گوشیهای هوشمند حافظه را تقویت میکنند یا تضعیف؟
مطالعات جدید نشان میدهد هنگامی که از یک دستگاه دیجیتال به عنوان یک حافظه خارجی کمک بگیریم حافظه میتواند عملکرد بهتری داشته باشد.
مطالعه دانشگاه UCL نشان میدهد که تلفنهای همراه هوشمند به جای اینکه باعث تنبلی یا فراموشی افراد شوند، به بهبود حافظه کمک میکنند.
به گزارش eandt.theiet. این تحقیق نشان داد که دستگاههای دیجیتال به افراد کمک میکنند تا اطلاعات مهم را ذخیره و به خاطر بسپارند همچنین در این فرایند فضای حافظه برای یادآوری چیزهای اضافی و کمتر مهم آزاد میشود. دانشمندان علوم اعصاب قبلاً ابراز نگرانی کرده بودند که استفاده بیش از حد از فناوری میتواند منجر به از بین رفتن تواناییهای شناختی و ایجاد زوال عقل شود. با این حال، یافتههای جدید نشان میدهد که استفاده از یک دستگاه دیجیتال به عنوان حافظه خارجی نه تنها به افراد کمک میکند تا اطلاعات ذخیره شده در دستگاه را به خاطر بسپارند، بلکه به آنها کمک میکند تا اطلاعات ذخیره نشده را نیز به خاطر بسپارند.
آزمایش محققان برای بررسی تاثیرات گوشیهای هوشمند بر حافظه
برای نشان دادن این موضوع، محققان یک آزمایشی را ایجاد کردند که میتوان آن را روی تبلت یا رایانه دیجیتالی با صفحه لمسی ایجاد کرد. این آزمایش توسط ۱۵۸ داوطلب بین ۱۸ تا ۷۱ سال انجام شد. برای شرکتکنندگان ۱۲ دایره شمارهدار روی صفحه، نمایش داده میشوند و باید به خاطر داشته باشند که برخی از این دایرهها را به چپ و برخی را به راست بکشند. به هر تعداد که این افراد دایرههایی را به یاد آوردند امتیاز بیش تری کسب خواهند کرد. برای کشیدن دایره به سمت راست “ارزش بالاتری” تعیین شده بود، به این معنی که یادآوری کشیدن یک دایره به این سمت ۱۰ برابر بیشتر از به خاطر آوردن کشیدن یک دایره به سمت دیگر ارزش دارد.
شرکت کنندگان این آزمایش را ۱۶ بار انجام دادند. آنها مجبور بودند از حافظه خود برای به خاطر سپردن نیمی از چرخه آزمایش استفاده کنند و به آنها اجازه داده شد که برای نیمی دیگر اطلاعاتی را روی دستگاه دیجیتال تنظیم کنند تا یادآوری راحتتر انجام شود. نتایج نشان داد که شرکتکنندگان تمایل داشتند از دستگاههای دیجیتالی برای ذخیره جزئیات اطلاعات با ارزش استفاده کنند و این کار عملکرد این افراد را تا ۱۸ درصد بهبود بخشید. حافظه آنها برای حلقههای کم ارزش نیز تا ۲۷ درصد بهبود یافته بود، حتی در افرادی که هرگز یادآوری برای حلقههای کم ارزش تنظیم نکرده بودند.
نویسنده ارشد این تحقیق، دکتر سام گیلبرت (عضو موسسه علوم اعصاب شناختی UCL) گفت: “ما میخواستیم بررسی کنیم که چگونه ذخیره اطلاعات در یک دستگاه دیجیتال میتواند بر تواناییهای حافظه تأثیر بگذارد. ما متوجه شدیم که وقتی افراد مجاز به استفاده از یک حافظه خارجی بودند، دستگاه به آنها کمک کرد تا اطلاعاتی را که در آن ذخیره کرده بودند به خاطر بسپارند. این موضوع برای ما تعجب آور بود، اما ما همچنین دریافتیم که دستگاههای دیجیتال، حافظه افراد را برای اطلاعات ذخیره نشده نیز بهبود میبخشد.”
به نظر میرسد زمانی که افراد مجبور بودند به تنهایی اطلاعات را به خاطر بسپارند، از ظرفیت حافظه خود برای به خاطر سپردن مهمترین اطلاعات استفاده میکردند. اما هنگامی که افراد میتوانستند از دستگاههای دیجیتالی کمک بگیرند، اطلاعات بسیار مهم را در دستگاه ذخیره میکردند و به جای آن از حافظه خود برای اطلاعات کمتر مهم استفاده میکردند.
نتایج نشان میدهد که ابزارهای حافظه خارجی میتوانند برای حافظه موثر باشند به طور مثال استفاده از یک دستگاه حافظه خارجی میتواند حافظه ما را برای اطلاعاتی که هرگز ذخیره نکرده ایم بهبود بخشد. اما باید مراقب باشیم که از مهمترین اطلاعات پشتیبان تهیه کنیم. در غیر این صورت، اگر دستگاهی که از آن برای حفظ اطلاعات مهم کمک گرفته ایم، چیزی جز اطلاعات کماهمیت در حافظهمان باقی نمیماند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.