حجت‌الاسلام نقد علی در گفتگو با جهت مطرح کرد:

الزامات تحقق شعار سال/ نقش دانش‌بنیان‌ها در استواری اقتصاد

نماینده مجلس یازدهم گفت: فناوری دانش‌بنیان‌ها می‌تواند ما را بر پایه‌های اقتصاد بومی و فناوری‌های بومی طوری استوار کند که دیگر هیچ‌کدام از تکانه‌هایی که در دنیا اتفاق میافتد این اقتصاد را تکان ندهد.

الزامات تحقق شعار سال/ نقش دانش‌بنیان‌ها در استواری اقتصاد
64371

محمدتقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی‌شهر در گفتگو با جهت در خصوص شعار تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین که رهبر معظم انقلاب در نوروز ۱۴۰۱ در سخنرانی از رسانه ملی عنوان کردند، گفت: شعار امسال تفاوت چندانی با شعارهای سال‌های گذشته ندارد و باز هم بحث تولید و اشتغال محور شعارهای امسال می‌باشد.
وی افزود: منتها وجه ممتاز شعار امسال تأکید بر دانش‌بنیان‌ها است، ما میدانیم امروز پیشران حرکت تولید و اشتغال‌زایی را در سرتاسر جهان فعالیت‌های دانش‌بنیان و دانش روز رقم میزند. همچنین میدانیم که هر چه که از قافله علم و فناوری عقب بمانیم مسلماً همیشه در تأمین مایحتاج و در ایجاد شغل چندین قدم از دنیا عقب‌تر خواهیم ماند.

مجلس و تحقق منویات رهبری
نقدعلی تأکید کرد: رهبری با دید تیزبینی که داشتند و دارند در مناسبت‌های مختلف در بحث دانش‌بنیان و استفاده از فناوری‌های مدرن و نوین تأکید فرمودند و مجلس هم به هوشمندی این مطلب را پیش از رسیدن به سال 1401 گرفت و قانون جهش تولید و حمایت از دانش‌بنیان‌ها را تصویب کرد که در مرحله نهایی و تبدیل به قانون هم پیش رفت که این نشان‌دهنده هوشمندی مجلس شورای اسلامی است که پیام رهبر را در بیانات گذشته ایشان گرفتند و پیش‌دستی کردند و امروز این قانون برای عرضه کار و اجرا ابلاغ‌شده است.
وی در پاسخ به الزامات تحقق شعار سال گفت: این الزامات در مسئله تولید زیادتر است لذا برای افزایش تولید و اشتغال‌زایی ما باید موانع را ازیک‌طرف بداریم، از سوی دیگر ملزوماتی که برای اشتغال جوانان نیاز است را ایجاد کنیم.
نقد علی ابراز کرد: امروز بحث نقدینگی یکی از موارد مهمی است که برای ایجاد اشتغال و خصوصاً شغل‌های فناورانه نیاز است؛ در این راستا مجلس شورای اسلامی بخشی از اعتبارات و مخصوصاً تبصره 18 را به این مهم اختصاص داده است که ازنظر میزان اعتبار حوزه 100 هزار میلیارد در این تبصره برای اشتغال‌زایی و تولید مدنظر قراردادیم.

رفع موانع تولید و اشتغال
وی ادامه داد: یک بخش کار هم رفع موانعی است که موجب می‌شود اشتغال آفرینی و تولید به تأخیر بیافتد که در این راستا هم مجلس شورای اسلامی قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار را تصویب کرد و این قانون هم انصافاً قانون متعالی و پیشرانی است و قانون است که درصدد آن است که تمام موانع را بردارد.
این نماینده مجلس گفت: وزیر محترم اقتصاد هم این قانون را به مرحله اجرا درآورد و آن سامانه مجوزات کسب‌وکار را با جدیت دنبال کرد. در مباحث مالیاتی و تخفیفات مالیاتی و موارد دیگری که در عرصه برطرف کردن موانع در مقابل کسب‌وکار می‌باشد، این‌ها بعضی از اقدامات و الزاماتی است که باید اتفاق بیافتد.
وی در پاسخ به اینکه این امر چقدر درگرو هماهنگی بین نهادهای مختلف است؟ گفت: هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف اینجا ضرورت دارد که در بحث ایجاد اشتغال و حمایت از کسب‌وکار و کارآفرینی این‌طور نباشد که سیستم اجرایی ما یک مسیر را برود و سیستم قضایی خلاف آن را طی کند که الحمدالله طریقه‌ای که ما در این ایام می‌بینیم مثلاً در قصه اموال تملیکی خدا را شکر هم دولت پای کار است و ورود پیدا کرده و اموال‌ها را دارد از اموال دپو شده خالی می‌کند و هم قوه قضاییه و این یگانگی و همسویی قوا یکی از الزاماتی است که برای تحقق شعار سال لازم است.

از مونتاژ تا استقلال
وی در پاسخ به چرایی دانش‌بنیان بودن تولید و نقش آن در استقلال، پیشرفت و توسعه کشور توضیح داد: یکی از مسائلی که از دیرباز مبتلا هستیم این است که در خیلی از عرصه‌ها صرفاً مونتاژ کننده محصولات کشورهای دیگر بوده و پایه‌های فناوری را در بعضی عرصه‌ها نداریم.
نماینده مجلس یازدهم ابراز کرد: تأکید رهبر معظم انقلاب بر اینکه محصولات ما باید دانش‌بنیان باشد مبتنی بر این است که ما بتوانیم در عرصه تولیدی آن پایه دانش را خودمان داشته باشیم چراکه اگر پایه دانش را در اختیار ما قرار ندهند و فقط آن محصولات را مونتاژ کنیم نهایتاً در زمان‌های خاص و گلوگاه‌های اقتصادی که قرار می‌گیریم با اندک فشاری آن منویاتی که کشورهای خارجی دارند را بر ما تحمیل می‌کنند.
وی افزود: اما اگر پایه دانش را خودمان تولید کردیم یقیناً استقلال‌خواهیم داشت و امروز اگر می‌بینیم بر فناوری هسته‌ای این‌همه فشار وارد می‌کنند به خاطر این است که ما به دانش هسته‌ای دست پیداکرده‌ایم، وگرنه الآن کشورهای زیادی در خاورمیانه و غیرازآن هستند که فناوری هسته‌ای را دارند اما نه به شکل فناوری بومی.

جمهوری اسلامی و نقش فناوری بومی
نقد علی ادامه داد: ویژگی جمهوری اسلامی این است که در بسیاری از عرصه‌های دانش خودش صاحب آن فن و دانش است.
وی با بیان اینکه محصولات دانش‌بنیان امروزه هزینه کمی را به جامعه و بودجه تحمیل می‌کند اما ارزش‌افزوده و ثروت ملی بسیاری را به ارمغان می‌آورد، گفت: این محصولات کمترین میزان ضرر و زیان را به محیط‌زیست وارد می‌کند و ما جنبه‌های مختلفی را در این محصولات می‌بینم لذا تأکید مقام معظم رهبری با توجه به این مزایا و بسیاری از مزایایی که در محصولات دانش‌بنیان است، می‌باشد.
وی عنوان کرد: امروز با توجه به کم‌آبی کشور ما می‌بینیم اگر در حوزه کم‌آبی دانش‌بنیان‌ها را ورود بدهیم می‌توان با آب کم مزایا و تولیدات بسیاری برای ما داشته باشد. در مورد بذر که ما امروزه متأسفانه وابسته‌ایم و حتی در ژنتیک تولید بعضی از محصولات مثلاً ماهی غزل، بعضی از گل و گیاهان و دام سبک و سنگین و … این پایه‌های دانش وقتی تولید داخل شد کمترین میزان هزینه را به بودجه عمومی و توان داخلی را وارد و بیشترین ارزش‌افزوده را دارد.
وی تأکید کرد: امروز در این عرصه برخی از قدرت‌های علمی دنیا بر دنیا حکومت می‌کنند اگر این پایه‌های دانشی تولید داخل و فناوری بومی شد موجب می‌شود که ما به همان تعبیری که مقام معظم رهبری که مؤکدا در تعابیرشان استناد کردند به تعابیر امیرالمومنین که العلم سلطان، علم موجب سلطه و اقتدار می‌شود.
نقد علی گفت: این فناوری‌ها می‌تواند ما را بر پایه‌های اقتصاد بومی و فناوری‌های بومی اقتصادمان را استوار کند که دیگر هیچ‌کدام از تکانه‌هایی که در دنیا اتفاق میافتد این اقتصاد را تکان ندهد.