون اکثریت آن خواهد بود و به احتمال زیاد محمد شیاع السودانی به عنوان نخست وزیر منصوب می گردد.
اگر جریان صدر خواهان برگزاری انتخابات مجدد باشد ، باید آن را یک دولت اصیل برگزار کند نه یک دولت سرپرست و موقت ؛ زیرا نیاز به تصویب بودجه و … توسط پارلمان دارد و این نهاد باید فعال باشد و نه منحل .
نکته دیگر اینست که اگر عقلای شیعه در پی رضایت جریان صدر باشند، می توانند با برگزاری انتخابات مجدد توسط دولت جدید ، نمایندگان مقتدی را به پارلمان بازگردانند و سهم او را در قدرت عراق در نظر بگیرند .
جریان صدر در ۲ انتخابات اخیر با کمک نخست وزیران روی کار یعنی حیدر العبادی و مصطفی الکاظمی توانست آرای قابل توجهی کسب کند ، در حالی که تعداد رای دهندگانش قابل توجه نبوده است.
انتخابات پارلمانی آینده با حضور نخست وزیری که حامی صدر نباشد، وزن واقعی این جریان را روشن می کند .
در نهایت باید گفت رای امروز دادگاه عالی عراق شکست دیگری در کارنامه سیاسی مقتدی صدر بود و تمام تلاش های او برای انحلال پارلمان را با ناکامی مواجه کرد ؛ در واقع مقتدی به اهدافش نرسید نه از طریق استعفای نمایندگان جریانش ، نه از طریق اردوکشی خیابانی و نه از طریق شکایت قانونی.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.