محاکمه دیپلمات ایرانی در بلژیک
به گزارش جهت «اسدالله اسدی» دیپلمات ایرانی که در تیرماه سال ۱۳۹۷ در آلمان بازداشت شده بود امروز در بلژیک محامه می شود. بر اساس ادعای کشورهای اروپایی، اسدی متهم به دست داشتن در یک اقدام تروریستی است. بر اساس این ادعاها، اسدی قصد داشته با همکاری چند نفر دیگر بمبی را در نشست گروهک […]
به گزارش جهت «اسدالله اسدی» دیپلمات ایرانی که در تیرماه سال ۱۳۹۷ در آلمان بازداشت شده بود امروز در بلژیک محامه می شود.
بر اساس ادعای کشورهای اروپایی، اسدی متهم به دست داشتن در یک اقدام تروریستی است. بر اساس این ادعاها، اسدی قصد داشته با همکاری چند نفر دیگر بمبی را در نشست گروهک تروریستی منافقین در فرانسه منفجر کند.
آغاز اتهامات بعد از خروج آمریکا از برجام
پس از خروج آمریکا از برجام، صدای اروپاییها بلند شد و اتهاماتی را متوجه ایران کردند برای مثال حدود سه سال پیش، پلیس آلمان در عملیاتی خانهها و دفاتر ۱۰ مظنون به جاسوسی برای ایران را جستجو کرد.
رفتار کشورهای اروپایی در زمان جنگ هشت ساله تحمیلی و در ادامه همراهی آنها با فشارهای آمریکا بر تهران، پناه دادن به گروهک تروریستی منافقین، عدم عمل به تعهدات در برجام و … تنها نمونه هایی اندک از عملکرد کشورهای اروپایی در برابر ایران است
در چند کشور دیگر اروپایی نیز اتفاقات مشابهی رخ داد. از جمله در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸، آلبانی چهار دیپلمات ارشد سفارت ایران از جمله سفیر این کشور در تیرانا را اخراج کرد.
دولت فرانسه نیز در مهرماه سال ۱۳۹۷ در واکنش به آنچه «تلاش ایران برای حمله به گردهمایی مجاهدین خلق در پاریس» خواند، بخشی از داراییهای ایران و دو شهروند ایرانی را مسدود کرد.
همزمان ماموران پلیس فرانسه به مقر گروه شیعه «مرکز الزهرا» و خانه اعضای ارشد آن در «گراند سنت» یورش بردند و ۱۱ تن را بازداشت کردند.
در ادامه بازداشتهای مرتبط با عملیاتهای فرامرزی ایران، سوئد نیز در سال ۲۰۱۹ شخصی را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرد.
فشار هدفمند بر ایران
نکته ای که نباید از آن غافل بود این است که اروپا و آمریکا همواره در حال نوعی رقابت برای گرفتن امتیاز از ایران بوده اند و به نظر می رسد بعد از خروج آمریکا از برجام اروپا با بهانه واهی اقدامات خرابکارانه ایران، سعی در گرفتن امتیاز از تهران برای حضور در آن دارد.
در این راه اروپا با اتکا به حضور «اسمی خود» در برجام تلاش کرد تا ایران را به نوعی در تنگا قرار داده و به خواسته های خود برسد.
از سوی دیگر اروپائی ها با توسل به مسائلی همچون پرونده اسدالله اسدی، از این موارد به عنوان اهرمی برای فشار بر ایران استفاده می کنند.
تغییر شرایط بازی و نیاز به ابزار جدید
با مسلم شدن پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اروپا برای فشار بر ایران نیازمند ابزار جدیدی بود و با توجه به حساسیت بایدن بر روی مسالی همچون حقوق بشر، قاره سبز نشینان دست به کار شده اند تا با ترتیب دادن دادگاه اسدالله اسدی و بزرگنمایی درباره آن، دولت جدید آمریکا را نیز با خود در این رابطه همراه کنند.
نکته پایانی آنکه، اروپا تا کنون هیچگاه نتوانسته در تعاملات خود با ایران نمره قبولی بگیرد. رفتار کشورهای اروپایی در زمان جنگ هشت ساله تحمیلی و در ادامه همراهی آنها با فشارهای آمریکا بر تهران، پناه دادن به گروهک تروریستی منافقین، عدم عمل به تعهدات در برجام و … تنها نمونه هایی اندک از عملکرد کشورهای اروپایی در برابر ایران است.
از همین رو در خصوص محاکمه اسدی نیز نمی توان چندان بر روی حسن نیت اروپائی ها دلخوش کرد.
اروپایی که همواره بدنبال معامله و سود بردن از شرایط مختلف است بدون شک به این محاکمه نیز به چشم یک معامله نگاه می کند تا با توجه به تغییر شرایط بازی در آمریکا و احتمال آغاز مذاکرات جدید میان تهران و کشورهای غربی، یک اهرم فشار جدید برای رسیدن به خواسته های خود داشته باشد.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.