یادداشت تحلیلی؛

خیانت نهادهای بشر دوستانه در پوشش امداد به فلسطینی‌ها!

خیانت نهادهای بشر دوستانه در پوشش امداد به فلسطینی‌ها را در این رشته توییت قدیمی می‌توانید ب

خیانت نهادهای بشر دوستانه در پوشش امداد به فلسطینی‌ها!
187988

به گزارش جهت پرس؛ میثم مهدیار با بازنشر یک پست قدیمی نوشت: این رشته توییت قدیمی، برام از اون جهت جالب بود که نهادهای بشردوستانه در پوشش امداد، چه خیانت هایی که نمی‌کنند!

وقتی نیروهای امنیتی حماس عملکردی بهتر از برخی مدعیان دارند. نهم نوامبر ۲۰۱۸ جنگنده‌های اسرائیلی به طور ناگهانی یک نقطه مرزی که بی‌اهمیت می‌نمود را در شرق نوار غزه هدف قرار دادند. عملیات تلفاتی در پی نداشت و حماس نیز واکنشی به آن نشان نداد. هدف دوربینهای مراقبت حماس بود.

شامگاه یکشنبه ۱۱ نوامبر “نور برکه” از فرماندهان حماس به یک خودروی ون فولکس واگن آبی رنگ که در چند نقطه محل سکونتش متوقف و افرادی ناشناس از آن پیاده شدند مشکوک شده و از یکی از همراهانش به نام “ابو جعفر” می‌خواهد اوراق هویتی سرنشینان ون را چک کند. یکی از سرنشینان در پاسخ به ابو‌جعفر به عربی سلیس محلی میگوید مسئله خاصی نیست و آنها برای دیدار یکی از آشنایان به این محله آمده‌اند.  نور برکه که از پاسخها قانع نشده بود به مسئول امنیتی حماس تماس گرفته و از او می‌خواهد ون را تحت نظر گیرد و از ابو‌جعفر خواست همراه او به تعقیب خودرو بپردازند. عیسی مأمور امنیتی حماس که در همان حوالی بود به همراه افرادی از گروهش به سمت محل حرکت ون رفته و آن را متوقف می‌کنند.

با توقف ون مردی از در جلو و مردی دیگر از در عقبی پیاده شده و خود را “نادر” و “محمود” معرفی کرده و کارت شناسایی خود را تحویل می‌دهند. وقتی از علت حضور آنها در این محله پرسیده می‌شود در پاسخ می‌گویند برای عیادت خانمی بیمار از آشنایان که در بیمارستان اروپایی بستری است آمده‌اند. نور برکه و ابو جعفر نیز به صحنه می‌رسند و به پاسخهای سرنشینان ون مشکوک می‌شوند چرا که مسیر کوتاه‌تری برای رسیدن به بیمارستان وجود دارد، لذا تصمیم گرفتند افراد را جدا بازجویی کنند و از مأموران خواستند سرنشینان را پیاده و خودرو را بازرسی کنند. کارت های شناسایی و گواهینامه رانندگی متعلق به خانواده‌‌ای ساکن غزه بودند که یک خودروی ون فولکس آبی نیز به نام آنها ثبت شده بود. افراد حاضر در ون والدین خانواده به همراه دو پسرشان، دختر، داماد و فرزندان دخترشان بودند.

تعداد زیاد سرنشینان سبب طولانی شدن بازجویی به مدت ۴۰ دقیقه شد. حین بازجویی کیف دستی یکی از زنان به زمین می‌افتد و محتویات آن شامل چند قرآن کوچک و “لباسهایی خاص” و یونیفرم مانند نمایان می‌شود.

نور برکه دستور انتقال مظنونین به یک مرکز امنیتی جهت بازجویی های بیشتر را می‌دهد. “نادر” را به سمت خودروی عیسی میبرند و از یکی از مأموران می‌خواهند ون را به مرکز منتقل کنند. وقتی “محمود” را به سوی خودروی “نور برکه” می‌برند مقاومت می‌کند و سرنشینان ون شروع به اعتراض می‌کنند. به یکباره تیراندازی آغاز می‌شود و گلوله‌ای به پای عیسی اصابت می‌کند و به زمین می‌افتد. سرنشینان ون که از نیروهای یگان “سایرت متکل” اسرائیل بودند با سلاح های سوپرسور افراد حماس را هدف قرار می‌دهند و درگیری آغاز می‌شود. نور برکه و “محمد الغره” در جا کشته و دو نفر زخمی میشوند.  “ابو جعفر” به سمت نزدیکترین فرد شلیک می‌کند و او را که فرمانده گروه بود کشته و فرد کناری اش را زخمی می‌کند. در فاصله تعویض خشاب اش، سرنشینان ون جسد مقتول و فرد زخمی را به درون خودرو می‌کشند و به سوی زمینهای زراعی مرزی که همقطارانشان در یک کامیون آنجا حاضر بودند، فرار می‌کنند.

در همان لحظه جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان ظاهر شده و مناطق اطراف حضور ون و کامیون را زیر آتش می‌گیرند تا از محاصره شدن آنها جلوگیری کنند. اعضای حماس به سرعت خود را به محل رسانده و تلاش می‌کنند جلوی فرار افراد مسلح‌ را بگیرند.

بالاخره گادی آیزنکوت رییس ستاد کل ارتش دستور فرود یک فروند هلیکوپتر CH-53 یعسور برای انتقال افراد را می‌دهد.

خودروها که ظاهراً یک ون و یک کامیون قدیمی بودند حامل تجهیزات بسیار پیشرفته ارتباطی و شنود بودند که نباید به دست حماس می‌افتادند. به علت درگیری سنگین و نزدیکتر شدن جنگجویان حماس به کماندوها هلیکوپتر تنها توانست افراد را از مهلکه خارج کند و دو خودرو هدف قرار داده شدند.

با وجود انهدام خودروها به علت جاسازی تجهیزات در آنها برخی از این دستگاههای گران قیمت نسبتا سالم به دست حماس افتادند و تحقیقات آغاز شد. چه هدفی می‌توانست اسرائیل را وادار کند نیروهای نخبه‌اش را که ناشناس ماندن اولویت اول آنها بود به قلب منطقه ای متراکم و خطرناک که توسط دشمنی مانند حماس اداره میشد بفرستد؟ مطمئنا هدف نمی‌توانست ترور افراد باشد چون اسرائیل بارها توسط معلومات واصله از طریق جاسوسان و نفوذی‌هایش تردد افراد حماس را شناسایی و حتی بلندپایه ترین آنان را از بین ببرد.

سر‌نخ‌های به دست آمده از جزئیات عملیات و تجهیزات به دست آمده از خودروها به نقطه‌ای ختم میشد که توسط حماس حفاری شد و در آن ابزارآلات حفاری و برشکاری و اسلحه های کمری همراه با صدا خفه‌کن دفن شده بود. همه چیز با دقت انتخاب و آماده شده بود. بیلچه ها، تجهیزات حفاری برقی، پرده‌های جاذب صدا، ژنراتور، ادوات برشکاری، تجهیزات استراق سمع و کابلها، برگهای خشک درختان و بذر گیاهان بومی منطقه.

تحقیقات نشانگر آن بود که این وسایل توسط فردی به نام “ژائو سانتوس” که در یک NGO آلمانی به نام Humedica که در نوار غزه فعالیت‌های بشردوستانه دارد وارد غزه شده بود و توسط عوامل نفوذی اسرائیل در نقطه مذکور پنهان شده بود.

حماس از توان تکنولوژیک اسرائیل در هک، نفوذ و شنود ارتباطات آگاه بود و بنا بر تجارب درگیری‌های قبلی که در آنها اسرائیل در ساعات اولیه مراکز ارتباطی غزه را هدف قرار می‌داد در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت شبکه‌ای خاص خود و ایزوله بنا نهد و طی دو سال موفق به این کار شده بود.

عملیات فوق‌الذکر اسرائیل با هدف نفوذ فیزیکی به این شبکه و دسترسی به ارتباطات حماس صورت گرفته بود که به دلیل بدشانسی منجر به شکست شد. عملیات از دو جنبه شکست خورد. جنبه اول عدم دستیابی به اهداف تعیین شده و حمله دوم کشته شدن یکی از نیروهای نخبه “سایرت متکال” و لو رفتن هویت ۸ تن دیگر از این یگان بود.