از بمب استعفای سعید محمد تا کنایه‌های جهانگیری به رضایی

به گزارش جهت، با نزدیک شدن به تاریخ ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری، بازار گمانه‌زنی‌ها، اظهارنظرها، مصاحبه‌های تند و تیز و بیانیه‌های مختلف گروه‌ها و احزاب د رحال داغ شدن است. بر همین اساس گزیده اخبار و اظهارنظرهای منتشر شده در رسانه‌های با موضوع انتخابات 1400، طی 24 ساعت گذشته به این شرح بود: فلاحت‌پیشه: […]

از  بمب استعفای سعید محمد تا کنایه‌های جهانگیری به رضایی
120414

به گزارش جهت، با نزدیک شدن به تاریخ ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری، بازار گمانه‌زنی‌ها، اظهارنظرها، مصاحبه‌های تند و تیز و بیانیه‌های مختلف گروه‌ها و احزاب د رحال داغ شدن است.
بر همین اساس گزیده اخبار و اظهارنظرهای منتشر شده در رسانه‌های با موضوع انتخابات 1400، طی 24 ساعت گذشته به این شرح بود:

فلاحت‌پیشه: ظریف یک دیپلمات است نه اصلاح‌طلب
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس طی مصاحبه‌ای  با روزنامه شرق گفت:

* ظریف اصلاح‌طلب نیست. او یک دیپلمات است. کسی که موضع سیاست خارجی دارد و دیپلمات‌ها نیز معمولا از تعریف در دل یک جریان سیاسی اکراه دارند و شاید غیر از یک مقطعی که در دوران احمدی‌نژاد ایشان منصب دیپلماتیک را از دست داد، همیشه صاحب منصب دیپلماتیک بوده است.

* ظریف نماینده کشور در مذاکرات است، پرونده هسته‌ای ایران جزء مقوله‌های کلان سیاست خارجی ایران است و تعیین تکلیف اینها در شورای عالی امنیت ملی صورت می‌گیرد. در زمان آقای خاتمی و احمدی‌نژاد به اشتباه این پرونده را از وزارت خارجه گرفتند و به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی سپردند.

* آقای ظریف نماینده شورای عالی امنیت ملی در مذاکرات (هم) بود و به هر حال توافقاتی که صورت گرفت، در همین قالب شکل گرفت. اما ظریف یک نقطه‌ضعف عمده داشت و به نظر من هیچ‌وقت نتوانست در مقابله با حوزه عمومی و حوزه‌هایی که برای پاسخ‌گویی حاضر می‌شود، این تعریف را مشخص کند که مأموریتی که به او داده شده، چگونه انجام شده است و به خاطر همین بود که هر زمانی حرف شکست بود، تمام تقصیرها را گردن ظریف می‌انداختند و هر زمانی که بحث پیروزی می‌شد، دیگران را شریک پیروزی می‌کردند.

 

 ایرادات وارده از سوی شورای نگهبان به قانون انتخابات ریاست جمهوری

محمد حسن آصفرینایب رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در گفت وگو با ایسنا گفت: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و جهت رسیدگی به شورای نگهبان فرستاده شد با ۵ ایراد از سوی شورای نگهبان مواجه شد که ایرادات درستی بود و جهت رسیدگی مجدد به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها بازگشت.

وی در ادامه اظهار کرد: ایرادات وارده به این طرح را در کمیسیون با حضور حقوقدانان شورای نگهبان بررسی کردیم و در نهایت اصلاحات لازم صورت گرفت. اکنون نیز این طرح به هیات رییسه مجلس ارسال شده تا در نوبت رسیدگی در صحن مجلس قرار گیرد. اما بعید می دانم که این طرح به این دوره از انتخابات ریاست جمهوری برسد و به احتمال زیاد برای دوره های بعدی انتخابات ریاست جمهوری آماده می شود.

 

اصلاحات آب در هاون می‌کوبد؟

صادق زیباکلام درباره احتمال کاندیداتوری علی مطهری گفت: در نخستین نگاه به مسئله کاندیداتوری آقای علی مطهری گزینه رد صلاحیت ایشان توسط شورای نگهبان مطرح است. اما اگر فرض را بر تایید صلاحیت ایشان به هر دلیلی بگیریم سوال اصلی این است که کاندیداتوری چهره‌ای همانند آقای دکتر علی مطهری می‌تواند تغییری در انگیزه و تمایل رای‌دهندگان ایجاد کند؟ پاسخ روشن است؛ خیر.

وی همچنین گفت: ورود آقای مطهری یا هر کاندیدای دیگری به جز کاندیداهای اصولگرا به عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، از جمله آقایان پزشکیان و عارف یا هر نامزد دیگری وقت تلف کردن است. بدنه اجتماعی اصلاح‌طلب که به آقای روحانی رای داد، در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت نمی‌کنند. ۴ سال قبل، در انتخابات سال ۹۴ دکتر محمدرضا عارف، سرلیست اصلاح‌طلبان در تهران یک و نیم میلیون رای داشتند اما در انتخابات ۴ سال بعد یعنی اسفند ۹۸، اصلاح‌طلبان ۱۰ درصد این رای را هم در مجموعه نداشتند.

حرف‌های انتخاباتی محکوم فتنه88

محمد عطریانفر نیز عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نیز در مصاحبه با روزنامه ایران، اظهارات ی درباره انتخابات پیش رو داشت. وی طی این مصاحبه گفت: «کسانی که دنبال نظریه بیرون کردن اصلاح‌طلبان از عرصه سیاسی کشور هستند، تصورشان این است که می‌توانند با ابزار شورای نگهبان همواره اکثریت مجلس را در اختیار داشته باشند و می‌خواهند این را به انتخابات ریاست جمهوری نیز تعمیم دهند. اینها می‌خواهند اینگونه القا کنند که به رهبری قرابت بیشتری دارند و تافته‌های جدا بافته‌ای اند. خودشان را فرزند رهبری و مرید ایشان معرفی می‌کنند تا امتیازطلبی کنند و تبعیض ناصوابی برای خودشان قائل باشند. با زبان بی‌زبانی می‌گویند اصلاح‌طلب‌ها از این عرصه بیرون بروید و بگذارید ما این را هم در نتیجه یک مشارکت حداقلی به‌دست بیاوریم و سرنوشت کشور را با سلیقه خودمان رقم بزنیم؛ اگرچه اشتباه می‌کنند. زیرا حتی اگر انتخابات ریاست جمهوری را هم به نفع خودشان رقم بزنند باز هم به یکپارچگی نخواهند رسید».

کنایه تند جهانگیری به محسن رضایی

* اسحاق جهانگیری در واکنش به اظهارات اخیر محسن رضایی گفت: « برجام یک توافق بین المللی است ما مقید به آن هستیم و به آن برمی‌گردیم اما پیش نیاز آن این است که آمریکایی ها تحریم ها را لغو کنند درباره مسائل خارجی، برجام و مسئله هسته‌ای هم آن کسی که از طرف نظام صحبت می‌کند در مقابل خارجی‌ها وزیر خارجه است. »

* معاون اول روحانی معتقد است: «حال هر کسی هوس می کند و جمله‌ای می گوید هیچ مسوولیتی هم در این زمینه ندارد حالا به انتخابات فکر می‌کند یا مسائل دیگری وجود دارد من کاری به آن ندارم نمی‌توانیم جلوی کسی را بگیریم بگوییم»

محسن رضایی گفته بود: «ما از ملتهای منطقه که با تجاوز روبرو هستند، دفاع خواهیم کرد به شرطی که از ما بخواهند به آنها کمک کنیم. ما برقراری صلح و امنیت در منطقه را از وظایف خود می دانیم. هرچه منطقه ناامن باشد، خسارات وارده به تجارت ما نیز بیشتر خواهد بود. این کمک ها در چارچوب منافع ملی ایران خواهد بود. از این به بعد، هر یک ریال که به هرکسی بدهیم، یک ریال را ادعا خواهیم کرد، زیرا اقتصاد برای ما بسیار مهم است. هیچ دلیلی وجود ندارد که ما به امنیت عراق و سوریه کمک کنیم و سپس ببینیم که سایر کشورها از مزایای اقتصادی بهره مند می‌شوند».

بمب خبری استعفای سعید محمد

* سعید محمد از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) سپاه استعفا داد.

* سرلشکر سلامی فرمانده سپاه هم استعفای وی را پذیرفت. دلیل الی استعفای محمد از قرارگاه سازندگی سپاه به گفته ای خودش ورود به فضای انتخاباتی است.

* سردار سعید محمد که چهره شناخته شده‌ای تا چند ماه پیش در سپاه و فضای سیاسی کشور نبود در چند ماه گذشته فعالیت‌های زیادی در عرصه فضای مجازی و سیاسی کشور انجام داده است.

* برخی منابع گفته بودند که سعید محمد دیداری هم با یکی از اعضای فقهای شورای نگهبان برای رایزنی جهت تایید صلاحیت داشته است که محتوای این جلسه توسط آن عضو شورای نگهبان تکذیب شد.

تشکیل هیئت‌‌های نظارت در شهرستان‌های استان تهران

* رییس هیئت عالی نظارت بر انتخابات ششمین دوره انتخابات شورای شهر و روستای استان تهران از نهایی شدن تشکیل هیئت‌‌های نظارت در شهرستان‌های استان تهران و صدور احکام اعضای این هیئت‌ها خبر داد.

* «احمد نادری» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هیئت‌های نظارت شهرستان‌های استان تهران پس از مشورت و همکاری با نمایندگان حوزه‌های انتخابیه استان تهران و تائید صلاحیت آن‌ها توسط مراجع ذی‌ربط، انتخاب و احکام آن‌ها صادر شد.

* رییس هیئت عالی نظارت بر انتخابات ششمین دوره انتخابات شورای شهر و روستای استان تهران ادامه داد: با معرفی هیئت‌های نظارت شهرستان‌ها، قدم اولیه و اساسی ساختار‌های دیگر هیئت‌های نظارت در بخش‌ها برداشته شد. هیئت‌های نظارت در بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و استانداری‌ها و یا سایر مراکز در استان تهران برای نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا مستقر خواهند شد.