پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بعد از نامه جهانگیری و هماهنگی با رئیس‌جمهور منتخب

معاون فنی گمرک از دستور رهبر معظم انقلاب برای رسیدگی به موضوع نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی کالاهای وارداتی در جلسه سران قوا خبر داد.

منتشر شده در 18 مرداد 1400
در سرویس

پس از آنکه قانون بودجه سال 1400، نرخ ارز حقوق ورودی کالاهای وارداتی را از نرخ ارز 4200 تومانی دولتی به نرخ ارز سامانه ای تی اس بانک مرکزی که نزدیک به نرخ بازار است، تغییر داد، دولت دوازدهم از اجرای آن سر باز زد و هیات وزیران در فروردین ماه اعلام کرد حقوق ورودی کالا و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فعلا براساس نرخ‌های گذشته اعمال شود.

البته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در تیرماه اعلام کرده که مصوبه دولت مغایر با قانون است و باید قانون بودجه در رابطه با حقوق ورودی کالاها اجرایی شود.

در همین راستا اسحاق جهانگیری معاون اول دولت سابق در نامه‌ای به مقام معظم رهبری با اشاره به دغدغه‌هایی که از این محل ایجاد می‌شود دو پیشنهاد را ارائه کرده است.

در این نامه مورخ 10 مرداد ماه سال جاری آمده است:‌

حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی رهبر معظم انقلاب اسلامی

سلام علیکم همانگونه که مستحضرید

١- قانون بودجه سال ۱۴۰۰ ، دولت را مکلف کرده است ارزش گمرکی و حقوق ورودی کلیه کالاهای وارداتی (به استثنای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی را بر مبنای نرخ سامانه مبادله الکترونیکی که در حال حاضر حدودا ۲۵ هزار تومان است) محاسبه و وصول کند. (پیوست شماره ۱)

٢- هیئت وزیران به منظور پیشگیری از تورم و گرانی به موجب مصوبه مورخ ۱۴۰۰/۱/۲۳ به گمرک اجازه داد موقتا (تا زمان تصویب حقوق ورودی بر مبنای قانون بودجه ۱۴۰۰) ارزش گمرکی و حقوق ورودی را بر مبنای نرخ ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان محاسبه و وصول نماید. (پیوست شماره ۲)

۳- رییس محترم مجلس شورای اسلامی در۲ /۱۴۰۰/۴، مصوبه دولت را خلاف قانون بودجه ۱۴۰۰ اعلام و آن را ملغی الاثر نمود. ( پیوست شماره ۳)

۴- هیئت وزیران به منظور رفع ایراد رییس محترم مجلس در جلسه ۱۴۰۰/۴/۲۷ مقرر کرد سود بازرگانی به میزان (۸۰ درصد) تعدیل شود تا رسوب کالا در گمرک صورت نگیرد و حداقل گرانی اتفاق افتد، لیکن ابلاغ آن منوط به هماهنگی با رییس جمهور منتخب گردید.

۵- رییس جمهور منتخب و نمایندگان ایشان از جمله آقای فرهاد در مذاکره با وزرای امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت اعلام کردند حتی این مصوبه هم موجب تنش در ابتدای کار دولت سیزدهم می گردد.

اکنون با عنایت به مراتب یادشده و با توجه به اینکه: اولا نمی توان مانع واردات کالا حتی برای یک روز شد. ثانیا برای پیشگیری از تورم و گرانی شدید. ثالثا با توجه به درخواست و تاکید رییس جمهور منتخب و پیگیری نمایندگان ایشان مبنی بر تعویق اجرای حکم قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در خصوص نحوه محاسبه ارزش گمرکی و حقوق ورودی پیشنهاد می شود:

الف – در صورت صلاحدید حضرتعالی مصوبه هیئت وزیران تا پایان شهریور ماه سال جاری ملاک عمل قرار گرفته و طی این مدت، دولت جدید با همکاری مجلس شورای اسلامی تدابیر لازم را برای حل مشکل در آینده اتخاذ کنند.

ب – تصمیم گیری راجع به نحوه رفع مشکل به جلسه سران سه قوه ارجاع شود تا با در نظر گرفتن جمیع جهات، تصمیمات لازم اتخاذ گردد و در آستانه استقرار دولت جدید هیچ گونه مشکلی در این خصوص ایجاد نشود.

دستور رهبر انقلاب برای حقوق ورودی کالاهای وارداتی
 

مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک ظهر امروز با تاکید بر اینکه یکی از دغدغه‌های فعالان اقتصادی و مسئولان ، برهم نخوردن تعادل نسبی بازار از محل کالاهای وارداتی علی الخصوص نهاده های تولید است، عنوان کرد: در این راستا جهانگیری معاون اول رئیس جمهور سابق در نامه‌ای به مقام معظم رهبری با اشاره به دلایل اعمال نشدن حقوق ورودی کالاهای وارداتی مطابق با قانون بودجه سال جاری پرداخت و دو پیشنهاد را ارائه کرد.

وی ادامه داد: اول آنکه در صورت صلاحدید، مصوبه هیئت وزیران تا پایان شهریور ماه سال جاری ملاک عمل قرار گرفته و طی این مدت، دولت جدید با همکاری مجلس شورای اسلامی تدابیر لازم را برای حل مشکل در آینده اتخاذ کنند و دوم آنکه تصمیم گیری راجع به نحوه رفع مشکل به جلسه سران سه قوه ارجاع شود تا با در نظر گرفتن جمیع جهات، تصمیمات لازم اتخاذ گردد و در آستانه استقرار دولت جدید هیچ گونه مشکلی دین خصوص ایجاد نشود.

ارونقی افزود: پیشنهادات ارائه شده به استحضار مقام معظم رهبری رسید و مقرر فرمودند موضوع در جلسه سران قوا مطرح و تصمیم لازم اتخاذ شود. بنابراین در حال حاضر، اخذ حقوق ورودی از کالاهای وارداتی کمافی السابق و طبق رویه قبلی اخذ می شود و هرگونه شایعه برخی افراد سودجو که درصدد گران کردن برخی کالاها هستند در این خصوص، مبنی بر اخذ حقوق ورودی با نرخ ارز بازار توسط گمرک،  تکذیب می‌شود.

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/100002

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی