تحلیلی بر نتایج انتخابات اشغالگران صهیونیست
اسرائیل حقیقی به میدان می آید …
کابینه آینده رژیم صهیونیستی بی شک با همسایگان به مشکل برمی خورد؛ هم لبنان، هم اردن و هم مصر.
علیرضا تقوی نیا، کارشناس مسایل غرب آسیا نوشت: نتایج انتخابات دیروز اسرائیل در حال روشن شدن است؛ در این انتخابات که با مشارکت گسترده شهروندان اشغالگر همراه بود، ائتلاف راست افراطی متشکل از حزب لیکود (نتانیاهو)، ائتلاف یهودیت مذهبی (بن گویر و اسموتریچ)، شاس (اریه درعی) و ائتلاف یهودیت متحد توارتی (مشه گفنی و ییتصخاک گوفنکوف) توانسته اند حدود ۶۵ کرسی را از آن خود کنند و بدون نیاز به میانه روها و چپ ها تشکیل کابینه دهند.
در خصوص انتخابات دیروز چند نکته باید ذکر شود:
1) این پیروزی، بی سابقه ترین موفقیت راست های افراطی است؛ رهبری نتانیاهو بر کابینه و وزرایی چون بن گویر و اسموتریچ به شدت بر غنای افراطی گری هئیت وزیران آتی می افزاید.
2) چهره حقیقی اسرائیل در انتخاباتی با مشارکت بیش از ۷۰ درصد شهروندان اشغالگر نمایان می شود، برای شناختن چهره اسرائیل به دیدگاه ها و عقاید ایتامار بن گویر که از افراد پیروز این انتخابات است، رجوع شود.
3) نتایج انتخابات کنست اسرائیل نشان داد، جامعه صهیونیست ها امنیت خویش را به طور جدی در خطر دیده و به راست گراها برای حل این معضل پناه برده است.
4) جناح چپ اسرائیل و احزاب با سابقه ای مانند مرتص، سنگین ترین شکست تاریخ خود را خورده اند و حتی از ورود به کنست بازمانده اند.
5) نتانیاهو بی تردید نخست وزیر خواهد شد اما اصلی ترین کار او در اختیار گرفتن وزارت دادگستری است تا بتواند پرونده فساد خود را لاپوشانی کند. نتانیاهو و وکلای قدرتمندش توانستند دادگاه را با لطایف الحیل طولانی کنند تا رهبر لیکود سالم به این انتخابات برسد و با پیروزی در آن به مصونیت قضایی دست یابد.
6) کابینه آینده رژیم صهیونیستی بی شک با همسایگان به مشکل برمی خورد؛ هم لبنان، هم اردن و هم مصر.
همچنین با توجه به عبور جمهوری اسلامی از نقطه گریز در زمینه هسته ای، عملا دیگر خرابکاری در برنامه اتمی را به طور جدی دنبال نمی کنند و در پی بحران سازی های منطقه ای خواهند بود.
7) عرب های ساکن سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ در این انتخابات مشارکت کمی داشتند که حاکی از ناامیدی آنان از دولت اسرائیل و پیوستگی بیشترشان با مقاومت در غزه و کرانه غربی است.
8) اختلاف دولت نتانیاهو با دولت دموکرات آمریکا افزون بر دوره لاپید می گردد و عدم انسجام در زمینه های مختلف بین آنها بارز جلوه می کند.
9) سیاست سرکوب مقاومت فلسطین با شدت بسیار بیشتری ادامه خواهد یافت، ولی نکته مهم اینجاست که توانایی بالای مقاومت فلسطین در نبرد سیف القدس بود که موجب شکنندگی جایگاه نتانیاهو و شکست او شد. قابلیت های نظامی این روزهای گروههای فلسطینی مستقر در غزه نسبت به نبرد سیف القدس، افزایش چشمگیری داشته و فعال شدن هسته های مقاومت در کرانه غربی کار را برای دولت آینده سخت می کند.
10) نتانیاهو سعی خواهد کرد رابطه با روسیه را ترمیم کند و بدین منظور از ائتلاف غربی در خصوص اوکراین تاحدی فاصله می گیرد و همین امر باعث فاصله گرفتن اروپا از اسرائیل در مواضع سیاسی بین المللی می گردد.
در نهایت احتمالا جمهوری اسلامی از روی کار آمدن یک دولت کاملا راست گرا در اسرائیل ناراحت نیست، زیرا علاوه بر نشان دادن چهره حقیقی و واقعی اسرائیل به جهانیان ، موجب ایجاد فاصله میان این رژیم و سایر دولت ها در سیاست بین الملل خواهد شد و طرح های آشتی (بخوانید فریب اعراب) دیگر در دستور کار طرفهای منطقه ای و بین المللی قرار نمی گیرد.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.