قنادباشی در گفتگو با جهت پرس مطرح کرد:
از طوفان داخلی تا طوفان الاقصی/ اسرائیل روی پوست خربزه
رژیم صهیونیستی با ادامه تجاوز در غزه و کشتار مردم هنوز از مشکلات قبلی خود عبور نکرده است مشکلات جدیدی را برای خود رقم زده است، آشوب و چالشهایی که به آسانی به پایان نمیرسند.
ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم، زنان و کودکان بیگناه همچنان ادامه دارد و این در حالیست که رژیم غاصب و کودک کش فلسطین با مشکلات داخلی جدیدی هم در داخل مواجه است؛ از تهدید دائمی توسط نیروهای مقاومت و مردم کشورهای اسلامی تا لنگ ماندن اقتصاد و سیاست و آموزش و همه امورات دیگر؛ مشکلات پیشین رژیم هم در کنار مشکلات جدیدش سر بر آورده و بار دیگر آشوب های داخلی به اضافه آشوب های خانواده های اسرای اسرائیلی بر چالش های داخلی این رژیم افزوده است در حالیکه فرمانده گردان قسام هم اعلام کرده اسرائیل اسرای خود را نمیخواهد! اسرائیل پیش از عملیات طوفان الاقصی وضعیت شکننده ای در داخل داشت و حالا این شکنندگی به شکل دیگری نمود یافته است. با جعفر قناد باشی، کارشناس مسائل غرب آسیا به بررسی این مهم پرداخته ایم.
* جناب قنادباشی! در حال حاضر وضعیت رژیم صهیونیستی را با توجه به عملیات طوفان الاقصی در رژیم صهیونیستی چطور ارزیابی می کنید؟ شکننده بودن این رژیم در مسئله اقتصاد و سرمایه گذاری با توجه شکننده بودن وضعیت آن از این منظر چگونه قابل ارزیابی است؟
رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفان الا قصی تصورش بر این بود که می تواند با کشتار وسیع مردم ، کودکان، زنان و تخریب وسیع نقاط مسکونی در غزه ادامه این عملیات را متوقف کند و شکست هایی که در مرحله اول متحمل شده به فراموشی سپرده میشود و این تصور را ایجاد کند که در صحنه فلسطین و در طوفان صحرا پیروز شده است اما هیچگاه تصور نمیکردند که شرایط بسیار متفاوتی بعد از این عملیات برایشان پدید بیاید و آنها را در نگرانی بیشتر فرو ببرد؛ تصور نمیکردند که گروه های مقاومت بتوانند باز هم رزم را آن هم از سطح زمین، هوا و دریا ادامه دهند و موشک های دور بردی در اختیار داشته باشند که هیفا را مورد هدف قرار دهد.
کابوسی که اسرائیلی ها دارند و نگرانی آنها را افزایش داده اینکه نیروهایی که در شهرک های اطراف غزه درگیر بودند همچنان فعال هستند، پرتاب موشک به سمت نقاط حساس اسرائیل تل آویو، نقاط حساس صهیونیست نشین و حتی بیت المقدس و فروگاه بن گوریان ادامه دارد که تصور نمیکردند چنین چیزی اتفاق می افتد.
باز از همه شاید حیرت انگیز تر اینکه هیفا دارای معادن و ذخائر آب است و نیمی از اسرائیل آبش را از طریق این منابع تامین میکند اما این منابع مورد اصابت قرار گرفته است لذا اسرائیلی ها دچار یک وحشت و نگرانی شدند در حالیکه هیچ اعتمادی به دستگاه های جاسوسی و اطلاعاتی و ارتش و نیروهای نظامی شان ندارند و سیستم های اخطار و آژیر خطرشان هم هک شده چرا که جنگ تنها در صحنه زمین و هوا و دریا نبوده بلکه در حوزه سایبر و مجازی هم ادامه پیدا کرده بود.
باید عنوان کرد اسرائیل در شرایط وانفسایی بعد از طوفان الاقصی گیر کرده در حالیکه پیش از این به فکر ترمیم ارتش و دستگاه اطلاعاتیشان بودند اما حالا اصلا فرصتی برای اندیشیدن به آن نداشتند چرا که تاب و تحمل اسرائیلی ها برای چند روز ماندن در اردوگاه ها کم است لذا یکی از مواردی که به آنها فشار وارد می کند همین مسئله شهروندانی است که در اردوگاه ها بوده و پیوسته خواستار قطع تیراندازی ها و درگیری ها هستند در حالیکه رژیم نمی توانست امکانات امنیتی برای آنها فراهم کنند.
*اقتصاد، امنیت و دیگر امورات داخلی اسراییل در چنین شرایطی چطور قابل ارزیابی است؟
در چنین شرایطی با نبود امنیت همه امور و مقدرات مربوط به فلسطین اشغالی دچار چالش شده ودر معرض خطر قرار می گیرد.
اقتصاد متوقف شده و بخشی ازدرآمدهایی که مربوط گردشگری و تجارت بود عملا متوقف شده است، فرودگاه ها مالامال از انسانهایی است که میخواهند فرار کنند و طبیعتا سرمایه ها هم به سمت دیگری حرکت می کند و پشتوانه اقتصادی متوقف شده و امور پزشکی و آموزشی تعطیل و به طور کلی در شرایط حساس و تعطیلی کامل ادامه زندگی ننگینشان در فلسطین اشغالی به سر میبرند.
* مشکلات نظامیان ارتش صهیونیستی در پادگان های رژیم از مشکلات روحی و روانی در نتیجه طوفان صحرا و مشکلات قبلی آنها از آزار و اذیت تا تجاوزات را چطور ارزیابی می کنید؟
تمرد و سرپیچی از فرمان فرماندهان مدتها بود که در ارتش اسرائیل ایجاد شده بود و بعد از روی کار آمدن دولت افراطی نتانیاهو، ارتش شاهد یکسری نافرمانی ها و استعفای برخی افسران بود و در حال حاضر این تمرد ها به دلیل فشارهای روانی جنگ و سردرگمی مقامات رژیم صهیونیستی بسیار افزایش یافته است. لذا نیروهای در اختیار آنها روحیه ای برای جنگیدن نداشته و توان اینکه بتوانند به موفقیت دست یابند را ندارند البته مسائل مربوط به نارضایتی های پرسنل ارتش هم مسئله دیگری است که در این شرایط هرج و مرج طبیعتا افزایش یافته و سبب افزوده شدن به نارضایتی ها میشود و طبیعتا چنین ارتشی که در صحنه اول آن شکست بزرگ را تجربه کرده و صحنه های نافرمانی که در روزهای آغازین جنگ داشته و مشکلاتی که برای خانواده های ارتشی ها به خاطر رفتن به پناهگاه ها پیش می آید همه دست به دست هم داده و آنها را به پرتگاه سقوط نزدیک می کند.
* برخی خبرها حاکی از کمبودهای شدید تسلیحاتی در ارتش رژیم صهیونیستی است، چنانچه برخی از نظامیان اسراییلی که به جنگ ورود کردند نظامیان ذخیره ای بوده اند که فراخوانده شده اند در حالیکه سلاحی برای جنگ ندارند و آمریکا مجبور به ارسال محموله های سنگین سلاح برای آنها شده است!
بله قطعا غافلگیری در عملیات طوفان الاقصی پیامدهای بسیاری به دنبال خود داشته که هنوز نتوانسته اند آن را رفع و رجوع کنند؛ مشکلاتی که در شرایط عادی هم با آن درگیر بوده اند و اکنون در شرایطی نیستند که مشکلات موجود را حل کنند و این در حالی است که احتمال بازشدن جبهه های شمال در لبنان و شمال شرق یعنی سوریه هم آنها را نگران کرده است و اینکه نیروهایشان را به کجا اعزام و مستقر کنند از مشکلات بزرگی است که در کنار کمبود امکانات نظامی دیگر فرصتی برای حل مشکلات روحی و سایر مشکلات و موارد مطروحه در بدنه ارتش را باقی نمیگذارد.
* ناآرامی های بسیاری پیش از طوفان الاقصی در داخل این رژیم در جریان بود که به گفته حتی کارشناسان داخلی خودشان این رژیم را به سمت اضمحلال سوق می داد؛ با توجه به جنایات هولناک این رژیم در غزه و خشم جهانی از کشتار کودکان و انسان های بیگناه و عدم اقبال جهانی پیش از این، آینده این رژیم چگونه متصور است؟
سوابقی که رژیم صهیونیستی در چنین شرایطی از خود باقی می گذارد نشان می دهد در حالیکه اختلافات سیاسی و حزبی میان سرکردگان رژیم صهیونیستی وجود داشت در چنین شرایطی قطعا افزایش می یابد چنانچه در جنگ ۳۳ روزه با لبنان و ۲۱ روزه با غزه شاهد بودیم که بعد از شکستی که اسرائیلی ها متحمل شدند اختلافات به شدت افزایش یافت که سبب استعفای نخست وزیر و برکناری وزیر جنگ شد. در شرایط فعلی این وضعیت خیلی شدیدتر خواهد بود چرا که پیش از جنگ اختلافات داخلی بسیار شدید بوده است و خیابان های فلسطین اشغالی علیه نتانیاهو صحنه حضور معترضان بسیاری بوده است و امروز این اختلافات خیلی بیشتر خواهد بود به ویژه اینکه اتهامات بسیاری متوجه نتانیاهو بوده که وی را در ردیف یک تبهکار و جنایتکار قرار می دهد.
نتانیاهو متهم به رانت خواری و سواستفاده از قدرت و اختلاس است و اینها پرونده هایی است که نتانیاهو را به عنوان یک نخست وزیر تنزل می دهد و طبیعتا اختلافات داخلی قبلی را شدیدتر می کند و هر کدام از مقامات و سرکردگان این رژیم منحوس، نتانیاهو را متهم و همه این جنگ ها را ناشی از سیاست های جنگ افروزانه آنها می داند و در صحنه بین المللی هم همین است و وجه نتانیاهو به عنوان یک تبهکار سبب میشود حتی کشورهای حامی تمایل جدی برای حمایت از این رژیم نداشته باشند و حتی آمریکایی ها را هم دچار تردید کند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.