در آستانه روز دانشجو

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در دیدار با وزیر علوم چه گفتند؟ ما را به خیر تو امید نیست!

در جلسه دیدار فعالان دانشجویی با وزیر علوم که بیشتر تایم جلسه به توضیحات و گلایه‌های وزیر گذشت، دانشجویان از فعالیت در دانشگاه و حمایت شخص وزیر ناامید شدند.

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در دیدار با وزیر علوم چه گفتند؟ ما را به خیر تو امید نیست!
23858

 روزنامه فرهیختگان نوشت: وزیر علوم ابتدای هفته برای چهارمین بار میزبان فعالان دانشجویی بود. به گفته دانشجویان حاضر نزدیک به یک ساعت ابتدایی این دیدار هم به گزارش کار مسئولان وزارتخانه درباره دو سایت فعال وزارت علوم در حوزه فرهنگی سپری شد تا جایی که موجب گلایه‌های وزیر شد. با این حال بعد از گذشت 40 دقیقه ابتدایی جلسه، درنهایت با قرعه‌کشی، نمایندگان تشکل‌های مختلف فرصت ارائه مطالبات‌شان را پیدا کردند.

می‌خواهیم برای 16 آذر فعالیت کنیم اما هر دانشگاه‌ یک ساز می‌زند! 

امیرحسین پناهی،  دبیر سیاسی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل: در این یک سال گذشته چندین بار دعوتنامه برای زلفی‌گل فرستادیم که در جمع تشکل‌های دانشجویی حضور پیدا کنند. اما جواب و حضوری ندیدیم.  البته این مورد برای وزارت علوم پیشرفت است که از جلسه 23 آذر برای روز دانشجو به13 آذر رسیدیم. موردی که وجود دارد این است که دانشگاه‌ها روی وزارت علوم حساب نمی‌کنند. وزارت علوم بگوید ما سیاست‌های خوبی گذاشتیم و بسیار خوب کار کردیم اما دانشگاه امیرکبیری که صبح با آن جلسه گذاشتیم، ظهر بگوید وزارت علوم برای خودش می‌گوید و من تمام برنامه‌ها را کنسل می‌کنم؟ رئیس دانشگاه امیرکبیر به جای اینکه با وزیر برای تعطیلی برنامه‌های تشکل‌ها هماهنگ باشد، با رئیس دانشگاه خواجه‌نصیر هماهنگ کرده است!

تصمیمات مماس با صحنه دانشگاه نباشد تاثیری نخواهند داشت

محمد مردانی، مسئول بسیج دانشگاه علامه طباطبایی: تصمیماتی که وزارت علوم می‌گیرد در دانشگاه عیان نیست و تاثیری ندارد. هر چقدر دانشگاه با نگاه امنیتی مدیریت شود، وضعیت بدتری خواهد داشت. اما دانشگاه عرصه فرهنگی آموزشی- سیاسی اجتماعی است و نمی‌تواند به‌صورت امنیتی اداره شود. این موضوع نیز مساله‌ای است که دانشگاه و وزارت علوم ایده ایجابی برای برطرف شدن آن را ندارد. ما الان خودمان به‌عنوان دانشجو برای فضای دانشجویی حال حاضر شرمسار هستیم. من نمی‌فهمم که شما چه چیزی را جمع کردید، اینکه شما هر شب به روسای دانشگاه‌ها پیام می‌دهید، جمع کردن دانشگاه نیست. در حال حاضر می‌خواهیم برای 16 آذر فعالیت کنیم، اما هر کدام از دانشگاه‌ها یک ساز می‌زند. 

دانشجویان امیدی به رسیدن به تحول از جلسات با وزیر علوم ندارند

مهدیه اسداللهی، دبیر آموزش اتحادیه دفتر تحکیم وحدت: در میان دانشجویان احساس ناامیدی نسبت به این جلسات وجود دارد؛ هرچند حداقلی‌ترین اتفاقی که در این جلسات می‌افتد این است که لااقل دانشجویان مواضع‌شان را منتقل می‌کردند و این کار باعث می‌شد تا کمی از بار روانی دانشجویان نسبت به اتفاقات خیر کاسته شود. البته امید به خروجی از این جلسات نداریم و عمده دانشجویان امیدی به تغییر و تحول ندارند.

نیاز به ساختار جدیدی برای جذب اساتید داریم 

علی اسدی،  عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم :در این جلسه فعالان از وزیر علوم درخواست کردند که ماهی یک‌جلسه داشته باشند که وی با آن موافقت نکرد و درنهایت قبول کرد که سه‌ماه یک‌بار جلسه داشته باشیم. در این جلسه بحث تعارض منافع روسای‌دانشگاه‌ها را مطرح و اعلام کردم چه الزامی وجود دارد که روسای‌دانشگاه‌ها استاد باشند و چه لزومی دارد حتی استاد همان دانشگاه باشند؟ ما نیازمند مدیر برای دانشگاه‌ها هستیم.