دستاوردهای توهمی دولت وفاق
در روزنامه هم میهن مطلبی منتشر شد که کمی دور از باور ذهنی بود، 25 مورد از دستاوردهای دولت وفاق که با نگاه اجمالی به آن این سوال به وجود میآید که، با چه حسابی این موارد را که اثری در زندگی مردم نه در کشور هم ندارند را جز دستاوردها بیان کردهاند؟
به گزارش جهت پرس؛ زهرا لایق حقیقی؛ محمدرضا جلالیپور جوان 40 سالهای که در پرونده سیاسی خود بازداشت به جرم اقدام علیه امنیت ملی را در سالهای 88، 97 و 1401 (اغتشاشات مهسا امینی) دارد، این روزها برای حمایت از دولت وفاق دست به قلم شده که تعجب همگان را برانگیخته است.
دستاوردهای غیر واقعی
دولت پزشکیان، چینش عجیبی را در مدیریتها و مسئولیت ها به ارائه گذاشته است. از جمله این انتخاب ها، انتخاب محمد رضا جلالی پور با سابقه اقدام علیه امنیت ملی، به پیشنهاد ظریف برای عضویت شورای راهبری تعیین کابینه بود.
وی که فعالیت بالایی در رسانه های اصلاح طلب دارد، با دیدن دست خالی بودن دولت در 100 روز اول کاریش دست به قلم شد و در روزنامه هم میهن نوشت:
صد روز از رای اعتماد به کابینه و آغاز به کار عملیِ دولتِ چهاردهم گذشت. این دولت در شرایط بسیار دشوارِ بعد از دههٔ از دسترفتهٔ نود با میانگین رشدِ صفر و سه سال کاهش ظرفیت زیرساختی و حل مسالهِ دولت سیزدهم، ۵ سال افزایش شکاف حاکمیت و جامعه، و یکسال نسلکشی و آشوبناکی در منطقه، در انتخاباتی با مشارکت ۴۰ درصدی در مرحلهٔ اول و کسب رای ۲۶ درصد واجدین شرایط در مرحلهٔ دوم تشکیل شد و از روز تحلیف که با ترور اسماعیل هنیه در تهران همزمان شد در شرایط آستانهایِ جنگ، تعلیقِ پیش از انتخابات آمریکا و برآمدنِ ترامپ و زیر فشار انباشت انواعِ مسائل بدون داشتن اکثریت همسو در مجلس آغاز به کار کرده است.
اما علیرغم اینکه امکاناتِ عملِ دولت محدودتر و ساختن دستاورد سختتر بوده، در همین صد روز دستاوردهایی حاصل شده است که در ادامه برای نمونه به ۲۵ مورد اشاره میکنم:
۱- راه یافتن چهار زن به کابینه (برای اولین بار)
۲- حضور اهل سنت در کابینه (برای اولین بار)
۳- انتخاب دو استاندار اهل سنت (برای اولین بار)
۴- انتخاب استاندار عرب (برای اولین بار)
۵- انتخاب استاندار بلوچ (برای اولین بار)
۶- پیشگیری از جنگ پرشدت علیه ایران (در شرایطِ پرمخاطرهٔ منطقه بعد از تجاوز اسرائیلِ نسلکش به ایران و پاسخ نظامی ایران)
۷- توقف عملی بازداشت و خشونت فیزیکی علیه زنان توسط گشتهای ارشاد
۸- آغاز مذاکرات هستهای با اروپا و قدرتمند و دستاوردساز شدنِ دیپلماسیِ منطقهای ایران (که از جمله به محکومیت حملهٔ اسرائیلِ نسلکش به ایران توسط عربستان و امارات انجامید)
۹- کسب رأی اعتماد مجلس برای کل وزرای پیشنهادی رئيس جمهور (از جمله محمدرضا ظفرقندی، احمدی میدری، عباس عراقچی، عبدالناصر همتی و فرزانه صادق)
۱۰- انتخاب محمدجواد ظریف، شینا انصاری، زهرا بهروز آذر و عبدالکریم حسینزاده به عنوان معاونان راهبردی، محیط زیست، زنان و مناطقِ محرومِ رئیس جمهور
۱۱- انتخاب دهها معاون وزیر و رئيس سازمانِ اصلاحگرا و باصلاحیت و سلامت، در وزارتخانهها و معاونتهای ریاست جمهوری
۱۲- توجه عمومی بیشترِ رئيس جمهور به حفاظت از محیط زیست (بیش از همهٔ رؤسای جمهور سابق)، از جمله با دستور توقف مازوتسوزی در چند نیروگاهِ آلایندهٔ کشور
۱۳- رسیدگی اصولی به پرونده و قربانیان ریزش معدن طبس (مواجههای ریشهایتر از همهٔ سوانح معدنی قبلی در کشور)، از جمله درخواست تعطیلی ۷ معدن غیرایمنِ ذغالسنگ توسط وزیر کار از قوهٔ قضاییه
۱۴- رفع ممنوعیت کار تعدادی از هنرمندانِ شاخص
۱۵- شفافتر و مشارکتیتر شدنِ نسبیِ فرآیند انتخاب اعضای کابینه (در شورای راهبری)
۱۶- گشایش نسبی در فرآیندهای مجوزدهی فیلمهای سینمایی، کنسرتهای موسیقی، کتابها، تئاترها و نمایشگاههای هنرهای تجسمی و مدیریت جشنوارههای فجر
۱۷- حضور مولوی عبدالحمید در دیدار با رئیس جمهور در سفر استانیِ سیستان و بلوچستان (بعد از دو سال افزایش شکاف میان اهلِ سنت و دولت)
۱۸- اجرا نشدن حکم زندانِ شروین حاجیپور و آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی و مدنی (همه از جمله با توافقسازیها و رایزنیهای رئيس جمهور)
۱۹- پسگرفتهشدن شکایتهای دستگاههای دولتی از روزنامهنگاران
۲۰- تایید بیش از ۵ هزار داوطلب که در دولت قبل در گزینش معلمی رد شده بودند
۲۱- کاهش کسری بودجه و افزایش شفافیت بودجه به نسبت سال قبل و تحویل به موقعِ بودجه به مجلس (بر خلاف سه سال قبل)
۲۲- بهبودِ معنادارِ رابطهٔ همافزای دستگاههای دولتی با نهادهای مدنی و گروههای مرجع
۲۳- کاهش چشمگیرِ شکاف درونحاکمیتی، کاهش قطبش سیاسی و اجتماعی و تقویتِ میانهٔ توافقسازِ حلمسالهگرا (همه از لوازم پیشگیری از خشونت و بسط امنیت و قدرت و توسعهٔ فراگیرِ ایران)
۲۴- بازگشت به تحصیل همهٔ دانشجویان اخراجیِ ۱۴۰۱ و بازگشت تعدادی از اساتید اخراجشده به دانشگاهها
۲۵- سرمایهگذاریِ زیرساختی و توجه عملیِ دولت برای ارتقای خدمات عمومیِ آموزش و سلامت در محرومترین مناطق ایران (بیش از همهٔ دولتهای قبل)
آیا این دستاوردها کافی است؟ روشن است که نه. آیا بیش از این هم ممکن بود؟ لااقل در چند حوزه بله. آیا این دستاوردها قابل اعتنا است؟ بله، به ویژه اگر از اصلاحاتِ تدریجی انتظار انقلابِ دفعی نداشته باشیم و به شرایطِ زمینهای بسیار دشوار کنونی توجه داشته باشیم. آیا این دستاوردها بدون توافقگرایی دولت ممکن میشد؟ به نظرم اغلب نه.
آیا این دستاوردها قابل تداوم است؟ به نظر میرسد با سرعت سنجیده و رویکرد وفاقگرایانهای که رئيس جمهور در پیش گرفته و ذینفعان گشایش را میافزاید، بله. وفاق یکطرفه نبوده و دستاوردهای دوطرفه داشته است، بسیار بیش از سیاستورزی تنشپایه و قطبیسازِ قبلی.
این دستاوردها چه بودند؟
انتصاب اهل سنت در برخی سمتها
دیدار و گفتگوهای اخیر آقای پزشکیان با برخی افراد همچون افراد سرشناس پانتورک ها و اهل سنت و کردها این روزها نگرانی هایی را برای خطر بزرگ ایجاد اختلاف ها در کشور بیشتر کرده است. رئیس جمهور با دیدار مولوی عبدالحمید که در زمان اغتشاشات 1401 به نفع دشمن در ایران قدم برمیداشت و ستون پنجم ایران بود، این روزها که به دنبال نیش زدن اساسی به ایران است با سهم خواهی خود از پزشکیان در قبال حمایت انتخاباتی باعث آن شد که تعدادی از افراد اهل سنت در مقام های حساس کشوری مشغول به کار باشند.
این اتفاق همدلی و وفاق نیست، بلکه چینش عجیب دست دشمن در خاک ایران است. این دیدارها جز دستاورد برای ایران و مردم ایران به حساب نمی آید اما دستاورد برای دشمن، بله.
توقف گشت ارشاد
توقف گشت ارشاد و خشونت علیه بانوان، چیزی که در ایران فقط در مقابل متخطیان قانون بود آنهم نه با خوشنت بلکه تذکر، نمایشی بیش در جامعه نبود. آنهم فقط به ماجرای صحبت روزنامه نگار اصلاح طلب در نشست خبری رئیس جمهور با اهالی رسانه بود. کاری نمایشی که هیچ عایده ای نداشت جز دستاورد برای مردمم است؟
این نمایش زمانی لو رفت که مریم شعبانی در استوری خود عکسی را منتشر کرد که با زمان و متن منتشر شده مشخص شد زودتر از مجری بدون هیچ مشکلی به مراسم رسیده است.
مذاکرات هسته ای تمام شدن سایه جنگ
ادعای برکناری سایه جنگ با ادامه مذاکرات راهی بود که در دولت روحانی نیز در پیش گرفته شده بود و چیزی جز فشارهای بیشتر به ایران و مردم نداشت. روشی که در آن بیشترین امتیازات در قبال هیچ داد شد.
در این دولت نیز با وعده های دروغین مذاکره شاهد بازگشت همان اتفاقات گذشته خواهیم بود.
در این مذاکرات شاهد آن بودیم که هرچه قدم به عقب برداشتیم دشمن قدمی محکم تر رو به جلو برای اعمال فشارهای بیشتر داشت. اکنون نیز با بیان سلاح زمین گذاشتن حزب الله و عدم حمایت ایران از حزب الله راضی به پایه مذاکره امدن شده است.
قطعا اگر سلاح زمین بگذاریم شرایط برای غزه و لبنان و ایران سخت خواهد شد.
تایید معلمان رد مصاحبه شده
تایید بیش از ۵ هزار داوطلب که در دولت قبل در گزینش معلمی رد شده بودند. این اتفاق جریان ناخوشایندی را در نظام آموزشی کشور به راه می اندازد. معلمی که به دلیل نداشتن اعتقادات دینی و زاویه داشتن با نظام جمهوری اسلامی در مصاحبه خود رد شده، با این اتفاق راه به مدرسه یافته و ذهن فرزندان برای تربیت به روشی دیگر به دست آنها خواهد افتاد. با این تفسیر اتفاقی که در جامعه برای خانواده ها خواهد افتاد تحمل بالای هزینه های مدارس غیر انتفاعی است تا بتوانند فرزندان خود را در مدارسی که از لحاظ تربیتی امن تر و مطمئین تر هستند بفرستند. اتفاق دیگر در این عرصه، رشد بی مهابای مدارس غیر انتفاعی برای پاسخگویی به تعداد بیشتر دانش آموزان است و با این روش تراز آموزش و عدالت اموزشی در کشور بر هم خواهد خورد.
این دستاورد نیز برای راحتی دشمن در ایران است تا از جوانان و نوجوانان بی تجربه ایران نیرویی آماده برای خود تربیت کند.
بازگشت حامیان براندازان به عرصه دانشگاه
بازگشت به تحصیل همهٔ دانشجویان اخراجیِ ۱۴۰۱ و بازگشت تعدادی از اساتید اخراجشده به دانشگاهها. دانشجویان و اساتیدی که به جرم اقدام علیه امنیت ملی بازداشت و اخراج شده بودند، اساتیدی که مروج تفکر براندازی غرب در ایران بودند، اکنون با این تصمیم دولت به دانشگاه ها بازگشتند. این تصمیم یعنی آماده کردن تفکر دانشجویان برای نابودی ایران در خفا و سکوت تا در زمانی به نفع دشمن خود را در جامعه نمایان کنند. پس این تصمیم لطف چندانی به جامعه ایران نبود و نیست. این دستاور به نفع دشمن رقم خورده است.
دستاوردی نبود
با نگاه به این موارد ذکر شده چیزی جز خدمت برای دشمن در داخل کشور دیده نمی شود. این دستاوردها هیچ عایده ای برای مردم ندارد. این 25 مورد هیچ کدام در کوتاه مدت و دراز مدت مشکلات اقتصادی کشور را حل نخواهد کرد. این دولت ابتدا با پنهان شدن پشت یکسری فعالیت های نمایشی مانند ریجستر آیفون، ثبات قیمت کره و رفع فیلتر به دنبال دستاورد سازی بود که موفق به آن نشد.
اتفاقی که امروز در جامعه نگران کننده شده است، اوضاع نزولی بروس، بالا رفتن قیمت طلا و ورود دلار به کانال 70 هزار تومان است که این دستاور افتضاح اقتصادی دولت وفاق تنها در 6 ماه از آغاز کار این دولت اتفاق افتاده است. با این سرعت در گرانی ها و فشار بر قشر مستضعف در آینده ای نچندان دور باید شاهد شکایات پی در پی مردم بود.
دستاوردهای خنده دار
فعالان فضای مجازی و اهالی رسانه با انتقاد به این که این 25 مورد ذکر شده توسط جلالی پور جز دستاوردها به حساب نمیآید نوشتند: فقط مانده بود حضور رئیس جمهور در ساختمان ریاست جمهوری را نیز جز دستاوردها بیاورد.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.