یادداشت تحلیلی؛
اثرات راهبردی استقرار سامانه باور ۳۷۳ در دمشق/ چرا ایران پدافند سوریه را ارتقا داد؟
منابع اسرایلی خبر از استقرار سامانه باور 373 در منطقه رخله سوریه دادهاند، منطقهای که از نظر پوششی مناطق گستردهای از لبنان، فلسطین و عراضی اشغالی را پوشش میدهد
علیرضا تقوینیا، تحلیلگر روابط بین الملل در مورد خبری که منابع اسرائیلی از استقرار سامانه باور ۳۷۳ ایران در شهر رخله سوریه داده اند میگوید:
در خصوص این خبر مهم چند نکته باید ذکر شود؛
1. شهر رخله در مرز با لبنان قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۱۶۰۰ متر است که همین امر اهمیت این شهر جهت استقرار سامانه های پدافندی را نشان می دهد، زیرا فلسطین اشغالی فاقد عوارض و ارتفاعات بلند بوده و این نقطه ضعف، تسلط و اشراف راداری بر آسمان سرزمین های صهیونیست نشین را آسان می کند.
2. با توجه به فاصله بسیار نزدیک شهر رخله تا لبنان و عرض کم این کشور، سامانه باور ۳۷۳ تمام آسمان عروس خاورمیانه را پوشش می دهد و حتی رادار آن می تواند بخشهایی از آسمان قبرس ، مناطقی از ترکیه ، مصر و اردن و شرق مدیترانه را رصد و پایش کند.
3. رادار باور ۳۷۳ به راحتی تمام آسمان فلسطین اشغالی را تحت اشرف می گیرد و می تواند تا شعاع ۳۰۰ کیلومتری با اهداف درگیر شود که در این صورت پایگاه های اصلی نیروی هوایی اسرائیل همچون تل نوف ، حتساریم ، حتسور و نواتیم در برد این سامانه ضد هوایی خواهند بود.
4. در صورت بروز جنگ علیه سوریه یا لبنان، موشک های سامانه باور ۳۷۳ میتواند به عنصری بسیار تاثیرگذار جهت تضعیف حملات هوایی اسرائیل تبدیل شوند.
5. بر اساس منابع اسرائیلی ، ایران سیستم های جنگ الکترونیک و اختلال رادار ( منحرف کننده موشک ) ساخت چین و کره را خریداری و در سوریه مستقر کرده که توانسته اند در یکماه اخیر مانع از حملات دقیق اسرائیل به دمشق شوند(این ادعا ممکن است دروغ باشد زیرا ایران تولید کننده پیشرفته ترین تجهیزات جنگال است).
این سامانه ها در صورت بکارگیری در جنگ همراه با سامانه هایی چون سوم خرداد و باور ۳۷۳ تاثیراتی جدی بر قدرت مانور اسرائیل در آسمان خواهند گذاشت.
6. به نظر میرسد پس از کاهش نقش روسیه در سوریه به دلیل بروز جنگ در اوکراین ، جمهوری اسلامی از این فرصت نهایت بهره را برده و تجهیزات پیشرفته ای را در مرز با مناطق اشغالی فلسطین مستقر کرده و همچنان خواهد کرد تا موجب کاهش وابستگی ارتش سوریه به تجهیزات پدافندی روسی شود.
خاطرنشان می گردد ، نتانیاهو در سالهای گذشته بارها از روسیه درخواست کرده بود تا از گسترش حضور نیروهای ایرانی در نزدیکی مناطق اشغالی جلوگیری شود اما روسها به صراحت از ناتوانی خود جهت ممانعت از این گسترش سخن رانده بودند.
7. حزب الله لبنان نیز پس از جنگ ۳۳ روزه به سامانه های بسیار پیشرفته ضدهوایی مجهز شده است ، اما به دلیل رعایت اصل غافلگیری از بیان جزئیات آن خودداری نموده و در صورت بروز جنگ آن قابلیت ها را به صحنه نبرد خواهد آورد.
ترکیب پدافندهای هوایی سوریه و حزب الله که توسط نیروهای ایرانی تقویت و پشتیبانی می شوند احتمالا این قابلیت را خواهند داشت تا برای اولین بار برتری در آسمان را از رژیم صهیونیستی سلب کنند.
8. دولت جدید نتانیاهو به طور جدی سعی خواهد داشت تا به حضور نظامی ایران در سوریه ضربه بزند و پیش بینی می شود که حملات هوایی صهیونیست ها افزایش یابد اما باید دید وزیر دفاع جدید اسرائیل که یقینا از حزب لیکود انتخاب میشود چگونه با تهدیدات پیشرفته و جدیدی که جمهوری اسلامی در سوریه راه اندازی کرده روبرو خواهد شد ؟
ارتش اسرائیل به تعبیر عماد مغنیه خلاصه شده است در جنگنده و تانک مرکاوا ؛ آیا صهیونیست ها تحمل از دست دادن جنگنده هایشان را خواهند داشت؟
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.