پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

گزارش جهت پرس از ماجرای کمبود معلم در مدارس؛

کمبود 300 هزار معلم در آموزش و پرورش/ دولت چگونه مشکل کمبود معلم را حل کرد؟

آموزش و پرورش در کمترین حالت به بیش از سیصد هزار معلم جدید نیاز دارد این در حالی است که فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان به مراتب عددی کمتر از این بوده و عده ای هم سالانه بازنشسته می شوند.
منتشر شده در 22 مهر 1402
در سرویس |

عطیه فکری – مشکل کمبود معلم برای سال تحصیلی 1402 – 1403 برای همگان عیان شده است و مدارس آن را علنی کردند و از دولت تقاضا داشتند تا پیش از شروع سال تحصیلی این مشکل را حل کند. دولت تدابیری برای این موضوع در پیش گرفت و راه‌حل‌هایی برای مدارس ارائه داد و تصمیم بر این شد که از سال بعد ظرفیت ورودی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی را بالا ببرند و با راهکارهای موقتی مشکل سال تحصیلی پیش رو را حل کرده است.

انتقاد نمایندگان مجلس به دولت

این مشکل در صحن علنی مجلس و جلسات هیات دولت بارها مطرح شد و حتی زمینه‌های انتقاد مجلس به دولت را هم فراهم کرده بود.

کمبود 300 هزار معلم در آموزش و پرورش/ دولت چگونه مشکل کمبود معلم را حل کرد؟

مصطفی نخعی نماینده نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی شنبه هشتم مهر ماه در تذکری شفاهی گفته بود: کمبود معلم علی الخصوص در مناطق محروم به شدت مشکل آفریده است. در این مناطق بحث کمبود معلم بسیاری از دانش آموزان و خانواده های آنان را با مشکل مواجه کرده است که از این جهت از ریاست مجلس می‌خواهم تذکرات لازم را بدهند تا این مورد به صورت ویژه مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

کمبود 300 هزار معلم در آموزش و پرورش/ دولت چگونه مشکل کمبود معلم را حل کرد؟

روح الله نجابت نماینده شیراز در مجلس نیز در نشست علنی ۱۷ مهرماه در با استناد به اصول سوم و سی‌ام قانون اساسی گفت: از حوزه انتخابیه بنده اعلام می‌کنند که مدارس معلم ندارند اما روز گذشته پیامی را برای همکاران ارسال کرده است مبنی بر اینکه وزارت آموزش و پرورش، اعلام کرده است که در حال حاضر کلاس بدون معلم وجود ندارد.

وی در ادامه گفت: آیا واقعا خبر ندارید که در مدارس معلم وجود ندارد، انتظار ما این است که رئیس مجلس و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این موضوع را از دولت مطالبه کنند تا مشکل کمبود معلم در مدارس برطرف شود.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار وی درخصوص کمبود معلم در مدارس کشور گفت: قطعا در ابتدای سال تحصیلی مشکل کمبود معلم وجود داشت، ولی با اتفاقاتی که رخ داد و جلسه ای که دیروز برگزار شد، این موضوع با سرعت حل خواهد شد.

کمبود 300 هزار معلم در آموزش و پرورش/ دولت چگونه مشکل کمبود معلم را حل کرد؟

علی خضریان نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در جلسه علنیمجلس در تذکر آیین‌نامه‌ای، اظهار کرد: با توجه به اینکه فرهنگیان در وضعیت اسفناکی قرار داشته و در مدارس نیز شرایط نامناسبی حاکم است لذا لازم است استیضاح وزیر آموزش و پرورش که به امضای نمایندگان رسیده را در دستور کار مجلس قرار دهید.

میراث شوم روحانی برای دولت سیزدهم

با توجه به کمکاری مزمن صورت گرفته در دولت گذشته مبنی بر کاهش تصاعدی ورودی دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، وزارت آموزش و پرورش در سالهای اخیر با مشکل کمبود معلم مواجه شده است که برای رفع آن علاوه بر اقدامات بلند مدت از جمله افرایش قابل توجه ظرفیت ورودی دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، دست به اقدامات کوتاه مدتی نیز زده است.

1. برگزاری آزمون استخدامی آموزگاری و دبیری در سال جدید به منظور تزریق حدود پانزده تا بیست هزار معلم جدید که فرآیند جذب آنها به دلیل تعداد بالایشان تا پایان مهر ماه طول می کشد

2. تعدیل برخی پروتکلهای سابق بر این، که استفاده از معلمین خانم برای پسران کلاس چهارم تا ششم را ممنوع می کرد به عنوان یک راهکار موقت برای رفع این مشکل، با توجه به عدم استقبال داوطلبین آقا از آزمون استخدامی آموزگاری

3. افزایش ساعات تدریس معلمان بازنشسته از سقف 12 ساعت به 24 ساعت و تزریق مجدد آنها به نظام آموزشی کشور برای حل بخشی از مشکل کمبود معلم با توجه به اینکه معلمان معمولا در اوایل میانسالی بازنشسته می شوند و هنوز کارایی لازم را دارند

4. تزریق دانشجو -معلم های سال آخر دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی به نظام آموزشی کشور و احتساب تدریس آنها در سال تحصیلی جدید به عنوان کارورزی

میراث شوم: متاسفانه علی رغم تاکیدات رهبر انقلاب مبنی بر آنکه جذب معلمان آموزش و پرورش باید صرفا از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی صورت گیرد دولتهای گذشته از «تربیت معلم» به تعداد کافی، غفلت ورزیده و سیاست خود را «تأمین معلم» از هر طریق قرار دادند که تا امروز با تبعات آن از جمله کمبود کمی و کیفی معلم دست به گریبان هستیم مضافا بر این که تعداد خروجی های آموزش و پرورش تحت عنوان بازنشسته با ورودی آن تناسب ندارد. نتایج اقدامات دولت گذشته که شاید با هیچ اقدام عاجلی در کوتاه مدت قابل جبران نباشد از این قرار است.

1.تضعیف دانشگاه فرهنگیان با قرار دادن شخص مخالف رشد و گسترش دانشگاه فرهنگیان در راس این مجموعه در دولت قبل

2.تقلیل 576 مرکز تربیت معلم در سال 90، به 96 مرکز در سال 1400

3.تقلیل ورودی دانشگاه فرهنگیان از 30 هزار دانشجو در شرایط مطلوب به 3 هزار دانشجو در سال

موانع موجود: درست است که در این دولت اقدامات خوبی در جهت افزایش ظرفیت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی صورت گرفته است اما همچنان موانعی وجود دارد که روند کار را کند کرده است.

1.منع سازمان امور استخدامی از جایگزینی ظرفیت خالی مانده ی ایثارگران در دانشگاه فرهنگیان با داوطلبان عادی

2.عدم کیفیت لازم برخی از فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان برای ورود به نظام آموزشی کشور

3.عدم اقبال کافی به شغل معلمی مخصوصا از سوی متقاضیان مرد به علت کمی درآمد آن علی رغم آنکه پس از رتبه بندی معلمان حقوق آنان افزایش خوبی یافته است

4.کمبود زیرساخت های دانشگاه فرهنگیان از جمله ساختمانهای آموزشی و خوابگاه برای این افزایش، که با درخواست وزارت آموزش و پرورش از وزارت علوم برای استفاده از ساختمانهای پیام نور، بخشی از آن قابل جبران است

چشم انداز: تلاش برای آن که در دو سال آینده تمامی ورودی نیروهای آموزش و پرورش به امید خداوند صرفا از دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی باشد

کمبود معلم در سال تحصیلی جدید با چند روش جبران شد

موسی الرضا کفاش روز شنبه در آیین آغاز سال تحصیلی در دبیرستان دوره اول دخترانه هجرت شهر سمنان افزود: برای رفع کمبود احتمالی معلمان از ظرفیت بازنشستگان تا سقف ۲۴ ساعت اضافه می‌شود و شاغلان در صورت تمایل می‌توانند ساعت‌های بیشتری تدریس کنند.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تصریح کرد: تلاش می‌شود سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با کمترین دغدغه در زمینه کمبود نیروی انسانی در نظام تعلیم و تربیت کشور و بدون وقفه تداوم یابد.

وی اضافه کرد: پوشش تحصیلی در کشور طبق گزارش‌ها، مطلوب است و پوشش تحصیلی در استان سمنان بالاتر از میانگین کشوری و به میزان بیش از ۹۸ درصد است.

کفاش بیان کرد: شورای عالی آموزش و پرورش مرجع سیاستگذاری و قانونگذاری در وزارتخانه آموزش و پرورش است و امید است سالی تحصیلی پربرکت در راستای سند تحول بنیادین و منویات رهبر معظم انقلاب پیش‌رو باشد.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش یادآور شد: محور فعالیت آموزش و پرورش در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ حول سند تحول بنیادین همراه با نشاط، تحرک و آموزش‌های مهارتی و تربیتی مدنظر است. یکهزار و ۲۸ مدرسه با ۱۱ هزار و ۲۰۰ نیرو در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ پذیرای ۱۳۳ هزار دانش آموز استان سمنان است.

تاخیر در برگزاری آزمون آموزگاری علت اصلی کمبود معلم در مدارس

معصومیان، معاون ابتدایی شهر تهران گفت: همان طور که می‌دانید نتایج آزمون استخدامی آموزگاری آموزش و پرورش دیر اعلام شد؛ به همین علت برخی از معلمان نتوانسته‌اند به موقع در کلاس درس حضور یابند. برخی از آموزگارانی که در آزمون استخدامی قبول شده‌اند، ساکن شهرهای دیگری هستند و همین امر نیز باعث شده است تا برخی از مدارس معلم نداشته باشند. والدین به دلیل نبود معلم نباید فرزندان خود را در مدرسه دیگر ثبت نام کنند.

معصومیان در خصوص نبود معلم در مدرسه مذکور نیز گفت: اطلاع کافی ندارم و باید بررسی کنم. او ادامه داد: برخی از معلمان نیز به دلیل بیماری( سرماخوردگی) چند روز نتوانسته‌اند به مدرسه بروند؛ این موضوع نباید باعث ناراحتی والدین شود.

احمدرضا نوزانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی در اراک، با اشاره به علت کمبود معلم در مدارس استان، اظهار داشت: در استان مرکزی هیچ گونه کوتاهی در حوزه آموزش و پرورش وجود نداشته است، اما به دلیل تاخیر در برگزاری آزمون معلمان و اعلام نتایج آنها، متاسفانه تعدادی از معلمان به تازگی مشغول به کار شدند و همین امر سبب ایجاد بی‌نظمی در حوزه آموزش و پروش و مدارس استان گردید.

دولت از تمام ظریفیت‌ها برای جبران کمبود استفاده می‌کند

صحرایی، وزیر آموزش و پرورش: در آموزش و پرورش کمبود سنواتی داریم، نزدیک به ۲۰۰ هزار معلم کمبود معلم داریم. ۷۵ هزار معلم جدید استخدام خواهند شد، از همه ظرفیت‌ها همچون به کارگیری بازنشستگان و بکارگیری دانشجویان سال آخر دانشگاه فرهنگیان استفاده خواهیم کرد.

 

 

اشتراک گذاری :

jhtp.ir/144179

لینک کوتاه

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی