به مناسبت سالگرد درگذشت یکی از مشاهیر ادبیات معاصر ایران
جلال آلاحمد به چه میاندیشید؟
گفتمان غربستیزی و طلب هویت ملی اسلامی در اندیشه آلاحمد را میتوان در آثاری همچون «غربزدگی»، «در خدمت و خیانت روشنفکران» و «نون و قلم» دید.
دفتر پژوهش خبرگزاری ایرنا در آستانه سالگرد درگذشت جلال آل احمد نویسنده و روشنفکر شهیر ایرانی نوشت: «جلال آلاحمد» را میتوان یکی از روشنفکرانی دانست که زندگی و زمانه او ناظر بر مهمترین ادوار تاریخ معاصر ایران از حیث ساختار اندیشه سیاسی و ایدئولوژیک، در پیوند با ساخت نظام سیاسی و اجتماعی بود. در چنین زمانهای، او رویکرد تازهای را در فضای روشنفکری فرهنگی و اندیشهای ایران به نام خود ثبت کرد.
بررسی آثار آل احمد از ابتدای عضویتش در حزب توده تا دهه ۱۳۴۰ شمسی، ضمن نشان دادن سیر تحول و تکوین دستگاه فکری او در نسبت با مذهب، نشانگر مواجهه او با مدرنیته غربی و فرهنگ بومی است.
آثاری مانند «یک چاه و دوچاله» و «سنگی بر گوری» که به یک معنا، شرح احوالات و وصف جدال درونی و بیرونی او است، ارتباط بین گسستهای ساختاری زندگی و زمانه آلاحمد را به تصویر کشیده است.
اخبار پیشنهادی
شوگر جدید پیدا شد؟
مدتهاست که ورشکستگان سیاسی در رسانههای فارسیزبان خارج از کشور به شکست خود در مواجهه با ایران اذعان کردهاند و تنها برای امرار معاش دستوپا میزنند. آنها دروغهای تاریخ مصرف گذشته خود را به خورد مخاطبان میدهند تا همچنان در صدر خبرها قرار بگیرند و با وایرال شدنهای آنی و لحظهای به زندگی گلخانهای که نسبت به آن خو پیدا کردهاند ادامه دهند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.