جی تی ای؛ برهم زننده سلامت روان کودکان
آدمکشی، دزدی، تجاوز به حقوق دیگران از جمله اعمال معمول در سری بازیهای ممنوعه «جی تی اِی» است.

به گزارش جهت پرس؛ بازی رایانهای، رسانهای است که وظیفۀ انتقال پیام سازندگان خود را به مخاطبان به عهده دارد، سازندگانی که در قالب شرکتهای بزرگ بازیسازی سعی دارند فرهنگ و تمدن غربی را بر جهان مسلط کنند. در این راه، هجمه به فرهنگ اسلامی و ایرانی در قالبهای مختلف و دربازیهای متعدد بارها و بارها دیدهشده است. در برخی مواقع این کار بهطور مستقیم با توهین به نمادها و شاخصهای اسلامی انجام میشود؛ به این صورت که اینگونه نمادها به نقش منفیِ بازی نسبت داده میشوند که معمولاً باید کشته شود و یک قهرمان آمریکایی جهان را از لوث وجود او پاک کند.
اما هجمۀ مستقیم در بسیاری مواقع جای خود را به ترویج سبک زندگی و باورهای غربی و استفاده از نمادهای ضد دین، مانند شیطانپرستی میدهد. در این مواقع بازیکن، در طول داستانِ بازی، انواع گناهان و رفتارهای ناصحیح را مرتکب میشود؛ مانند خشونت، مصرف مواد مخدر یا الکل، روابط نامشروع، برهنگی و … .
جی تی ای – GTA یکی از پرفروشترین بازی های دنیاست که تا کنون چندین نسخه از آن روانه بازار شده است. این بازی که متاسفانه به راحتی در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دارد توانسته با جذابیت های بسیار زیاد گرافیکی و داستانی هیجان بالایی در بازیکن ایجاد نماید و مخاطبان بسیار زیادی را هم جذب نماید ، شاید با نگاهی به مجموعه نرم افزارهای فرزند خود متوجه بشوید که یکی از نسخه های این بازی در اختیار او بوده و مدت ها با این بازی درگیر بوده است.
ولی آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که:
- وقتی فرزند شما مشغول این بازی است با چه فضایی روبرو می شود؟
- آیا این بازی مناسب سن فرزند شماست ؟
- آثار روانی این بازی بر روی فرزند شما چیست؟
مصادیق محتوایی جی تی ای
در ادامه به برخی از موضوعات مهمی که ممکن است فرزند شما با مواجهه با آنها دچار آسیب های روانی و اخلاقی شود اشاره می شود :
- صحنه های جنسی: بازیگر gta در طول بازی بارها با صحنه های غیر غیراخلاقی در کازینوها، کلوپ عای شبانه و یا حتی خیابان مواجه می شود
- خشونت: بازیگر در طول بازی بارها و بارها به خشن ترین وجه ممکن به مردم عادی حمله می کند و برای لذت انسان می کشد
- دزدی: قهرمان بازی یک دزد حرفه ای خودرو است که به روش های مختلف اقدام به سرقت خودرو و زور گیری می کند
- قبح زدایی از مذهب: خوردن مشروبات الکی ، حضور در کاباره ها و مواجهه قهرمان با صحنه های غیر اخلاقی در سطح شهر به عنوان یک موضوع عادی
- از اثرات این بازی می توان به کاهش تمرکز فرزند در امور جاری زندگی، بلوغ زودرس، مذهب زدایی ، ناهنجاری های رفتاری و خشونت رفتاری نام برد
آثار پزشکی بازی های رایانه ای خشن بر بازیگر
در تحقیقی که توسط نشریه Plos One انجامشده بازیهای استراتژیک همزمان (Real time strategy) و تأثیر آنها بر گیمرها مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج تحقیق نشان میدهد که این بازیها انعطاف مغز در انجام و مدیریت چند عمل مختلف را بالا میبرند. در این بازیها چندین فعالیت مختلف باید به صورت همزمان مدیریت شوند مثلاً جمعآوری منابع، ساخت ساز نیرو و ساختمان و حمله و درگیری مؤثر با رقیب. چنین فعالیتهایی علاوه بر منعطف کردن مغز آن را آماده درگیر شدن در چندین فعالیت به صورت همزمان میکند. این مهم میتواند تأثیرات بسزایی بر فعالیتهایی که نیاز به مدیریت چند فعالیت در مغز و انعطاف بالاتر آن دارد، بگذارد. یکی از مهمترین افرادی که نیاز به این قابلیت دارند جراحان هستند که برای انجام عمل نیاز مستقیم به مدیر فرآیندهای مختلف در یک زمان دارند.
بر اساس تحقیقاتی دیگری که در مرکز تحقیقات پزشکی انجام شده، بازیهای ویدئویی میتوانند تأثیرات مثبتی در افزایش عملکرد هماهنگ و همزمان چشمان و دستان افراد داشته باشند. این قابلیت در بسیاری از رشتهها از جمله برای دکتران جراح نیز بسیار مفید است که باید عملکردی بیعیب و نقص بین چشمان و دستان خود داشته باشند. جراحان این مرکز باید عملهای پیشرفتهای مانند لاپروسکوپی یا عمل به کمک ربات را انجام دهند که برای تمرین و رسیدن به آمادگی کامل در انجام آنها از بازیهای ویدئویی استفاده میکنند. پس از پیادهسازی روش جدید آموزش، داوطلبین این مرکز که به صورت مداوم بازی کامپیوتری انجام میداد کاهش ۳۷ درصدی در میزان خطاهای خود در عملهای جراحی را تجربه کردند.
همانطور که گفته شد بازیهای ویدئویی باعث تقویت انجام چند فعالیت به صورت همزمان در افراد میشود که یکی دیگر از قابلیتهای پرکاربرد برای جراحان است. به عنوان مثال جراحی که در طول هفته حداقل ۳ ساعت بازیهای ویدئویی انجام میدهد قدرت بسیار بالاتری در تست لاپروسکوپی و بخیه زدن به صورت همزمان نسبت به جراحان معمولی از خود نشان داده است.
علاوه بر این، این آسیب می تواند بر امنیت کودکان در فضای مجازی نیز تاثیر بگذارد انواع رفتارهای پرخطر کودکان در بستر آنلاین این بازی و شکل گیری ارتباط با بزرگسالان، نقض حریم خصوصی کودکان و … از آسیب های و خطرات اینگونه بازی هاست.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.