کاندیدا شدن نظامیان منع قانونی ندارد/ رابطه با آمریکا شرط دارد/ در کشور نمی توان کودتا کرد

سردار حسین دهقان از معدود افرادی محسوب می‌شود که تاکنون به وضوح از حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری به‌عنوان کاندیدا، سخن گفته‌است. مشروح جدیدترین گفتگوی وی درباره مسائل انتخاباتی و امور سیاسی، در ادامه آورده شده است: صنف کاندیدا مهم نیست/ اشیسته‌گزینی مهم است * به جای نگرانی از «صنف» نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید تلاش […]

کاندیدا شدن نظامیان منع قانونی ندارد/ رابطه با آمریکا شرط دارد/ در  کشور نمی توان کودتا کرد

سردار حسین دهقان از معدود افرادی محسوب می‌شود که تاکنون به وضوح از حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری به‌عنوان کاندیدا، سخن گفته‌است. مشروح جدیدترین گفتگوی وی درباره مسائل انتخاباتی و امور سیاسی، در ادامه آورده شده است:

صنف کاندیدا مهم نیست/ اشیسته‌گزینی مهم است

* به جای نگرانی از «صنف» نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید تلاش کنیم تا اهمیت «شایسته گزینی» و شاخص های فرد شایسته وارد ادبیات جامعه شود؛ چراکه سیاست و سیاست ورزی فقط برای افراد خاص تعریف نشده است. آیا یک وکیل حق ندارد کاندیدا شود؟ آیا کسی که شغل آزاد دارد نباید کاندیدا شود؟ هر فردی در هر لباسی حق دارد داوطلب انتخابات شود.

* قانون هیچ منعی برای حضور یک فرد نظامی در انتخابات ندارد و همانگونه که رای دادن نظامیان، حق شهروندی آنها محسوب می شود، نامزدن شدن فرد نظامی در هر انتخاباتی هم حق شهروندی اوست و با فرد غیرنظامی هیچ تفاوتی ندارد.

* همانگونه که رای دادن نظامیان، حق شهروندی آنها محسوب می شود، نامزدن شدن فرد نظامی در هر انتخاباتی هم حق شهروندی اوست.

ورود سازمان‌یافته نظامیان به سیاست، ممنوع

* اما آنچه موجب نگرانی داوطلب شدن فرد نظامی در انتخابات می شود و البته من هم این نگرانی را دارم زمانی است که نظامیان سازمان یافته بخواهند یک جایگاه سیاسی را اشغال کنند که شدیدترین نوع آن کودتا و در حداقل ترین سطح روی کارآمدن یک نظامی به کمک سایر نظامیان است که هر دو حالت مذموم و غیرقابل قبول است و قطعا من چنین وضعیتی را تایید نمی کنم. ضمن اینکه در این کشور نه می توان کودتا کرد و نه شرایط کشور به گونه ای است که نظامیان سایرین را کنار بگذارند و فرد منتخب خود را جایگزین کنند.
* بعضی افراد هم اینگونه القا می کنند که اگر یک نظامی رئیس جمهور شود، نظامی گری را حاکم می کند؛ یعنی با خلع مقامات از مناصب شان و روی کار آوردن نظامیان، حکومت نظامی را حاکم و آزادی ها را محدود می کند در حالی که در ایرانِ درآستانه ورود به قرن جدید امکان نظامی گری و اعمال حکومت نظامی وجود ندارد.

امتیاز نظامی بودن یک رئیس جمهور

* ویژگی های فرد نظامی می تواند برای جامعه سودمند باشد مهم ترین ویژگی فرد نظامی حس وطن دوستی و سرباز وطن بودن است؛ در واقع فرد نظامی حاضر است برای حفظ آب و خاک کشورش جان دهد. انضباط، وقت شناسی، هدفمند بودن، قدرت بسیج کنندگی، داشتن راهبرد برای تحقق هدف از دیگر ویژگی های فرد نظامی است.

*  اگر در سال های گذشته به هر دلیلی نامزدها دارای سابقه نظامی رای نیاوردند به این دلیل بود که یا نتوانسته اند برنامه خود را به خوبی معرفی کنند یا در جلب اعتماد مردم ناموفق بودند.
*مطمئناً برای مردم تفاوتی ندارد که رئیس جمهور نظامی باشد یا خیر.

وصیت امام خمینی(ره) درباره نظامیان

* در وصیت نامه امام آمده است که نظامیان در سیاست نباید ورود کنند اما این به معنی این است که نظامیان نباید ابزار جناح های سیاسی بشوند؛ چرا که این جریان ها نمی توانند نماینده همه مردم باشند.

* اعتقادی به جریان های سیاسی متعارف امروز ندارم؛ چراکه هم اکنون حزب به معنی واقعی آن در ایران وجود ندارد

* اعلام زود هنگام من برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری این فضا را به مردم می دهد تا فعالیت های مرا رصد کنند و در جریان برنامه‌های من قرار گیرند.

*  مناسبات خارجی باید به گونه‌ای سامان یابد که مردم سرزمین ایران عزتمندانه با سایر مردم جهان ارتباطات داشته باشند.

رابطه با آمریکا آری یا خیر/ یک توصیه برای بایدن

* برای رابطه با آمریکا دو شرط وجود دارد که اگر دولتمردان این کشور آنها را بپذیرند، قطعاً با آنها تعامل می کنیم. نخست اینکه آمریکایی ها تحت هیچ شرایطی در امور داخلی ایران دخالت نکنند. دوم، به منافع و مناطق نفوذ ایران احترام بگذارند.

* آمریکایی ها امنیت و موجودیت اسرائیل را جز منافع خود اعلام کرده اند و حمایت از رژیم های وابسته به خود در منطقه را یک اصل در مناسبات خود می دانند.

* آمریکا می تواند دیوار بی اعتمادی را بلندتر کند یا دست از توطئه علیه ملت های آزادی خواه بردارد تا شاهد فصل جدیدی در روابط دو کشور باشیم

* بهترین تصمیمی که بایدن و تیم او باید بگیرند به رسمیت شناختن منافع مردم و هویت آنها و خارج شدن از منطقه است. الان هم آمریکا در موضع انتخاب است نه ما؛ مواضع ما روشن و ثابت است. آنها می توانند این دیوار بی اعتمادی و دشمنی را بلندتر کنند یا دست از توطئه علیه ملت های آزادی خواه بردارند تا شاهد فصل جدیدی در روابط این دو کشور باشیم. قطعاً ایران از وضعیت دوم استقبال می کند؛ چراکه علاوه بر توسعه کشورهای منطقه، سرمایه های مردم برای سلاح هایی آمریکایی که علیه خود مردم به کار گرفته می شود هزینه نخواهد شد.