سلطنت‌طلبان منزوی‌تر از همیشه؛ چرا ربع‌ پهلوی را به آلمان راه ندادند

پس از لغو سخنرانی ربع پهلوی عصبانیت ضد انقلاب شدید تر شده و گروه های ضدایرانی اختلافاتشان را نمایان کرده و به دعوا و درگیری در فضای مجازی با یک دیگر پرداخته اند و انگشت اتهام را به یک دیگر درباره عدم توجه کشورهای اروپایی به اپوزیسیون می چرخانند.

سلطنت‌طلبان منزوی‌تر از همیشه؛ چرا ربع‌ پهلوی را به آلمان راه ندادند
238034

به گزارش جهت پرس؛ هفدهم بهمن، رضا پهلوی در توییتی نوشت که به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت شده بود، اما مداخله وزارت خارجه آلمان، مانع از حضور او شده و این دعوت پس گرفته شده است.

ساعتی پس از این ماجرا سخنگوی وزارت خارجه آلمان در واکنش به این توئیت، تاکید کرد که کنفرانس امنیتی مونیخ به‌طور مستقل درباره دعوت‌نامه‌های خود تصمیم‌گیری می‌کند و وزارت خارجه دخالتی نکرده است. پس از بیانیه وزارت خارجه آلمان، رسانه‌های معاند تلاش کردند با ارتباط‌گیری با دفتر مطبوعاتی کنفرانس مونیخ، علت این رفتار با پهلوی را جویا شوند که پاسخی درباره پرسش‌های خود دریافت نکردند. با این حال رضا پهلوی دو روز بعد، در توئیتر خود مدعی شد که دعوت از او در اجلاس مونیخ پابرجاست.

این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران هم چند ماه پیش پس از اختلافات بوجود آمده بین ایران و آلمان در روابط دپیلماتیک صحبت از اقدام متقابل زده بود و در مصاحبه با با روزنامه آلمانی اشپیگل به نوعی اقدامات مخاطره آمیز آلمانی ها را گوشزد کرده بود.

اما حالا و در ماجرای راه ندادن پهلوی به آلمان، رسانه‌ها و اکانت‌های حامی پهلوی این ماجرا را با سروصدای زیادی در شبکه‌های اجتماعی بازتاب دادند و مدعی شدند که جلسات به دلیل تهدیدات امنیتی و خطر جانی ربع پهلوی، لغو شده است! غافل از اینکه ساعاتی بعد، رسانه‌های هلندی نیز اعلام کردند نشستی که قرار بود بیست و پنجم بهمن‌ماه، در پارلمان هلند با حضور پهلوی برگزار شود، «لغو» شده است.

بخش رسانه پارلمان هلند نیز همچون دفتر مطبوعاتی کنفرانس مونیخ پاسخ روشنی نداد و در توضیح این موضوع اعلام کرد، برنامه رضا پهلوی در پارلمان هلند به دلایل مربوط به دستور کار روزانه لغو شده است.

همه این‌ موارد در حالی رخ داده که هفته گذشته نیز مجمع کمبریج در بیانیه‌ای که در وب‌سایت خود منتشر کرده بود، اعلام کرد سخنرانی بیست و دوم بهمن‌ماه، رضا پهلوی در این مجمع لغو شده است. کمبریج‌ هم در این بیانیه، دلایل امنیتی و خطر جانی ربع پهلوی را علت لغو این نشست اعلام کرده بود؛ اما اشاره موردی به تهدید خاصی نکرد.

سلطنت‌طلبان ادعاهای متعددی درباره لغو دیدارها مطرح کرده‌اند و پیام‌های رسمی مربوط به لغو جلسه ربع پهلوی را تفسیر به رای کردند؛ آنها به‌گونه‌ای روایت کردند که یکی از علت‌های لغو دیدار، استقبال فراتر از انتظار از پهلوی بوده و محل برگزاری ظرفیت کافی نداشته است!

برخی هم دلایل امنیتی را بهانه لغو جلسات پهلوی اعلام کردند. بااین‌حال، این توجیهات نتوانست کاربران را قانع کند و پرسش آنها درباره لغو زنجیره‌ای این دیدارها را بی‌پاسخ باقی گذاشت طوری که برخی حامیان پهلوی در شبکه‌های اجتماعی پرسیدند: «اگر مشکل، مسائل امنیتی یا کمبود ظرفیت بوده، چرا جلسه به‌صورت آنلاین برگزار نشده است؟

علی همدانی روزنامه‌نگار سابق بی‌بی‌سی فارسی در واکنش به لغو جلسه کمبریج در انگلستان توضیح داد که باوجود ادعای دستگاه رسانه‌ای سلطنت‌طلبان مبنی بر تهدیدات امنیتی رضا پهلوی، با پلیس کمبریج تماس گرفتم و پرسیدم آیا گزارشی از تهدید امنیتی دریافت کردند، یا به دلیل خطر احتمالی دانشگاه را مجبور به لغو مراسم کردند. پلیس هم با رد همه موارد گفت هیچ نقشی نداشته است!

برخی اخبار درباره لغو نشست ضدانقلاب حکایت از آن دارد که اختلافات و رقابت‌های درونی یکی از عوامل لغو نشست رضا ربع پهلوی بوده است. لابی ضدانقلاب چپ و مارکسیستی با احزاب چپ‌گرا اروپایی نقش به سزایی در لغو برنامه‌های گروهک‌ سلطنت‌طلب داشته است. چنانچه کارشناس شبکه تروریستی اینترنشنال نیز در گفتگو با این رسانه ضدایرانی، تأکید کرد که مشکل تهدید امنیتی نبوده؛ بلکه بخشی از اپوزیسیون در خارج از کشور عامل اصلی این ماجرا هستند.

چالش‌های سلسله‌وار اپوزیسیون ثابت می‌کند که شدت اختلافات بین ضدانقلاب افزایش پیدا کرده و هر کدام به طور جداگانه در نامه‌هایی که به مقامات غربی ارسال می‌کنند، اعلام می‌کنند که نمایندگان چپ، نفاق یا پهلوی، نماینده اپوزیسیون ایران به شمار نمی‌آیند!
البته اپوزیسیون هم اندک اعتبار سابق خود را بین مقامات غربی از دست داد است. دستور اخیر ترامپ برای قطع بودجه مؤسسات ضدایرانی و رفتار اروپایی‌ها با آنها، حکایت از این دارد که غرب دیگر تمایلی به شرط‌بندی روی اسب بازنده جریان برانداز ندارد. از سال ۱۴۰۱ تاکنون، شناخت غربی‌ها از اپوزیسیون بیشتر شده و برخلاف پائیز دو سال گذشته، شاهد سرمایه‌گذاری صددرصدی آنها روی این افراد سرسپرده نخواهیم بود. این رویکرد بلافاصله پس از حوادث مهسا امینی به چشم خورد و شبکه‌های تروریستی ضدایرانی در کشورهای غربی با محدودیت‌ها و تعطیلی‌های گسترده‌ای روبه‌رو شدند.
چالش‌هایی که اپوزیسیون در سه سال اخیر پشت سر گذاشته، ماهیت مصرفی آن‌ها برای دولت‌های غربی را به نمایش گذاشته است. عرصه‌ای که این دولت‌ها برای سازمان تروریستی منافقین طی سال‌های اخیر مهیا کرده بودند، پس از آشوب‌های ۱۴۰۱، به طور پیوسته تنگ شد و میدان عملیاتی خود را در کشورهای مختلف از دست دادند.
پلیس آلبانی تابستان ۱۴۰۲ دومرتبه به مقر منافقین حمله کرد. ابتدا در خرداد ۱۴۰۲، پلیس آلبانی با هزار نیرو به کمپ اشرف ۳ در تیرانا حمله کرد و در جریان این حادثه، یکی از اعضای این گروهک تروریستی را معدوم کرد و نزدیک به ۱۰۰ نفر از ساکنین کمپ تیرانا معروف به اشرف ۳ نیز زخمی شدند. در این حمله، پلیس آلبانی به بهانه مبارزه با جرایم سایبری و نقض توافق‌های سال ۲۰۱۴، وارد کمپ اشرف ۳ شد. سازمان مجاهدین خلق اعلام کرد که در این عملیات، تجهیزات الکترونیکی و پهپادهایی کشف و ضبط شده است. پلیس آلبانی تأکید کرد که این عملیات بر اساس حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم انجام شده است.

پس از آن در مردادماه همان سال نیز پلیس آلبانی با تأکید بر حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم، به بهانه مبارزه با جرایم سایبری و نقض توافق‌های سال ۲۰۱۴، وارد کمپ اشرف ۳ شد. منافقین بعدها اعلام کردند که در این عملیات، تجهیزات الکترونیکی و پهپادهایی کشف و ضبط شده است.

اوایل بهمن ۱۴۰۳ هم دولت کانادا در اقدامی قابل‌توجه، فعالیت گروهک تروریستی منافقین را دچار محدودیت‌های سخت کرد؛ تا جایی که ازاین‌پس هرگونه برگزاری تجمع با تصاویر سران این تشکیلات تروریستی ممنوع اعلام شده است و اعضای این گروهک دیگر حق تبلیغ سران سازمان در شبکه‌های اجتماعی را نخواهند داشت. برخی برآوردها بیانگر این است که دولت کانادا به دلیل فعالیت‌های غیرقانونی، چون پول‌شویی، توزیع قاچاق و تأسیس دفاتر مالی غیرقانونی، این گروهک را دچار محدودیت کرده است.

حسین کنعانی مقدم تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با فارس می‌گوید که انزوای امروز ضد انقلاب در کشورهای اروپا در راستای سلسه اقداماتی که در حوزه های مختلف دیپلماتیک و امنیتی است که ایران در کشورهای اروپایی انجام داده است.
این تحلیلگر سیاسی در پایان می‌گوید که ضد انقلاب ایرانی آنقدر به دور از ایدئولوژی هستند که خودشان و طرفدارانشان هم یک دیگر را قبول ندارند و شبانه روز به سر و کله یکدیگر می‌پرند.