در جهت پرس بخوانید

پهلوانان ایران در بیروت/ نور امید در دل مردم مظلوم لبنانی

روز گذشته با ورود سه قهزمان ورزشی ایران به لبنان نور امید در دل مردم لبنان روشن شد، از اینکه تنها نیستند و کشورهای مسلمان یاری گر آنها هستند.

پهلوانان ایران در بیروت/ نور امید در دل مردم مظلوم لبنانی
212731

به گزارش جهت پرس؛ زهرا لایق حقیقی؛ بعد از عملیات طوفان الاقصی، لبنان و یمن نیز به یاری غزه وارد میدان مبارزه شدند. در این بین جنوب لبنان و بیشتر شهر ضاحیه درگیری شدیدی را با ارتش اسرائیل پیدا کرد. به دنبال جنگ آوارگی و بی خانمان شدن مردم نیز به سراغ اهالی شهرهای لبنان آمد.

جنگ لبنان

اسرائیل و حزب‌الله از اکتبر 2023، زمانی که حزب‌الله در حمایت از غزه با اسرائیل درگیر شد، با هم می‌جنگند. اما در بیشتر سال گذشته، این درگیری‌ها محدود بود و بیشتر شامل ترورهای هدفمند اعضای حزب‌الله توسط اسرائیل و بمباران هوایی انبارهای تسلیحات این گروه و سایر مواضع وابسته به حزب‌الله بود. حزب‌الله نیز به نوبه خود موشک‌هایی را در سراسر مرز اسرائیل با لبنان شلیک کرد.

حدود 60 هزار نفر از ساکنان شمال اسرائیل مجبور به ترک منطقه شدند. در لبنان، حدود 90 هزار نفر از بمباران شهرها و روستاها توسط اسرائیل فرار کرده‌اند.

حملات اسرائیل پیامدهای ویرانگری داشته است. طی ماه گذشته، محله‌های مسکونی پرجمعیت و عمدتاً شیعه‌نشین در حومه جنوبی بیروت بارها بمباران شده است. تقریباً 100 هزار واحد مسکونی به طور جزئی یا کامل ویران شده‌اند و تخمین زده می‌شود که 37 شهر و روستا در جنوب لبنان با بمباران‌های مداوم به ویرانه تبدیل شده‌اند.

اسرائیل از فسفر سفید استفاده کرده است. فسفر سفید یک ماده شیمیایی بسیار قابل اشتعال است که در اثر تماس با اکسیژن مشتعل می‌شود. استفاده از این ماده برخلاف قوانین بین‌المللی است. این ماده محیط زیست و زمین‌های کشاورزی منطقه را ویران می‌کند. اتاق بازرگانی بیروت تخمین می‌زند که تولید ناخالص داخلی لبنان در سال جاری حدود 9 درصد کاهش می‌یابد و بانک جهانی تخمین می‌زند که زیان اقتصادی مستقیم این کشور (شامل هزینه خسارت فیزیکی) به 8/5 میلیارد دلار می‌رسد. حدود 166 هزار نفر شغل خود را از دست داده‌اند.

تا 18 نوامبر، نزدیک به 3 هزار و 381 نفر کشته و 14 هزار 800 نفر مجروح شده‌اند. حدود یک میلیون و 200 هزار نفر، یا 20 درصد از جمعیت لبنان، در عرض چهار روز آواره شدند و یک بحران انسانی عظیم ایجاد شده است. تنها 19 درصد از این آوارگان در پناهگاه‌های دولتی زندگی می‌کنند. بقیه خانه اجاره کرده‌اند یا پیش خانواده یا دوستان‌شان می‌مانند.

ارتش اسرائیل در 29 اکتبر اعلام کرد که به اهداف نظامی خود در لبنان دست یافته است. با این حال عقب‌نشینی نکرده است، زیرا به نظر می‌رسد اهداف جنگی اسرائیل تغییر کرده است. دلیل اصلی اسرائیل برای حمله به لبنان، اجازه دادن به شهروندان آواره اسرائیلی برای بازگشت به خانه‌شان بود. اکنون، نتانیاهو به جای اینکه صرفاً بخواهد ساکنان یهودی شهرک‌ها به خانه برگردند، نوید یک نظم منطقه‌ای جدید را می‌دهد و می‌گوید می‌خواهد «واقعیت استراتژیک در خاورمیانه» را تغییر دهد.

برای انجام این کار، اسرائیل می‌خواهد شبکه متحدان ایران که با نام محور مقاومت مشهور است و حزب‌الله جزء اصلی آن است را در هم بشکند. این بدان معناست که در غیاب فشار خارجی و توافق آتش‌بس، اسرائیل ممکن است حداقل در آینده نزدیک به جنگ در لبنان ادامه دهد.

تاثیر حملات اسرائیل بیشتر ایجاد خسارت انسانی و اقتصادی است.

ایران حامی حزب الله

بعد از آغاز درگیری گسترده لبنان با اسرائیل، ایران و سوریه نیز به کمک مردم لبنان شتافتند. سوریه با اجازه پناهندگی به مردم آواره لبنان و کمک مالی و ارزاق ایران برای مردم بی پناه لبنان و غزه کمی بار نگرانی مردم را از روی دوش حزب الله برداشت تا راحت تر بتوانند به مقابله با دشمن بپردازند.

بعد از شهادت سید حسن، مردم لبنان احساس پایان کار حزب الله و تنها ماندن در یدان نبرد را حس کردند. اما ایران با سفر مقامات مهم خود به این منطقه خیال آنها را بابت تنها نبودن در میدان راحت کرد.

در ابتدا عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان به این کشور سفر کرد و با هماهنگی های لازم با مقامات لبنانی خیال آنها را از پای کار بودن ایران راحت کرد.

بعد از این دیدار قالیباف، رئیس مجلس، با خلبانی شخصی خود، از امن بودن و با اطمینان در راه لبنان بودن خیال راحتی را برای مردمان و گروه حزب الله لبنان به همراه داشت.

در کنار این جریانات سفر اخیر قهرمانان ورزشی ایران به لبنان نیز فضای مثبت روانی و منطقه ای را برای مردم لبنان به همراه داشت.

علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی با همراهی خداداد عزیزی، پیشکسوت فوتبال و وحید شمسایی، سرمربی تیم ملی فوتسال ایران راهی لبنان شدند و در ضاحیه جنوبی بیروت حضور یافتند.

این ورزشکاران با حضور در مزار شهدای بیروت حمله اسرائیل و جنایات آن را در مقابل مردم بی دفاع لبنان و غزه را محکوم کردند.

یکی از بهترین لحظات این سفر که باز خورد خبری و مجازی خوبی را به همراه داشت، بازی فوتبال این ورزشکاران در زیر موشکباران اسرائیل بود.

یکی دیگر از نقطه قوت های یاری ایران در لبنان حضور بانوی مجری ایرانی خانم امنیان بود که امید و اقتدار خاصی را به زنان لبنان منتقل کرد.

این کمک های حضوری و امی بخش از طرف ایران باعث قوت جبهه حزب الله شد در حدی که در جریانات توافقات آتش بس که حزب الله آن را با شروط اسرائیل نمی پذیرفت با حملات گسترده و شجاعانه شب گذشته خود به حیفا و تل آویو باعث شد نتانیاهو بر سرعت تصمیم گیری خود بی افزاید و صبح امروز این آتش بس عملی شد. این آتش بس که در آن برای اسرائیل هیچ دست آوردی نداشت و با حمله به خاک اسرائیل اتفاق افتاد جز پیروزی های مهم حزب الله است. همانند پیروزی بزرگ در جنگ 33 روزه.

کمک مردمی

با پیروزی حزب الله و اعلام آتش بس از سوی اسرائیل مردم ایران هم از شادی مردم لبنان شاد شدند. این شادی در پیام های فضای مجازی آنها نمایان بود.

اما مسلما لبنان هنوز به کمک نیاز دارد. مردم جنگ زده یا به خانه های سالم خود باز می گردند یا خانه های نیمه آباد خود و برای استقامت و ماندن در میدان مبارزه علیه دشمن اسلام حتما به یاری و کمک مردم مسلمان نیازمندند. مردم ایران چون همیشه با شرکت در پویش ایران همدل یاری گر مسلمانان لبنانی هستند و دست یاری از مردم مظلوم لبنان و غزه بر نمیدارند.

پویش ایران همدل که از سوی سایت رهبر انقلاب معرفی گردیده راه مطمئن و آسان برای رساندن کمک های شما به دست خانواده های لبنانی و غزه است.

این پویش با استقبال گرم مردم از سراسر کشور همراه بوده و گزارش‌ها حاکی از مشارکت گسترده در انواع کمک‌های نقدی و غیرنقدی بوده است.

از دیگر کمک‌های شاخص، می‌توان به وقف محصولات تولیدی توسط کسب‌وکارهای کوچک، اهدای کمک‌های نقدی و حتی مشارکت کودکان با پس‌اندازهای کوچک خود اشاره کرد. این اقدامات، همگی نمادی از همدلی عمیق ملت ایران با مسلمانان مظلوم جهان است.

برای شرکت در این پویش و انجام کمک‌های نقدی، راه‌های زیر در دسترس است:

شماره‌گیری #۱۴* از طریق تلفن همراه برای پرداخت مستقیم

استفاده از شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۸۲۰۰۰۰۰۰۰۷

انتقال از طریق شماره شبا IR۳۲۰۲۱۰۰۰۰۰۰۱۰۰۰۱۶۰۰۰۰۵۲۶

پرداخت از درگاه بانکی در سایت رسمی farsi.khamenei.ir/irane-hamdel