بحران انرژی، چالش مشترک اقتصادهای بزرگ
عملیات وعده صادق ۳ با قطع «شاهرگ انرژی» رژیم صهیونیستی و غرب
با توجه به وابستگی شدید اقتصاد غرب به انرژی و آسیبپذیری آنها در برابر شوکهای انرژی، پرهزینه کردن مسیر تامین انرژی رژیم صهیونیستی و غرب میتواند به عنوان اهرمی قدرتمند برای مهار این رژیم و فشار بر حامیان غربی آن عمل کند. این استراتژی با هدف قرار دادن محورهای حیاتی تامین انرژی رژیم صهیونیستی، نه تنها توانایی پاسخگویی متقابل آن را کاهش میدهد، بلکه اقتصاد آن را فلج کرده و امنیت سرمایهگذاریهای کلان در پروژههای انرژی منطقهای را نیز به خطر میاندازد.
به گزارش جهت پرس؛ تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران و ادامه حملات به غزه و لبنان نیازمند یک پاسخ قدرتمند و جامع از سوی ایران است که میتواند تحت عنوان عملیات بزرگ و جامع وعده صادق ۳ در زمینههای نظامی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تعریف شود. یکی از جدیترین گزینهها که هم در کوتاه مدت و هم در میانمدت باید به آن توجه کرد، گزینه اقتصادی در مقابل رژیم صهیونیستی است. در این راستا یکی از محورهایی که میتواند ضربات قابل توجهی به رژیم وارد کند، هدف قرار دادن محور انرژی این رژیم است.
چگونه جنگ اسرائیل در غرب آسیا به اقتصاد اروپا و آمریکا ضربه میزند؟
تداوم این توحش متکی به حمایت آمریکا و اروپاست که بر اساس تجربه سالهای ۱۹۷۳ و ۲۰۲۲ اقتصاد آنها شدیدا به ریسک انرژی آسیبپذیر است. جنگ اکراین در سال ۲۰۲۲ نشان داد که قیمت انرژی عامل اصلی جهش ۵ تا ۱۰ برابری تورم اروپا و آمریکاست. بنابراین توسعه جنگ به سمت چالش انرژی در غرب آسیا «که گلوگاه اصلی انرژی جهان است»، بیش از همه، آمریکا و اروپاییها را ناگزیر به توقف صهیونیستها میکند. نمودارهای زیر نرخ تورم مواد غذایی بریتانیا و آلمان را در آغاز جنگ اوکراین نشان میدهد:
بحرانهای اخیر اقتصادی نشان داده است که اروپا و آمریکا در برابر شوکهای اقتصادی آسیبپذیر هستند. تکرار تورم شدید مواد غذایی، بحران انرژی و افزایش بدهیهای دولتی، توانایی این کشورها را برای مقابله با مشکلات اقتصادی محدود کرده است. به عنوان مثال، آلمان قادر به تحمل تورم شدید مواد غذایی نیست، بریتانیا با بحران تغذیه روبرو است و اتحادیه اروپا توانایی پرداخت هزینههای بالای انرژی را ندارد. همچنین، خطر ورشکستگی بانکها و صندوقهای بازنشستگی، ثبات اقتصادی این مناطق را تهدید میکند.
بحران انرژی، چالش مشترک اقتصادهای بزرگ
همچنین فدرال رزرو آمریکا امکان افزایش نرخ بهره برای غلبه بر تورم ناشی از اختلالات سمت عرضه به دلیل جهش انرژی مانند سال ۲۰۲۲ را ندارد و دولت آمریکا نیز توان چالش با کنگره برای افزایش سقف تولید بدهی تا ۴۰ تریلیون دلار برای حمایت از اقتصاد در برابر افزایش قیمت انرژی را ندارد.
دولت بریتانیا نیز در برابر بحران جدید افزایش اجارهها، که حاصل از تورم ناشی از افزایش قیمت انرژی و افزایش نرخ بهره بانک مرکزی است، تقریبا عاجز به نظر میرسد. آلمان هم در برابر سقوط شدید و بیسابقه شاخص خرده فروشی به پایینترین سطح ۴ دهه اخیر خود، کاملا درمانده است.
عملیات وعده صادق ۳ ضربه به شاهرگ حیاتی رژیم صهیونیستی
تمرکز عملیات وعده صادق ۳ بر زیرساختهای انرژی رژیم صهیونیستی، این رژیم را در معرض واکنش شدید اروپا و آمریکا قرار میدهد. هرگونه اقدام تلافیجویانه از سوی این رژیم، با توجه به اهمیت تنگه هرمز، بابالمندب و دریای سرخ در تامین انرژی غرب، میتواند منجر به اختلالات گستردهای در عرضه انرژی جهانی شود و به همین دلیل، ریسک بالایی برای این رژیم به همراه خواهد داشت.
از این رو تمرکز بر نقاط شدیدا آسیبپذیر انرژی رژیم، نه تنها توانایی آن را برای پاسخگویی متقابل کاهش میدهد، بلکه اقتصاد آن را فلج کرده و امنیت سرمایهگذاریهای کلان در پروژههایی مانند کریدور REDMED و IMEC و کریدور انرژی EASTMED را نیز به خطر میاندازد.
زیرساختهای انرژی رژیم، نقاط آسیبپذیر متعددی دارد که عبارتند از: خط لوله باکو-تفلیس-جیهان (تامینکننده ۶۰ درصد نفت رژیم)، مخازن نفت عسقلان، پالایشگاههای حیفا و اشدود (که کل ظرفیت پالایش و تولید سوخت رژیم را تامین میکنند)، میادین گازی کاریش، لویاتان و تامار و نیروگاههای برق هاگیت، رابین و اشکول و غیره. لذا جبهه مقاومت دست برتر را در قطع دست رژیم صهیونیستی در حوزه انرژی دارد.
منبع : مسیر اقتصاد
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.