در جهت پرس بخوانید

تفاوت ۱۳ آبان 1403 با سال‌های قبل چیست؟

امسال 13 آبان رنگبویی دیگری به خود گرفت، رنگ بویی از جنس مقاومت و ایستادگی در برابر ظالم تا آخرین قطره خون چراکه در پیش چشمان عالم، صهیونیست ها با همکاری و حمایت آمریکا و اروپا در حال نسل کشی مردم مظلوم فلسطین و لبنان هستند.

تفاوت ۱۳ آبان 1403 با سال‌های قبل چیست؟
201245

به گزارش جهت پرس؛ زهرا لایق حقیقی؛ 13 آبان امسال هم مانند سالهای گذشته، مردم برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره حماسه آفرینی دانشجویان در تسخیر لانه جاسوسی در خیابان طالقانی گرد هم آمدند، آما اینبار یوم الله 13 آبان رنگ بوی دیگری داشت. رنگ بوی مقاومت و استقامت، رنگ بوی ایستادگی در برابر ظالم تا آخرین قطره خون همچون سنوار.

یادآوری سه واقعه مهم در 13 آبان

روز ۱۳ آبان یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ کشور به عنوان روزی به‌یادماندنی به ثبت رسانده است.

تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳، واقعه کشتار جمعی دانش‌آموزان تهرانی در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ که بعدها روز دانش‌آموز نام گرفت و در نهایت تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ که امام خمینی(ره) از این اتفاقات به‌عنوان انقلاب دوم نام بردند؛ به‌عنوان سه حادثه مهم تاریخی مطرح در تقویم کشورمان ثبت شده است.

تسخیر لانه جاسوسی

در ابتدای انقلاب و زمان حکومت دولت موقت با هدف وادار کردن آمریکا به استرداد شاه و اموال ملت ایران، دانشجویان تصمیم به اشغال سفارت آمریکا گرفتند.

دانشجویان از دانشگاه‌های تهران، پلی‌تکنیک، صنعتی شریف، شهید بهشتی و … گرد هم آمدند و طی یک راهپیمایی تا سفارت آمریکا از دیوارهای سفارت بالا رفته و علی‌رغم مقاومت محافظان و آمریکایی‌ها، سفارت را به‌تصرف کامل درآوردند.

در هنگام تسخیر سفارت، آمریکایی‌ها به سرعت مشغول نابود کردن بسیاری از اسناد دخالت‌ها و تجاوزات و غارت‌های خود شدند، ولی پس از تسخیر سفارت به‌سرعت از نابودی باقی‌مانده اسناد جلوگیری شد و بعدها اسنادی که از لانه جاسوسی آمریکا به دست آمده بود چاپ شده و در اختیار همگان قرار گرفت.

به محض انتشار این خبر، مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع کرده و از حرکت دانشجویان حمایت کردند. امام خمینی‌(ره) نیز در پیامی این حرکت را انقلاب دوم و بزرگ‌تر از انقلاب اول نامیدند.

این حرکت دانشجویان معترض، خشم آمریکایی‌ها را برانگیخت و آنها که ناتوان از درک ملتی استقلال‌طلب و آزادی‌خواه بودند، دست به اقداماتی بر ضد جمهوری اسلامی ایران زدند؛ از آن جمله فشار آوردن به مجامع بین‌المللی مانند سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای امنیت و …، ایجاد جو منفی تبلیغاتی علیه دانشجویان مسلمان و برخی اقدامات دیگر از جمله آنهاست.

اما پس از بی‌ثمر ماندن، آن‌ها به اقدامات جدی‌تری روی آوردند؛ از جمله قطع کامل روابط سیاسی در ۲۰ مهر ۱۳۵۹، حمله نظامی به ایران و تجاوز به خاک کشورمان که به شکست مفتضحانه آن‌ها در صحرای طبس انجامید و نیز محاصره اقتصادی و بلوکه کردن دارای‌ها و اموال ایران و… که هیچ‌کدام تاکنون در عزم ملت ایران برای مقابله با ظلم و بی‌عدالتی جهانی و منشأ اصلی آن در جهان یعنی استکبار جهانی و آمریکا خللی وارد نکرده است.

13 آبان متفاوت

اولین باری که شعار «مرگ بر استکبار» به طور رسمی در ادبیات انقلابی ملت ایران مطرح شد در نخستین راهپیمایی روز قدس در مرداد ۱۳۵۸ بود،  چند ماه بعد با تسخیر لانه جاسوسی امریکا در ۱۳ آبان ماه همان سال، مرگ بر امریکا و مرگ بر استکبار چنان جای خود را بر سر زبان‌ها و در میان شعار‌های انقلاب باز کرد که سیزدهم آبان ماه برای همیشه به عنوان «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» نامگذاری شد.

اما امسال روز 13 آبان متفاوت تر از سال‌های گذشته برگزار شد. امسال نمادهای مقاومت در بین مردم و جوانان موج می‌زد و همگی خواستار نابودی هر چه زودتر اسرائیل، این سگ هار در منطقه بودند.

جنایات اسرائیل در طول یکسال گذشته صدای مردم دنیا را درآورده است. جنایاتی که به پشتبانی آمریکا انجام می‌شود. آمریکایی که در سازمان ملل به راحتی با رای وتوی خود، آتش بس جنگ غزه را لغو کرد و خواستار و حامی علنی نسل کشی مسلمانان در غزه شد.

همانطور که رهبر انقلاب در دیدار روز گذشته خود با دانش‌آموزان و دانشجویان به مناسبت 13 آبان فرمودند: ما در مقابله با استکبار همه آنچه که باید و شاید برای آمادگی ملت ایران انجام بگیرد، چه از لحاظ نظامی، چه از لحاظ تسلیحات و چه از لحاظ کارهای سیاسی حتماً انجام می‌دهیم و الحمدلله الان هم مسئولین مشغول انجام آن هستند. مطمئنا حرکت کلی ملت ایران و مسئولین کشور در جهت مقابله با استکبار جهانی و دستگاه جنایتکار حاکم بر نظم جهانی امروز است، قطعا و انصافا هیچگونه کوتاهی نخواهند کرد؛ این را مطمئن باشید. بحث، بحث صرفا انتقام نیست، بحث یک حرکت منطقی است؛ مقابله منطبق با دین، اخلاق، شرع و منطبق بر قوانین بین‌المللی است و ملت ایران و مسئولین کشور در این جهت هیچ گونه تعللی و کوتاهی نخواهند کرد. این را مطمئن باشید.

این جنایات فجیع و هولناک که امنیت و صلح جهانی را به مخاطره انداخته در حالی قلب و وجدان میلیارد‌ها انسان را به درد آورده و موجی از تنفر و انزجار خیابانی را به راه انداخته که عده‌ای با حمایت مالی و تسلیحاتی به خلق این جنایت‌ها کمک و عده‌ای نیز با سکوت و رضایت از کنار آن عبور می‌کنند.

13 آبان از نگاه مجازی

13 آبان روز مبارزه با استکبار نیز از دید اهالی مجازی در شبکه اجتماعی ایکس باز نماند و در صفحات خود از زنده بودن مقاومت و نابودی صد درصد اسرائیل این جنایت کار بزرگ حرف به میان آوردند.

در حاشیه این مراسم همچنین صندوق‌هایی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی به جبهه مقاومت و مردم لبنان  قرار داشت.