چرا نهضت مقاومت در منطقه خاورمیانه و جهان اسلام فراگیر نشده است؟
نهضت مقاومت در خاورمیانه و جهان اسلام به دلایلی چون جنایات اسرائیل، حمایت آمریکا و اروپا، وابستگی حکومتهای مسلمان، و تأثیر رسانههای غربی گسترش نیافته است. همچنین تغییرات گفتمانی، فساد دولتها و تحریمها مانع پیشرفت آن شدهاند. برای مقابله با این وضعیت، اصلاحات در حکومتها، تقویت همبستگی جهانی مستضعفان و تقویت دیپلماسی عمومی ضروری است.
به گزارش جهت پرس؛ سید آرش وکیلیان فعال رسانه ای نوشت: وَما لَكُم لا تُقاتِلونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَالمُستَضعَفينَ مِنَ الرِّجالِ وَالنِّساءِ وَالوِلدانِ الَّذينَ يَقولونَ رَبَّنا أَخرِجنا مِن هٰذِهِ القَريَةِ الظّالِمِ أَهلُها وَاجعَل لَنا مِن لَدُنكَ وَلِيًّا وَاجعَل لَنا مِن لَدُنكَ نَصيرًا﴿نساء ۷۵﴾
چرا در راه خدا، و (در راه) مردان و زنان و کودکانی که (به دست ستمگران) تضعیف شدهاند، پیکار نمیکنید؟! همان افراد که میگویند: «پروردگارا! ما را از این شهر (مکه)، که اهلش ستمگرند، بیرون ببر و از طرف خود، برای ما سرپرستی قرار ده و از جانب خود، یار و یاوری برای ما تعیین فرما.
لحظات بیدارگر و هویت ساز در تاریخ ملت ها و امت ها اندک و پیوستگی آن با حقوق مظلومان و خون شهیدان نادر است. اگر این فرصت ها از دست برود جایش را ناامیدی و افسردگی خواهد گرفت.
بتازگی دیوان کیفری بین المللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را به خاطر جنایت علیه بشریت و نسل کشی صادر کرده است. میزان ظلم آشکار آمریکا و رژیم صهیونیستی نه تنها موید مواضع انقلاب اسلامی درباره ماهیت آنها بوده که حتی از ظرفیت تحمل جامعه بین المللی خارج شده است.
به نظر می رسد در حال حاضر، برخی از مهمترین عواملی که مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود، مجددا در سطح کلان و بین المللی ظهور کرده است و با قدری شاید صدها برابر چهل سال پیش در حال عمل است. از جمله این موارد:
۱- جنایات و نسل کشی آشکار اسراییل
۲- سیاست استکباری ایالات متحده با همراهی اروپا در حمایت از اسراییل
۳- وابستگی و وادادگی حکومت های مسلمان
۴- شهادت رهبران شاخص مسلمان
۵- جهاد علیه ظلم، اشغال و استعمار
بعد از سال های ابتدایی دهه ۶۰ ، هیچ گاه همه این عوامل به این شدت ظهور نداشته است اما به چندین علت تاثیر آن در ایران و اغلب جهان اسلام تضعیف شده است:
۱- رسانه های قوی جهان غرب که به زبان مردم منطقه به اطلاع رسانی جهت دار و تحریف حوادث مشغولند و از رسانه های جبهه مقاومت بسیار قوی ترند.
۲- تغییر گفتمان ضداستعماری در منطقه به سمت جهانی سازی و تغییر گفتمان امت گرایی به سمت سلفی گری یا ملی گرایی که هر دو میل به پذیرش نظم جهانی ناعادلانه حاکم دارد.
۳- غلبه فرهنگ «زندگی در عیش ، مردن در خوشی» (تعبیر نیل پستمن) به جای فرهنگ «ان الحیات عقیدة و جهاد» به خصوص در میان نسل جوانتر شده است.
۴- تشدید و تثبیت زیرساخت های وابستگی در سیاست و اقتصاد منطقه که باعث دشواری و پرهزینه شدن مقابله شده است
۵- فساد و ناکارآمدی دولت های مسلمان از جمله دولت جمهوری اسلامی ایران که امید به راهکارهای موثر مقابله را تضعیف می کند.
۶- تشدید نظام تحریم علیه هر گونه اقدام مقابله تحت عناوینی نظیر مقابله با تروریسم که مقاومت را دشوار و پرهزینه می کند.
به نظر می رسد در این شرایط اقدامات ذیل اولویت دارد:
۱- مقابله با شکاف دولت و ملت از طریق اصلاح اساسی در مشی حکومت های مسلمان به خصوص جمهوری اسلامی ایران جهت ارتقای عدالت اجتماعی و اقتصادی و تضمین حقوق اساسی مشروع شهروندان و تقویت ارتباط جامعه و حکومت برای تقویت پشتیبانی از آرمان مقاومت؛
۲- جا به جایی تمرکز از پرداختن به تکالیف روزمره و جاری به سمت احیای گفتار و ایدئولوژی همبستگی جهانی مستضعفین توسط رهبران فکری ، آثار فرهنگی و هنری و فعالیت های رسانه ای؛
۳- گذار از تعلقات فرقه ای، قومی و محلی از طریق احیای ظرفیت رهایی بخش ضداستکباری و ضداستعماری اسلام و ایجاد نهضت تربیتی و متشکل سازی مردمان تحت ستم فراتر از موضوعات نظامی، نظیر حرکت محرومین امام موسی صدر؛
۴- تعاملات فراملی و دیپلماسی عمومی و ایجاد ارتباط و همبستگی با مردم آزاده و ظلم ستیز در جهان به خصوص اروپا و آمریکا جهت اعمال فشار بر دولت های حامی ظلم در جهان.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.