کنعانی مقدم در گفتگو با جهت پرس:

از بایکوت سیاسی تا تحریم کالای اسرائیلی/ عزمی برای حل مشکلات نیست/ تشکیل دولت فراگیر فلسطینی تنها راه دیپلماتیک است

کارشناس مسائل سیاسی گفت: تنها راه دیپلماتیک و براساس دموکراسی (به اعتقاد خود غربی ها) برای حل این مسائل همین روش بازگشت فلسطینی ها به سرزمینشان و هر فلسطینی یک رای و رفراندوم است؛ در غیر این صورت تنها راه مقاومت اقدامات مسلحانه است.

از بایکوت سیاسی تا تحریم کالای اسرائیلی/ عزمی برای حل مشکلات نیست/ تشکیل دولت فراگیر فلسطینی  تنها راه دیپلماتیک است
148434

کارشناس مسائل سیاسی گفت: تنها راه دیپلماتیک و براساس دموکراسی (به اعتقاد خود غربی ها) برای حل این مسائل همین روش بازگشت فلسطینی ها به سرزمینشان و هر فلسطینی یک رای و رفراندوم است؛ در غیر این صورت تنها راه مقاومت اقدامات مسلحانه است.

اسرائیل همچنان در حال کشتار و شهادت کودکان و زنان و مردم بی گناه غزه است و مجامع بین المللی سکوت کرده وگاهی در حد یک حرف کفایت می کنند؛ سران کشورهای اسلامی هم در یک نشست اضطراری برای پیگیری شرایط در ریاض گرد هم آمدند تا افکار عمومی خشمگین کشورهای اسلامی را آرام کنند. اما این اجلاس نتایج خاصی در پی نداشت تنها رئیس جمهور کشورمان با 10 پیشنهاد در راستای احقاق حق مردم غزه سخنرانی کرد اما به گفته کارشناسان عزمی برای احقاق حقوق مردم غزه و جلوگیری از شهادت مردم بی گناه در میان دولتمردان دنیا وجود ندارد. با حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی دربررسی همین موضوع گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانیم.

جناب کنعانی مقدم!آخرین وضعیت غزه و جنایات اسرائیل علیه مردم مسلمان فلسطینی را چطور ارزیابی می کنید؟ تشکیل اجلاس کشورهای اسلامی طی چند روز گذشته و سخنرانی رئیس جمهور کشورمان و پیشنهادات 10 گانه ایشان چه دستاوردهایی در بر خواهد داشت؟ این راهکارها چقدر عملیاتی خواهد شد؟
پیشنهادات 10 گانه آقای رئیسی در اجلاس ریاض فصل مشترکی در مناسبات کشورهای اسلامی و عربی و همکاری با یکدیگر در خصوص مسئله فلسطین خواهد بود و نقشه راهی برای عبور از بحرانی است که زخم کهنه ای را در منطقه ایجاد کرده است.
هر کدام از بندهای مطرح شده می تواند دستور کار بسیار موثری برای حل مناقشات در منطقه و احقاق حقوق ملت مظلوم فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی باشد. اما مشخص است که کشورهای اسلامی و عربی چندان عزم جدی برای عملیاتی کردن این 10 پیشنهاد را ندارند و به همین دلیل رژیم صهیونیستی دارد از فرصت استفاده می کند و به بمباران های کور خود و کشتار وجنایات جنگی خود و شهادت زنان و کودکان و سالخوردگان ادامه می دهد.
مجامع بین المللی هم تنها در حد اجلاس و جلسه شورای امنیت و صدور قطعنامه هایی که هیچ پشتوانه اجرایی ندارد بسنده کرده و قاعدتا اگر قطعنامه ای توسط کشوری که علیه آن صادر شده اجرا نشود یعنی رژیم صهیونیستی قطعنامه را اجرا نکند قطعا باید اقدامات تنبیهی و ذیل بند هفتم قرار گرفتنش مطرح شود.
ولی آنچه در روند فعلی نشان می دهد اینکه رژیم صهیونیستی براساس تئوری سرزمین سوخته به دنبال این است که غزه شمالی و جنوبی را تجزیه کرده و غزه شمالی را خالی از سکنه کند، مردم را به سمت جنوب کوچ دهد و خودش در آن منطقه به عنوان یک منطقه نظامی مستقر شود و از یک موضع بالاتر وارد مذاکره در خصوص تبادل اسرا و اقدامات بعدی شود.
به هر حال شرایط بسیار وحشتناکی است و اگر رژیم صهیونیستی همچنان به روند فعلی اقدامات خود ادامه دهد جنگ در منطقه گسترش پیدا خواهد کرد و نمی توان جلوی زور مقاومت در مرز های رژیم صهیونیستی را گرفت و از آن ممانعت کرد.
یکی از پیشنهادات آقای رئیسی تشکیل یک دولت فلسطینی با رای هر فلسطینی بود اگر شرایط به سمت عملیاتی شدن این پیشنهادات پیش برود و کشورهای اسلامی و عربی برای حل مناقشات و جلوگیری از کشتار مسلمانان در غزه عزمی به خرج دهند آیا این پیشنهاد می تواند، عملیاتی شود؟ اصلا می تواند آرامش را به غزه و فلسطین بازگرداند؟
مقام معظم رهبری 10 سال پیش طرحی را در سازمان ملل به ثبت رساندند که همان بحث رفرانددوم و بحث تشکیل یک حکومت فلسطینی و هر فلسطینی چه مسیحی، چه مسلمان و چه یهودی یک رای وتشکیل یک دولت فراگیر من البحر الی النهر یعنی مدیترانه تا رود اردن بود. مجمع عمومی اخیرا مصوبه ای داشت که در آن به دو دولتی اشاره کرده بود اما مورد قبول ما و فلسطینی ها نیست ولی سالهاست دارند این کار را انجام می دهند برای اینکه اسرائیل را به رسمیت بشناسند.
به نظر می رسد تنها راه دیپلماتیک وبراساس دموکراسی (به اعتقاد خود غربی ها) برای حل این مسائل همین روش بازگشت فلسطینی ها به سرزمینشان و هر فلسطینی یک رای و رفراندوم است؛ در غیر این صورت تنها راه مقاومت اقدامات مسلحانه است.
قطع هر گونه ارتباط سیاسی و تجارت بین المللی و ارتباط با رژیم صهیونیستی و تروریست خواندن ارتش کودک کش اسرائیل یکی دیگر از پیشنهادات ایران در اجلاس سران کشورهای اسلامی در ریاض بود؛ آیا کشورهای اسلامی و عربی می توانند برای نجات غزه چنین سیاستی در پیش بگیرند اصلا می توانند امروز یا در آینده چنین پروتکلی در راستای احقاق حق مردم مسلمان و مظلوم غزه رعایت کنند؟
سالهاست حرف بایکوت رژیم صهیونیستی مطرح بوده و اقلا سازمانهای مردم نهادی در دنیا در یک مجموعه ای گرد هم جمع می آیند و برای بایکوت رژیم صهیونیستی وتحریم انرژی و خرید کالا از اسرائیلی ها فعالیت میکنند اما دولت ها عمدتا در این مسیر حرکت جدی نکردند. حالا زمزمه این وجود دارد که بحث تحریم نفتی و انرژی بر علیه رژیم صهیونیستی به دلیل اینکه عدتا کشورهای اسلامی دارای این توان هستند شکل بگیرد و اگر این اقدام شروع شود به نظر می رسد که می تواند مرحله بعدی تحریم کالاهای صهیونیستی باشد.
عنوان می شود برخی کشورهای اسلامی روابط سیاسی و تجاری و انرژی با اسرائیل دارند؟
بله برخی دولت ها سالهاست روابط پشت پرده ای خصوصا در حوزه نفت و انرژی با اسرائیل دارند و در سالهای اخیر به دنبال عادی سازی این روابط بودند که از منظر بنده آشکار سازی روابط است چنانچه این کشورها روابط اقتصادی، سیاسی، اطلاعاتی و حتی نظامی با اسرائیل داشتند و اکنون به دنبال اشکارسازی هستند ولی عملیات طوفان الاقصی عملا تمام زمینه سازی های صهیونیست ها را برای این عادی سازی و آشکارسازی روابط را از بین برد و اکنون هیچ کدام از سران دولت ها جرات نمی کند بحث عادی سازی را مطرح کند چرا که می داند خشم مسلمانان بر علیه حاکمان کشورهای اسلامی در سراسر کشورهای اسلامی برانگیخته خواهد شد.
البته این اجلاس نوشدارویی پس از مرگ سهراب بود و هر چند هنوز نتیجه ای هم نداشته اما ما این همه شاهد جنایات اسرائیل در غزه و شهادت کودکان، جوانان و زنان و مردان بودیم و تازه آقایان به فکر افتادند اجلاسی تشکیل دهند که بعد از یک هفته هنوز هم دستاورد و نتایجی از آن به دست نیامده است.