در گزارش جهت پرس بخوانید
رئیسی به تنهایی در خراسان جنوبی رقابت نمیکند/ ردصلاحیت روحانی هیچ ربطی به رئیسی ندارد
دبیر ستاد انتخابات خراسانجنوبی با بیان اینکه نتایج بررسی صلاحیتهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان مشخص شده، اعلام کرد که از مجموع ۵ نفر ثبت نام کنندگان حوزه استان خراسان جنوبی، صلاحیت یک نفر تأیید شده است و ردصلاحیت 4 نفر دیگر سبب ایجاد حواشی و شایعاتی شده است.
عطیه فکری – با نزدیک شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی حواشی رد یا تایید صلاحیتها روز به روز بیشتر میشود، تا چندی قبل اخبار ضد و نقیض درباره رد صلاحیت روحانی در کانالها و سایر بسترهای فضای مجازی رد و بدل میشد، عدهای که طرفدار او بودند و منافعشان ایجاب میکرد که از او حمایت کنند شورای نگهبان را مغرض و فاقد صلاحیت بررسی پروندههای کاندیداها دانستند.
بعد از آن هم ماجرای ردصلاحیت رقبای رئیسی در استان خراسان جنوبی مطرح شد که شایعه کردند برای حذف رقبا از میدان و رای آوری حتمی رئیسی سایر کاندیداها را رد صلاحیت کردند.
اما دبیر ستاد انتخابات خراسان جنوبی گفته است که از مجموع پنج نفر ثبت نام کننده انتخابات مجلس خبرگان رهبری در حوزه استان خراسان جنوبی، تنها صلاحیت یک نفر (ابراهیم رییسی) تایید شده است. این خبر کوتاه در شبکههای اجتماعی با واکنش گسترده مواجه شده چرا که بحث داغ رد صلاحیت حسن روحانی برای انتخابات خبرگان همچنان نقل محافل سیاسی است.
هادی طحاننظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان دو روز پیش، از اتمام بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری توسط فقهای شورای نگهبان خبر داد و از گسترش حواشی و شایعات خلاف واقع گفت: ۱۳۸ نفر از داوطلبان برای ۸۸ کرسی این مجلس احراز صلاحیت شدند.
وی در خصوص داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری که صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان تایید نشده است، گفت: طبق قانون این افراد میتوانند از تاریخ ۶ الی ۹ بهمن (طی ۳ روز) از طریق سامانه داوطلب اعتراض خود را ثبت کنند.
وی خاطرنشان کرد: بررسی صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری بر اساس قانون توسط فقهای شورای نگهبان در دو بخش شرایط علمی و شرایط عمومی انجام میگیرد. عمده داوطلبانی که صلاحیتشان احراز نشد، از شرایط علمی لازم برخوردار نبودند.
تدبیر شورای نگهبان در مواجه با مسئله کاندیداهای خراسان جنوبی
موضوعی که در خراسان جنوبی پیش آمده است، پدیده تازهای مختص این دوره نبوده است و در ادوار سابق نیز مسبوق به سابقه است، در دوره قبل نیز در برخی حوزهها مثل فارس تعداد داوطلبان برای رقابت کافی نبود اما پیش از انتخابات موضوع حل شد و انتخابات با رقابت داوطلبان برگزار شد و یا چند دوره قبل 2-3 استان حتی نامزد نداشتند و با انتقال داوطلبان مشکل را برطرف کردند. در دور قبل 160 نفر برای 88 کرسی رقابت کردند، حتی در یک دوره حتی 100 یا نهایت 105 نفر نامزد نهایی بودند و از لحاظ رقابت اتفاق نادری نیست و تقریبا حد وسطی از 5 دوره خبرگان است. ضمن اینکه این دوره سطح 4 و مدارک متفرقه را برای خبرگان قبول نکردند و به همین دلیل 30% ثبت نام نامزدها کاهش داشت، همانطور که سخنگوی شورای نگهبان گفت که بیشتر ردصلاحیتها به دلیل رد شدن صلاحیت علمی داوطلبان بود.
موضوع دیگر بعد از اینکه هنوز که مهلت اعتراض داوطلبان تمام نشده، داوطلبانی که تایید صلاحیت نشدهاند امکان اعتراض دارند، اعتراض بررسی میشود و ممکن است افرادی مجدداً تایید شوند و تعداد داوطلبان برخی حوزههایی که برای رقابت کافی نیست افزایش یابد، اما طبق قانون انتخابات خبرگان رهبری (تبصره ۴ ماده ۴) چنانچه تعداد نامزدهاي حوزهاي از تعداد كرسيهاي خبرگان آن حوزه كمتر باشد، انتخابات آن حوزه همزمان با اولين انتخابات سراسري و پس از ايجاد شرايط رقابتي، برگزار ميشود پس این گزاره غلط و از روی علم به قوانین انتخابات خبرگان هم که در برخی استانها شرایط را به شکلی پیش بردند که تک نفره انتخابات برگزار شود، مردود است.
واکنش فعالان رسانهای ضد دولت
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد. در این میان واکنشهایی که به حواشی انتخابات مجلس خبرگان شده است هم موضعگیریهای درست و غلط یا مغرضانه را به خوبی نشان میدهد.
عبدالرضا داوری، از نزدیکان دولت احمدینژاد در حساب کاربریاش نوشت: باور کردنی نیست، اما باور کنید،هر چهار رقیب ابراهیم رئیسی در انتخابات خبرگانِ خراسان جنوبی، ردصلاحیت شدهاند تا ۳۵ روز قبل از انتخابات، نام نماینده استان خراسان جنوبی در خبرگان مشخص باشد: ابراهیم رئیسی!
مصطفی فقیهی، مدیرمسئول سایت انتخاب هم موضعگیری قابل توجهی داشته است، او در توییتر نوشت: اگر همهی مردم خراسان جنوبی رأی سفید و باطله دهند، باز هم رییسی نمایندهی خبرگان این استان خواهد بود.
هدایت الله خادمی، نماینده سابق مجلس که خود زمانی از قانونگذاران بوده هم اظهار نظر عجیبی داشته است، او هم در اکانت شخصیاش نوشت: انتخابات خبرگان رهبری در خراسان جنوبی بسیار پیچیده شده و بسختی بتوان پیش بینی کرد چه کسی پیروز این میدان نفس گیر است!
احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح طلب، با اشاره به رقیب نداشتن رئیسی در انتخابات خبرگان، نوشت: «وقتی سید ابراهیم رئیسی فقط با رأی یک نفر میتواند از حوزهٔ خراسان جنوبی وارد مجلس خبرگان شود، دیگر بر اساس کدام تعریف میتوان چنین پدیدهای را انتخابات نامید؟ وقتی شورای نگهبان اصرار دارد ظاهر یک امر را هم رعایت نکند، دیگر چه ضرورتی برای تحمیل نام انتخابات به آن امر است؟»
سعید شریعتی فعال سیاسی اصلاح طلب هم در توئیتی نوشت: « آن داستان «یک کیلو گلابی» بود که در توییت قبل گفتم! در خراسان جنوبی اتفاق افتاد: وقتی فقط یک کیلو گلابی در مغازه موجود است شما ناگزیرید فقط «یک کیلو گلابی» بخرید! (مرحوم احمد آذری قمی صاحب عضو فقید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم)
در میانه این انتقادات، علی نادری، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا، در شبکه اجتماعی ایکس توئیتی عجیب منتشر کرد و نوشت: «یک پیشنهاد به شورای نگهبان؛ آقای روحانی را به شرط حضور در خراسان جنوبی، تایید صلاحیت کنید. هم مشکل ایشان حل میشود، هم مساله رقابت در استان خراسان جنوبی.»
رجانیوز نیز نوشت: «رسانههای اصلاحطلب با اعلام اینکه رییسی تنهای کاندیدای تایید صلاحیت شده مجلس خبرگان از حوزه انتخابیه استان خراسان جنوبی است، طوری وانمود میکنند که گویی شورای نگهبان تعمدا چنین کاری کرده تا رییسجمهور بیرقیب باشد. اما بررسی حوزههای انتخابیه مختلف نشان میدهد که این موضوع به استان خراسان جنوبی اختصاص ندارد و در برخی حوزههای انتخابیه نیز چنین اتفاقی افتاده است.»
سایر فعالان رسانهای هم نسبت به این موضوع واکنش تبیینی از خود نشان دادند تا شایعات خلاف واقع و مغرضانه را از بین ببرند.
لعنت به اصلاح طلبان
چه قدر پست ان این اصلاح طلبا