بررسی وقایع اخیر ایران؛

تحلیلی کلان از یک مقام امنیتی درباره اتفاقات اخیر

غائله این روزهای کشور برسر بدحجابی و بی‌حجابی نیست بلکه بر سر سوریه‌‎سازی ایران است، وقایع سال‌های قبل به طور طبیعی شکل گرفت اما ماجرای اخیر خلق موج توسط عوامل خارجی بود.

تحلیلی کلان از یک مقام امنیتی درباره اتفاقات اخیر
25384

مهدی پناهی روزنامه‌نگار با اشاره به انتشار یک فایل صوتی از یک مقام امنیتی در شورای استان یزد نوشت: اخیرا یک فایل صوتی از یک مقام امنیتی در شورای تامین استان یزد درباره حوادث اخیر به بهانه فوت مهسا امینی منتشر شده است. سعی کردم برخی نکات مهم از منظر خودم را در این مطلب بیاورم.

تفاوت ماجرا مهسا امینی با حوادث سال ۷۸، ۸۸، ۹۶ و ۹۸
تفاوت ماجرا مهسا امینی با حوادث سال ۷۸، ۸۸، ۹۶ و ۹۸ در شیوه دخالت عوامل خارجی است. در موارد قبلی آن‌ها بر روی یک موجی که طبیعی ایجاد شده بود، سوار می‌شدند اما در ماجرای اخیر خلق موج توسط عوامل خارجی رخ داد. فوت مرحومه مهسا امینی کاملا تصادفی و بدون برنامه‌ریزی قبلی بود. به ادعای این مقام امنیتی که در بیانیه واجا و ساس نیز آمده است، دو خبرنگار دستگیر شده با خبرسازی و تحریک خانواده مرحوم مهسا امینی موجی را خلق کردند که ناشی از اجتماع حداکثری مشکلات و ناکارآمدی داخلی و دخالت نیروهای خارجی بود. 

روایتی جدید از آبان 98 و نقش روحانی و وزیر کشورش در فاجعه بنزینی
در روایتی نسبتا جدید از آبان ۹۸ و غائله بنزین، این مقام امنیتی از تلاش نهادهای امنیتی برای جلوگیری از افزایش قیمت بنزین و عدم پذیرش آن توسط ریاست جمهوری وقت یعنی روحانی خبر می‌دهد و مسئولیت فاجعه را با وزیر وقت کشور یعنی رحمانی فضلی می‌داند که مدعی بود آماده اجراست. در آبان ۹۸ وزیرکشور دولت روحانی و یار غار علی لاریجانی به عنوان مسئول اجرای پروژه افزایش قیمت بنزین می‌گوید کل کشور آمادگی کامل دارد اما فقط در چهار استان شورای تامین تشکیل شده بود! نکته دیگر تعداد افراد کف خیابان در غائله بنزین به مراتب خیلی بیشتر از غائله مهسا امینی بود. 

غافلگیری نهادهای امنیتی در بازجویی‌های انجام شده
یکی از موارد عجیب مطرح شده توسط مقام امنیتی؛ در بازجویی از دستگیرشدگان با گروه‌ها و آسیب‌های جدید و عجیبی آشنا می‌شوند که تاکنون حتی از آن خبر هم نداشتند! به گفته وی در اتفاقات اخیر هر گروهی که در زیر پوست شهر  به عارضه اجتماعی دچار شده بود، در کف خیابان نماینده‌ داشت. به گفته وی افرادی در کف ِ خیابان غائله مهسا امینی بودند که چیزی برای از دست دادن نداشتند؛ به طور نمونه دخترانی که توسط محارم خود مورد تجاوز قرار گرفته بودند. او با اغماض لفظ خیزش بازنده‌ها را برای افراد کف خیابان استفاده می‌کند. این مقام امنیتی بر یک تحلیل میانه تاکید دارد که نه مشکلات داخلی را کتمان می‌کند و نه دخالت خارجی‌ها را ولی با این حال صریحا می‌گوید اگر مشکلات داخلی نبود که منجر به پایین آمدن آستانه صبر مردم شده، فوت ده‌ها مهسا امینی و دخالت خارجی باز هم نمیتوانست اتفاقات اخیر را رقم بزند. 

چرا آمریکا از اغتشاشات حمایت کرد؟
قسمت مهم و کمتر توجه شده غائله مهسا امینی ارتباط آن با نظم نوین جهانی است. چرا آمریکا به دنبال ناامنی در ایران است؟ پاسخ این مقام امنیتی ریشه در نظم نوین جهانی و تلاش آمریکا برای جلوگیری از ابرقدرت شدن چین دارد. در واقع برای آمریکا ایران بهانه است، هدف چین است . نه تنها غائله مهسا امینی حتی تحولات افغانستان و آذربایجان هم در چارچوب نظم نوین جهانی تحلیل متفاوتی دارد. آمریکا با همکاری ترکیه و قول طالبان تلاش داشت که داعش را به افغانستان منتقل کند تا  شرق ایران توسط داعش، مرز غربی چین توسط اویغورها و روسیه نیز توسط چچنی‌ها ناامن شود. نه تنها غائله مهسا امینی حتی تحولات افغانستان و آذربایجان هم در چارچوب نظم نوین جهانی تحلیل متفاوتی دارد. 

هدف نهایی افزایش خشونت ها و سوریه سازی از ایران بود
به گفته وی غائله اخیر اصلا سر بی‌حجابی و باحجابی نبود و هدف سوریه‌سازی از ایران بود چون آمریکا به علت فقدان رهبر در اپوزیسیون داخلی و خارجی امکان براندازی در ایران را ندارد.
تجربه خشونت‌ها در سوریه و تبدیل آن به جنگ داخلی باعث تسامح ایران با معترضان اتفاقات اخیر است. بی تجربه بودن ارتش و دولت سوریه منجر به برخوردهای بسیار خشن با معترضین و در نهایت جنگ داخلی شد. اتفاقی که به طور مشابه در زاهدان نیز رخ داد که به گفته این مقام امنیتی بخیر گذشت. ویژگی اتفاقات اخیر تکیه بر خشونت و نفرت است و هدف دشمن ادامه دار شدن این خشونت و نفرت است. 

در مورد دانشگاه ها غفلت شد
دانشگاه یکی از طعمه‌های تداوم ماجرا بود که به گفته این مقام امنیتی مورد غفلت همه قرار گرفت و شد آنچه نباید می‌شد. در بخشی دیگر اذعان میکند که خدا پس کله داعش زد که دروغ نگفت و حمله شیراز را برگردن گرفت وگرنه توطئه کار خودشان است منجر به جنگ داخلی می‌شد. جمع‌بندی اظهارات این مقام امنیتی:
تلاش حاکمیت برای جلوگیری از جنگ داخلی است که ایران را از شرق و غرب تهدید میکند. هرچند اعتشاشات مدیریت شد اما منتظر بهانه‌ای برای شعله ور شدن است…
به گفته این مقام امنیتی اکنون وقت عقب نشستن نگاه امنیتی و ورود راه‌حلهای جامعه‌شناسانه است.