راه و بیراه پیروزی در دور دوم انتخابات / آیا دلاوریِ دست دادن به مستضعفین را داریم؟
محمد یلمز در یادداشتی درباره استراتژی های انتخاباتی در دور دوم انتخابات نوشت: فرمول پیروزی در دور دوم انتخاباتها، رقم زدن اتفاقی نو و موجآفرینی با به میدان آوردن نیروهای اجتماعی جدید است.
به گزارش جهت پرس؛ محمد یلماز نوشت : رحمت خدا بر خمینی (ره) که جامعهی دینی ما را به آزمونِ واقعیت کشاند تا در رکود و فسادِ خودحقپنداری و خودهمیشهپیروزانگاری به طاغوتی در لباس دین مبدل نگردد.
و شکر خدای را که بعد از گذشت ۴۵ سال از تشکیل جمهوری اسلامی، هنوز نیروی مردمیِ به کنترل درنیامدهای در صحنه است که میتواند مسئولانه و مستقل کنش نموده و لااقل در عرصهی انتخابات، ارادهای غیر از ارادهی ساختار رسمی قدرت را به میان آورده و برای آن بجنگد و پیروز شود.
مرحلهی اول انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم با میزان مشارکت و نتایجی خلاف همهی نظرسنجیها به پایان رسید.
چنانکه در یادداشت چند روز قبل با عنوان «تحمیل تحلیل غلط از مدل رأی تودهها: پلِ پیروزیِ پزشکیان» اشاره کرده بودم، راهِ در دسترس برای شکست دادن آ.پزشکیان، انصراف همدلانهی آ.قالیباف به نفع آ.جلیلی در روز چهارشنبه و ایجاد موج مثبت به نفع او بود، تا در مرحلهی اول کار تمام شود.
امروز کاری دشوار و البته نه ناشدنی ما را به خود فرا میخواند. دلخوشی به جمعِ جبریِ آرای نامزدها در دور اول یا اثربخشیِ حمایت ستادهای نامزدهای حذفشده رهزن است.
ادبیات «جبههی انقلاب» و ترسیم خود و دیگری بر اساس آن، خدمتی بزرگ به رقیب خواهد بود؛ و تداوم تمرکز بر زدن دورهی آ.روحانی نیز نه تنها رمقی تازه به کمپین انتخاباتی آ.جلیلی نمیبخشد، بلکه موجبات دلزدگی و ریزش آرا را نیز فراهم مینماید.
فرمول پیروزی در دور دوم انتخاباتها، رقم زدن اتفاقی نو و موجآفرینی با به میدان آوردن نیروهای اجتماعی جدید است.
شکستنِ نگرانیِ جامعه از تصویرِ خشک، سختتعامل، صیانتی و گشتِ ارشادیِ آ.جلیلی در جای خود لازم و موثر است، اما اگر کمپین سعید جلیلی موفق به ارائهی تعبیر و تصویری تازه و قوی
از ماجرای اصلی دعوای این انتخابات و عمقِ دیدهنشدهی آن به مخاطب نشود، عرصه را به رقیب واگذار خواهد کرد.
بنابر گزارش های اولیه -که آمار مشارکت نیز موید آن است-، مشارکت مستضعفین و پایینشهرنشینان در انتخابات دور اول پررنگ نبوده است.
همچنین بسیاری از ایشان نیز با تشخیصِ صحیح نسبت به اینکه شخص آ.پزشکیان از مرفهان بیدرد نیست، به وی رأی دادهاند و ریسک حاکم شدنِ حامیانِ پرحرف و بیغم او که در این چند دهه هم از توبره خوردهاند و هم از آخور را به جان خریدهاند.
آیا نیروهای متعهد و مستقل انقلابی که تا همین جا هم به جای مصرفِ امکانات، مقدسات و داشتههای مادی و معنویِ کشور، روی پای خود ایستاده اند، میتوانند از مبارزهای بگویند که با تودههای مردم مستضعف در آن شریک شوند؟
آیا میتوانند «ما-آنها»های سبک زندگیای را به «ما-آنها»های واقعیِ سیاسی-اقتصادی تبدیل کنند؟
آیا میتوانند «جبههی انقلاب»، «جبههی مستضعفین» فهم کنند و در همین مدت کوتاه نشان دهند که برای تبدیل نشدنِ آن به «سفرهی انقلاب» خواهند جنگید؟
آیا میتوانند صادقانه چنین باشند و نشان دهند که نه برای تحمیل سلائق و علائق خود به دیگران که برای سپر شدن در مقابل تحمیلهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی موجود به میدان آمدهاند؟
آیا میتوانند خیلی ناراحتِ ناعادلانه بودن مناسبات موجود داخلی و خارجی باشند و خود را در قامت نیروی اصلی تغییر آن ببینند و نیازمندانه دستِ یاریخواهی به سمت مردم دراز کنند؟
پیروزی در انتخابات و موفقیتِ دولتِ بعد، یکجا پیش هم نشستهاند منتظر ما. دلاوری از آنِ خود کردنش را داریم؟
محمد یلماز
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.