«مریم»/ دردسرهای نتفلیکس در روایت اسرائیلی عهد جدید
نتفلیکس به دلیل استفاده از بازیگران اسرائیلی برای فیلم صهیونیستی و تحریفی جدید خود در مورد شخصیت حضرت مریم (س)، با موجی از اعتراض و خشم در فضای مجازی روبرو شده است.
به گزارش جهت پرس؛ علی حامدین، ماه گذشته خبر حذف تعداد قابل توجهی از فیلمهای مربوط به زندگی تحت اشغال مردم فلسطین، توجه مردم جهان را به خود جلب کرد. این خبر تکان دهنده، برای همه عجیب بود اما این اقدام از سوی سکویی که ساخت سریال «مسیح» (The Messiah) را در کریسمس سال 2020 برعهده داشته بود، بعید نبود؛ سریالی که تحریفات قابل توجهی را پیرامون وضعیت مردم فلسطین ارائه کرده و از سویی، به ستایش آژانس امنیت اسرائیل میپرداخت.
شگفتی آفرینی نتفلیکس به همین جا ختم نشد. چند روز گذشته این سکو اعلام کرد که قرار است در 6 دسامبر سال جاری، یک فیلم سینمایی در مورد حضرت مریم(س) را اکران کند؛ اثری به نام «مریم» (Mary). این فیلم که در مراکش فیلمبرداری شده است، به دوران قبل از میلا حضرت مسیح (ع)، تولد ایشان که با محوریت شخصیت حضرت مریم (س) است و تلاش پادشاه هرود (با بازی آنتونی هاپکینز) برای یافتن این دو نفر میپردازد.
یک ویژگی جنجال برانگیز در این اثر سبب شد مردم دنیا خواستار بایکوت آن شده و نقش تعیینگر صهیونیستها در پروژه را احساس کنند: ایفای نقش حضرت مریم(س) توسط یک بازیگر اسرائیلی بیست و یک ساله به نام «نوآ کوهن» (Noa Cohe).
قرار گرفتن این بازیگر صهیونیست در چنین نقشی سبب واکنشهای منفی بسیاری از سوی مخالفان نسلکشی و معترضان جنایات اسرائیل شد. آنها معتقد بودند نتفلیکس با این اقدام، به دستور اسرائیلیها قصد پاک کردن ریشه تاریخی فلسطینی شخصیتهای داستان را دارد.
براساس گزارش IMDB به جز کوهن، این فیلم میزبان بازیگران اسرائیلی دیگری چون ایدو تاکو، اوری فافر، میلی آویتال، کرن تزور و هیلا ویدور است. دی جی کاروسو؛ کارگردان فیلم «مریم» طی مصاحبهای با مجله آمریکایی انترتینمنت ویکلی ضمن معرفی فیلم به عنوان داستان یک زن جوان باهوش و مصمم که با چالشهای عظیمی روبهرو میشود، در حمایت از انتخاب بازیگران اسرائیلی برای این اثر اظهار داشت: «برای ما مهم بود که مریم و بیشتر بازیگران اصلی از اسرائیل انتخاب شوند تا اصالت به درستی حفظ شود.»
«اصالت» دروغینی که کارسو از آن سخن به میان آورده بود، باعث پدید آمدن نظرات تند و تیز کاربران شبکههای اجتماعی پیرامون فیلم «مریم» شد. یکی از کاربران نوشت: «نتفلیکس فکر میکرد ایده خوبی است که یک اسرائیلی را برای ایفای نقش مریم مقدس انتخاب کند، که انگار این اسرائیلیها نیستند که وطن خود عیسی و همچنین تمام کلیساها را بمباران میکنند.»
همچنین کاربر دیگری به قتل عام مسیحیان فلسطینی و کلیساها اشاره کرده و «اصالت» مد نظر کارسو را مورد تمسخر قرار داد:
«اسرائیل» طی یک سال گذشته ۳ کلیسا را در غزه ویران کرده و حداقل ۳ درصد از جمعیت مسیحی غزه را کشته است؛ با این حال، کارگردان این فیلم معتقد است بازیگران اصلی از جمله نقش اول مریم باید «اسرائیلی» باشند تا از اصالت آن اطمینان حاصل شود.»
برخی هم انتخاب یک بازیگر اسرائیلی برای نقش حضرت مریم(س) را کفرآمیز دانستند: «در انتخاب یک اسرائیلی برای ایفای نقش مریم، مادر عیسی، در حالی که اسرائیل در حال نسلکشی علیه فلسطینیها، کشتن برخی از قدیمیترین جمعیتهای مسیحی در این منطقه و تخریب مکانهای تاریخی آنها است، چیزی عمیقا کفرآمیز وجود دارد.»
میتوان گفت حضور پر سر و صدای بازیگران اسرائیلی در سینما، با قرار گرفتن گل گدوت؛ بازیگر و نظامی اسرائیلی در نقش واندر وومن آغاز شد. این اقدام از همان ابتدا بسیار جنجال برانگیز شد اما فرصتی را فراهم میآورد تا مخاطبان جهانی بتوانند نگاهی تحریف شده و مثبتتری به ساکنین سرزمینهای اشغالی داشته باشند. روند پیوند بازیگران اسرائیلی با نقشهای ابرقهرمانی ادامه پیدا کرده و پس از نقش آفرینی چندباره گدوت به عنوان واندر وومن، به شیرا هاس رسید. این بار، در اخبار پیچید که قرار است در فیلم جدید کاپیتان آمریکا، یک بازیگر اسرائیلی در قامت ابرقهرمانی اسرائیلی به نام «صبرا» روی پرده برود. همزمانی این خبر با بالا گرفتن نسلکشی در غزه، سبب شد مردم جهان به این فیلم، واکنش شدیدتری نشان داده و جنبش تحریم آن را به راه اندازند.
نتفلیکس اما با ساخت فیلم «مریم» نشان داد اکنون صهیونیسم وارد مرحله تازهای شده و از ژانر زود بازده ابرقهرمانی عبور کرده است. کارگردان اثر با انتخاب مهرههای اسرائیلی برای نقشهای کلیدی داستان زندگی حضرت مریم(س) کوشیده است تا حتی پیش از روایت قصه، ریشههای تاریخی و فلسطینی مسیح(ع) را به صورت کامل زیر سوال ببرد. چنین تغییری نشان دهنده عزم رژیم صهیونیستی برای استفاده هدفمندتر از نیروهای سینمایی خود جهت تمدنسازی دروغین دارد؛ اقدامی که به بهای تخریب تاریخ راستین تمام خواهد شد.
در کنار اشاره به همکاری کمپانیها و سکوهایی چون دیزنی و نتفلیکس، نباید از اثر جنبشهای مردمی تحریم غافل شد، چراکه در موارد بسیاری این بایکوتها، کمپانی مورد نظر را به عقب نشینی وا داشته است. به عنوان نمونه، تحریمهای صورت گرفته نسبت به فیلم جدید کاپیتان آمریکا، موجب شد مارول اعلام کند که بنا دارد با رویکرد جدیدی به این ابرقهرمان بپردازد و پس از مدتی، این شرکت اولین تریلر فیلم را منتشر کند که در آن هیچ نامی از پیشینه اسرائیلی این ابرقهرمان برده نشود.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.