نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت می‌کنند؟

سعید نجاتی با بیان اینکه استفاده از نیروهای داوطلب درجشنواره‌های بین‌المللی مرسوم است، گفت: ریسک استفاده از این نیروها در برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران توسط مهدی آذرپندار پذیرفته شد.

نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت می‌کنند؟
211745

به گزارش جهت پرس؛ سعید نجاتی کارگردان و مدرس سینما و مدیر کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران در گفتگویی درباره حضور این کانون در جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران و عملکرد گروه‌های داوطلب در جمع‌آوری آرای مردمی، توضیح داد: در جشنواره فیلم کوتاه تهران، ما از ۲ گروه نیروی داوطلب استفاده کردیم؛ گروه اول، بچه‌هایی هستند که رای‌ها را جمع آوری می‌کنند که اغلب دانشجوهای رشته سینما و علاقه‌مند به حضور در جشنواره‌ها هستند و هنوز آن‌چنان که باید و شاید با سینماگران آشنا نیستند؛ همین موضوع سبب می‌شود که بتوان به سلامت رأی‌گیری اعتماد کرد. گروه دوم، نیروهای داوطلبی هستند که با پیشکسوتان گفتگو می‌کنند و در واقع تاریخ شفاهی انجمن سینمای جوانان ایران را گرد هم می‌آورند. این بخش دوم گروه‌های داوطلب، به مسئولان کمک می‌کنند که مدیریت هزینه کنند.

حضور نیروهای داوطلب در جشنواره فیلم کوتاه چطور باب شد؟

وی در پاسخ به اینکه چطور اولین بار به فکر استفاده از نیروهای داوطلب افتاده است، گفت: یکی از موضوعاتی که در سفرهایم به جشنواره‌های بین‌المللی فیلم، برایم جذاب بود و در روزنوشته‌هایم نیز به چشم می‌خورد، استفاده از نیروهای داوطلب برای گرداندن جشنواره‌ها بود. جالب است این نیروها، یا دانشجو بودند یا علاقه‌مند به سینما یا مردم عادی شهر که این افراد هر ساله به جشنواره‌ها کمک می‌کنند که بخشی از این موضوع به مدیریت بودجه آنها بر می‌گشت. نیروهای داوطلب جشنواره‌ها همان افرادی هستند که به واسطه علاقه‌ای که به سینما و فیلم‌های سینمایی دارند، در فضای جشنواره‌ها حاضر می‌شوند.

نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت می‌کنند؟

همیشه سعی کردم که توجه مسئولان را به استفاده از نیروهای داوطلب جلب کنم اما میسر نمی‌شد تا اینکه مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران تصمیم گرفت ریسک کمک گرفتن از نیروهای داوطلب را بپذیرد.

مشاور مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران توضیح داد: این نیروهای داوطلب می‌توانند به برگزارکنندگان جشنواره‌ها کمک کنند و من همیشه سعی کردم که توجه مسئولان را به این امر جلب کنم اما میسر نمی‌شد تا اینکه مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران تصمیم گرفت ریسک کمک گرفتن از نیروهای داوطلب را بپذیرد و برگزارکنندگان جشنواره تصمیم گرفتند که به آن نیروها اعتماد کنند. همچنان که طی دو سال برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران، ما در کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوان و بخش‌های دیگر جشنواره فیلم کوتاه تهران از این نیروها استفاده کردیم.

نیروهای داوطلب سرمایه‌های یک جشنواره هستند

وی با اشاره به اینکه نیروهای داوطلب سرمایه‌های یک جشنواره محسوب می‌شوند، بیان کرد: هم‌اکنون دبیر برخی از جشنواره‌های بین‌المللی فیلم همان کسانی هستند که روزی نیروی داوطلب جشنواره به حساب می‌آمدند البته شاید نتوان چنین آینده‌ای را برای جشنواره‌های کشورمان تصور کرد اما مگر جشنواره‌ها برای آشناسازی جوانان با فضاهای فرهنگی و هنری و تربیت نسل جدید برگزار نمی‌شوند؟ اگر چنین است، به نظرم کمک گرفتن از نیروهای داوطلب می‌تواند خلاءهای موجود را پر کند. من امروز آرزو می‌کنم که همه جشنواره‌های کشورمان همچون جشنواره فیلم کوتاه تهران از توانایی‌های نیروهای داوطلب بهره بگیرند.

نجاتی همچنین درباره بحث ارائه تسهیلات به اعضای کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران گفت: کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران همکاری خوبی با صندوق اعتباری هنر دارد و طبق تفاهمی که مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوان و مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با هم داشتند، مشکلات مرتفع شد و اولین جلسه بررسی آثار متقاضیان با نامه به صندوق اعتباری هنر و حضور فیلمسازان پیشکسوت برگزار شد تا تسهیلاتی را به فیلمسازان اختصاص دهد. در اینجا باید بگویم برخی از دوستان تصور می‌کردند که قرار است کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران اعضایش را بیمه کند اما مگر چنین چیزی می‌شود؟ چراکه کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران ۲۵۰ هزار عضو دارد.

همه چیز درباره عملکرد کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران و عضویت در آن

وی بیان کرد: ما با یکسری قوانین، شورایی را متشکل از فیلمسازان پیشکسوت داریم که فیلم‌های دوستانی را که عضو کانون شده‌اند، بررسی می‌کنند. ضمن اینکه من گروهی با حضور متقاضیانی که پذیرفته شده‌اند، تشکیل داده‌ام که اگر مشکلاتی هم وجود داشته باشد، در این گروه رفع می‌شود. این یکی از دغدغه‌های ما بود که خیلی زود مرتفع شد و به جلو می‌رود.

نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت می‌کنند؟

مدیر کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران عنوان کرد: کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران سایتی دارد که در حال به روز رسانی است و به زودی تبدیل به یک سایت کاربردی برای مخاطبانش خواهد شد. اعضای کانون دانش‌آموختگان می‌توانند اطلاعات و داده‌های شخصی و حرفه‌ای خودشان را در سایت مذکور بگذارند تا دیگران بیش از پیش با آنها آشنا شوند. همچنین موزه مجازی نیز در سایت موجود است که دفاتر انجمن سراسر کشور می‌توانند اطلاعات خود را در آن وارد کنند.

وی افزود: بدون تعارف، در این زمینه نیازمند یاری مدیران دفاتر و پیشکسوتان انجمن سینمای جوانان ایران هستیم. دوست داریم که خود جوانان فیلمساز عضو کانون، جزو گردانندگان باشند و کانون، مرجعی برای جمع شدن بچه‌ها و ارائه خدمات مختلف به آنها باشد.

نجاتی با بیان اینکه پیگیر اختصاص کارت‌های بانکی برای اعضای کانون است، اظهار کرد: در کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران امسال، ۱۰۰ درصد تخفیف بلیت برای تماشای فیلم‌های جشنواره تهران را داشتیم و برای حضور در نشست‌های تخصصی فیلمسازی جشنواره (۴۱-۲۰) نیز تخفیف ۸۰ درصدی به دانش‌آموختگان اختصاص داده شد.

وی شرایط عضویت در کانون دانش‌آموختگان را برشمرد و گفت: این کانون برای عضوگیری ۴ ویژگی را مدنظر قرار داده است؛ اول، افرادی که دانش‌آموخته انجمن سینمای جوانان ایران هستند. دوم، مدرسان، مدیران و معاون‌های انجمن، سوم، افرادی که با همراهی انجمن سینمای جوانان تولید فیلم داشته‌اند و چهارم، اعضای افتخاری کانون که ما به سراغ آنها می‌رویم و برایشان کارت صادر می‌کنیم.

این فیلمساز و مدرس سینما همچنین با بیان اینکه کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان متعلق به همه دانش آموخته‌های انجمن است، از فیلمسازان تحصیلکرده در انجمن سینمای جوانان ایران درخواست کرد که عضو کانون دانش‌آموختگان شوند و این موضوع را موکول به آخرین لحظات نکنند.

نجاتی در پایان گفت: قصد داریم نیروهای داوطلبی را به عنوان سرشاخه در استان‌ها داشته باشیم تا شأن بخشی از پیشکسوتان حفظ شود و ما به سراغ آنها برویم و از آنها درخواست کنیم عضو کانون شوند و این سرشاخه‌ها کارهای ثبت نام آنها را تکمیل کنند.