منشور محیط زیستی دولت مردمی رونمایی شد + متن کامل

منشور محیط زیستی دولت مردمی و ایران قوی در مراسمی و با حضور جمعی از فعالان محیط زیستی آیت‌الله رئیسی رونمایی شد.

منشور محیط زیستی دولت مردمی رونمایی شد + متن کامل

مراسم رونمایی از “منشور محیط زیستی دولت مردمی و ایران قوی” عصر امروز(یکشنبه، 23 خرداد 1400) با حضور سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

همچنین در این نشست علی سلاجقه استاد دانشگاه تهران نیز در چهارمین نشست تخصصی درباره تغییر کاربری و زمین‌خواری نیز مطالبی مطرح کرد.

سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس نیز در این نشست بر ضرورت حفاظت و حراست از محیط زیست تأکید کرد و گفت: حفاظت از محیط زیست باید در دستورکار و اولویت‌ همه دستگاه‌ها و نیز آحاد جامعه قرار گیرد.

این نشست که به همت ستاد انتخاباتی بانوان حامی آیت‌الله رئیسی برگزار شد، پیش از این نیز نشست‌‌هایی با موضوع “مطالبات فعالین محیط زیستی از رئیس‌جمهور” و نیز “آلودگی هوا و ریزگردها” با سخنرانی یوسف رشیدی استاد دانشگاه شهید بهشتی و همین طور با موضوع “صید ترال” با سخنرانی اصغر عبدلی کارشناس محیط زیست و استاد دانشگاه شهید بهشتی و همین طور شیوا قاسمی‌پور نماینده مردم مریوان در مجلس برگزار شد.

همچنین اولین نشست ستاد انتخاباتی حامیان محیط زیستی آیت‌الله رئیسی نیز با موضوع “دیپلماسی آب” و با حضور اساتید، کارشناسان و فعالان در این حوزه برگزار شده است.

همچنین متن کامل منشور محیط زیستی دولت مردمی و ایران قوی به شرح زیر است:

بسمه تعالی

منشور محیط زیستی  “دولتی مردمی برای ایرانی قوی” 

محیط‌زیست، بستر پیشرفت پایدار است چرا که اجتماع و اقتصادِ شکوفا از مسیر محیط زیست سالم می‌گذرد و این موئلفه ها در حکمرانی، اجزاء تفکیک ناپذیر هستند.

بهره مندی از محیط زیستی سالم، آب و هوای پاک و زندگی بدون آلاینده‌ها جزء حقوق عامه است و سبک زندگی دوستدار محیط زیست به عنوان یکی از اجزای سبک زندگی اسلامی ایرانی ترویج خواهد شد.

ایجاد نظام سیاستگذاری با رویکرد هم بست و مدیریت یکپارچه آب، محیط زیست و منابع طبیعی بر مبنای تقسیمات جغرافیایی منطبق بر مرزهای حوضه‌های آبخیز برای تامین امنیت حیاتی و پیشرفت پایدار پیگیری می‌شود.

طرح ریزی تمامی برنامه های توسعه مبتنی بر آمایش سرزمین و بر مبنای مدیریت جامع حوضه آبخیز بایستی انجام پذیرد.

اجرای هرگونه طرح توسعه‌ای باید مبتنی بر توان اکولوژیک سرزمین و رعایت ملاحظات محیط زیستی و ارزیابی راهبردی محیط زیستی باشد.
صیانت و ارتقا ذخایر ژنتیکی، حیوانی و گیاهی کشور اعم از حفظ و ارتقاء تنوع و ایمنی زیستی زیربنایی‌ترین راهبردِ حفاظتی محیط زیست کشور خواهد بود.

اولویت قراردادن رویکرد حفظ و ذخیره سازی آب و کنترل روان آب‌های سطحی کشور به منظور نفوذ در عمق زمین با توسعه اقداماتی همچون آبخیزداری و توسعه طرح‌های تغذیه سفره‌های زیرزمینی، سدهای زیرزمینی و همچنین احیاء و بازسازی تالاب‌ها و دریاچه‌ها با اولویت مشارکت اجرایی آبخیزنشینان در دستور کار قرار خواهد گرفت.

جلب مشارکت عموم مردم به ویژه تشکل‌های مردم نهاد و جوامع محلی در حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و بهره برداری صیانتی و اصولی در اولویت خواهد بود.

مبارزه ریشه‌ای و زیربنایی با شبکه فساد، زمین خواری و تغییر کاربری اراضی ملی و کشاورزی با به کارگیری فناوری روز، رصد هوشمند و اجرای کامل کاداستر، شکل خواهد گرفت.

ارتقا سطح آگاهی و آموزش دانش محیط زیستی عموم شهروندان به منظور حفاظت و صیانت از عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست در اولویت خواهد بود.

 احیای جنگل‌ها، مراتع، تالاب‌ها، رودخانه ها، مبارزه با بیابان‌زایی و فرسایس خاک به منظور ارتقاء محیط زیست کشور و جلوگیری از پیامدهای نامطلوب مانند گرد و غبار و سیلاب‌ها پیگیری می‌شود.

مدیریت جامع پساب‌های شهری و صنعتی با توسعه زیر ساخت‌ها و بکارگیری فناوری‌های نوین به منظور ارتقاء محیط زیست شهری و استفاده از آب حاصله برای مصارف مختلف کشاورزی و صنعت از طریق بازیافت و بازچرخانی فاضلاب و شیرابه‌ها انجام خواهد شد. 

مدیریت جامع و بهینه پسماند در کشور، با بازنگری و اصلاح ساختار حکمرانی مدیریت پسماند و توجه به اصول مدیریت پسماند، به ویژه امر بازیافت و اقتصاد چرخشی در این حوزه امکانپذیر است.

توزیع عادلانه انرژی با توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و پاک به منظور حفاظت از محیط زیست رویکرد اصلی و راهبردی خواهد بود.