به گزارش جهت، سعید نمکی، وزیر بهداشت در همایش تبیین برنامه نوروزی تشدید گام چهارم بسیج ملی طرح شهید سلیمانی با بیان اینکه باید قدردان بسیج این میراث باقی مانده از امام راحل به عنوان یک سرمایه بزرگ برای ملت ایران باشیم گفت: خوشحالم که از زبان یکی از مسئولان کشور می‌شنوم اکثریت قریب به اتفاق مردم سرزمینم پس از روزهای سخت تحریم‌ها از ارائه خدمات درمانی رضایت دارند.

نمکی گفت: برخی می‌گویند تاب آوری مردم کم شده است، اما من می‌گویم که تاب آوری خدمت‌گذاران به مردم در نظام سلامت، به شدت کمتر شده است. به هر حال در یک خوزستان طی ۷۲ ساعت، ۷۸ همکار من به ویروس موتاسیون یافته مبتلا شدند.

من که نمی‌توانم پرستار را از منطقه‌ای که آلوده نشده، به کمک منطقه آلوده شده ببرم، این خردمندی نیست، بلکه باید از ظرفیت همان استان استفاده کنم. مگر ظرفیت استان چقدر است؟. وقتی ۳۰ درصد نیروی من در طول یک هفته گرفتار بیماری شد، در طول یک هفته پرستار و کادر بهداشت و درمان من نیم ساعت پلک بر هم نگذاشت، ضعف ایمنی پیدا می‌کند، بی خوابی و خستگی گرفتارش می‌کند و چطور می‌توانم این صحنه غم انگیز را مدیریت کنم. تقاضا می‌کنم که حتی اگر همه دروازه‌ها باز شد، حضرت عباسی سفر نروید.

رفتن همانا و گرفتار شدن در این دام هم همان. نگذاریم خوزستان‌های دیگری ایجاد شود. من التماس کردم که پروازها از منطقه آلوده به غیر آلوده را قطع کنیم، مگر در موارد ضروری که با تشخیص کمیته استانی با تست‌های قبلی انجام شود. نمی‌شود که از یک کانون جدید آلوده هر روز چرخش این ویروس را به جاهای مختلف نظاره کنیم.

او ادامه داد: در دعاهایم همیشه از خدا خواستم که در این مسیر شرمنده شهدای مدافع سلامت، رهبر انقلاب و مردم نباشیم و خدارا شاکریم که در نظر سنجی‌ها برآورد مردم مثبت است.

وزیر بهداشت عنوان کرد: این پیروزی را به همه عزیزانی که در این یک سال تلاش کردند تبریک عرض می‌کنم. برخی رسانه‌ها و خبرنگاران تا مرز کتک خوردن پیش رفتند و من از این موضوع حیرت کردم گرچه ما از برخی مردم کم مهری دیدیم. روز 13 نوروز که هیچ ایرانی در خانه نمی‌ماند با تقاضای ما در منزل ماندند.

نمکی افزود: یکی از دستاوردهای بزرگ طرح شهید سلیمانی بود و هدف‌گذاری ما زودتر از آنچه برآورد کرده بودیم حاصل شد. اروپا و آمریکا شاهد مرگ‌های بالای سه رقمی بودند و این بیماری در این کشورها قتل عام راه انداخت اما به برکت طرح شهید سلیمانی کشورآرام از کنار این بیماری عبور کرد.

او ادامه داد: یک ماه قبل به همکارانم گفتم خود را برای یکی از سخت‌ترین ایام مدیریت کرونا که ویروس جهش یافته است آماده کنید. وقتی نظامی مثل نظام محکم بهداشت و درمان انگلیس به زانو در آمد نشان داد که این ویروس طوفان به پا خواهد کرد، من از همکاران خواستم خود را برای دوره سخت آماده کنند که این ویروس به مراتب سرسخت‌تر از ویروس قبلی است و بیش از 48 ساعت الی 72 ساعت بیشتر به بیماران وقت نمی‌دهد و بیمار را درگیر می‌کند.

وزیر بهداشت عنوان کرد: در عرض مدت کوتاه، 250 تخت مجهز به ونتیلاتور را برای مردم خوزستان مهیا کردیم. این طوفان سهمگین‌تر از ویروس ووهان خواهد بود و تشدید رعایت پروتکل‌ها کاری است که باید بیش از قبل با دقت به آن بپردازیم.

نمکی توضیح داد: به عنوان وزیر تقاضا کردم که بحث سفر را منتفی کنیم و از مردم تقاضا دارم که همراهی کنند؛ هرچند مردم روزهای سختی را گذرانده‌اند و از دیدن بزرگترها محروم مانده‌اند و مردم مشتاق‌تر از قبل هستند که به سفر بروند اما اطمینان دارم که مردم می‌دانند که هر آمد و شد به معنای شیوع بیماری است، از سفر رفتن پرهیز می‌کنند.

نمکی افزود: امروز در کشور روزانه 100 هزار تست کرونا انجام می‌شود و در خوزستان روزانه 20 هزار تست کرونا انجام می‌شود که کار بزرگی است. از 783 هزار تستی که در خوزستان انجام شد میزان کارایی تست سریع با پی سی آر نیز بررسی شد که 8.7 درصد از تست‌های سریع منفی در واقع مثبت بودند. ما باید از ظرفیت تست سریع استفاده کنیم اما نمی‌توان جای تست پی سی ار را با تست سریع عوض کنیم. اولین و برنده‌ترین سلاح در این طرح جدید تست کرونا است.

وزیر بهداشت افزود: در تاریخ دهم دی از روسا خواستم با کم شدن موارد تست‌ها کاهش نیابد و پیوند بین خود و بسیج را کم نکنند و از ظرفیت و سرمایه اجتماعی بسیج نگهداری شود.

نمکی گفت: آموزش رکن اصلی است و باید امروز به مردم آموزش دهیم که مسافرت نروند. امروز نیازمند زبان هنرمندانه متفاوت برای بیان حرف‌ها هستیم.

وزیر بهداشت افزود: عده‌ای التماس می‌کنند که ما واکسن بخریم و جمهوری اسلامی در خرید واکسن قصور کرده است در صورتی که ژاپن به عنوان همپیمان آمریکا از چند روز پیش واکسن خریده است و کانادا نیز مقدار محدودیت واکسن خریده است. در دنیا تعدادی خاص واکسن می‌سازند و اول برای خودشان برمی‌دارند و این جریان خودخواهانه حاکم بر دنیاست. به همین دلیل فکر کردیم تا زمانی که روی پای خودمان نایستیم باید التماس کنیم و سازمان غذا و دارو را پای کار آوردیم. ایران در بهار امسال یکی از تولید کنندگان بزرگ واکسن دنیا خواهیم شد و در مدت کوتاهی صادرکننده می‌شویم همانطور که در بحث ماسک و ونتیلاتور نیز از وارد کننده به صادرکننده تبدیل شدیم.

نمکی گفت: انستیتوپاستور اولین واکسن‌ها را در فروردین تزریق می‌کند، واکسن برکت از خرداد و واکسن مجموعه رازی از تابستان و بعد از آن واکسن مجموعه سپند ارائه می‌شود. شان ما التماس کردن نیست اما قبل از آن مجبوریم برای واکسینه کردن جمعیت پرخطر التماس کنیم. به سفیران التماس می‌کنم به سازنده خارجی التماس می‌کنم به دلیل اینکه واکسن نیست. مواد جانبی تولید واکسن در دنیا کم شده است و ما از شرکت‌های دانش بنیان خواستیم این کار را انجام دهند که شب گذشته 100 گرم آن تولید شد و نتایج موفقیت آمیزی داشت.

او گفت: واکسن روسی روز به روز بیشتر وارد می‌شود، و گروه‌های آسیب پذیر در اسرع وقت واکسینه می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *