آماده‌باش هزاران نیروی ویژه برای سرکوب شورش‌ها در انگلیس/فیلم

در پی خشونت‌های خیابانی اخیر در انگلیس، پلیس لندن در روز‌های آینده ۶ هزار نیروی ضد شورش در خیابان مستقر می‌کند. پلیس انگلیس اعلام کرده است که تاکنون در جریان اعتراضات خشونت‌آمیز راست‌های افراطی در این کشور بیش از ۷۰۰ نفر بازداشت شده‌اند.

آماده‌باش هزاران نیروی ویژه برای سرکوب شورش‌ها در انگلیس/فیلم

به گزارش جهت پرس؛ انتظار می‌رود با تشدید اعتراضات، بر تعداد بازداشتی‌ها افزوده شود.
حملات و شورش‌های نژادپرستانه اخیر در انگلیس، بیش از همه مسلمانان و مهاجران خارجی در این کشور را هدف قرار داده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که پنجره هتل‌هایی که پناهجویان در آن زندگی می‌کنند شکسته شده و در برخی موارد هتل به آتش کشیده شده است و گویا این اعتراضات به شدت خشونت‌آمیز در انگلیس تا اطلاع ثانوی! آرام شدنی نیست.
در حالی که انتظار می‌رود خشونت‌های خیابانی در انگلیس ادامه پیدا کند، پلیس لندن می‌گوید در روز‌های آینده دست کم ۶ هزار افسر ضدشورش را در خیابان‌ها مستقر خواهد کرد. به گزارش رویترز، «گاوین استفنز»، رئیس شورای رؤسای پلیس ملی انگلیس، ضمن هشدار به معترضان افراطی گفت: «پیام ما به دست‌اندرکاران خشونت‌های اخیر این است که برای یافتن شما به بررسی هزاران تصویر و ویدئو ادامه خواهیم داد.» او در ادامه لحن خود را تندتر کرده و گفت: «توصیه من به هر کسی که قصد شرکت در شورش‌های خشونت‌آمیز را دارد این است: این کار را نکنید، چون قطعاً دستگیر، محکوم و احتمالا زندانی خواهید شد.»
دستگیری‌های گسترده
روزنامه گاردین با اعلام اینکه تاکنون ۳۰۲ نفر به جرم ارتکاب شورش متهم شده‌اند، به نقل از مقامات پلیس انگلیس اعلام کرد صدها نفر از مظنونان اعتراضات خشونت‌آمیز راست افراطی باید انتظار بازداشت داشته باشند. به نوشته گاردین، از بین ۷۴۱ نفر از بازداشتی‌ها، ۳۲ مورد به ارتکاب جرائم آنلاینی مانند اقدامات تحریک‌آمیز مربوط می‌شود. آمار بازداشتی‌های اخیر در حالی منتشر شده است که انتظار می‌رود با افزایش گردهمایی احتمالی راست افراطی بر شدت خشونت افزوده شود و پلیس در حالی که بیشترین نیروها را بسیج کرده ‌اما با تهدید بی‌نظمی عمومی بی‌سابقه از زمان ناآرامی‌های سال ۲۰۱۱ در سراسر انگلیس مواجه است. مأموران پلیس انگلیس از منابع مختلفی برای شناسایی مظنونان استفاده می‌کنند و فرمانده پلیس نظم عمومی هشدار داده با استفاده از ابزارهای تشخیص چهره، شناسایی حتی افرادی که ماسک استفاده می‌کنند، امکان‌پذیر است. بنا بر اعلام مقام‌های قضائی انگلیس احکامی که تاکنون صادر شده، نوک کوه یخی بزرگ است که با هدف پاسخگو کردن شورشیان صورت گرفته است.
گفتنی است، دو هفته پیش یک پسر ۱۷ ساله به نام «اکسل روداکوبانا»، متولد کاردیف، پرجمعیت‌ترین شهر ولز، که والدینش روآندایی هستند، با چاقو به یک مدرسه تابستانی کودکان در شهر ساوت‌پورت انگلیس حمله کرد و در جریان این جنایت سه دختر خردسال جان باختند و چند کودک و ۲ بزرگسال نیز زخمی شدند. این حمله – چون عامل آن فرزند یک خانواده مهاجر معرفی شد – بهانه‌ای شد برای آغاز حمله به مهاجران در انگلیس و اعتراضات خشونت‌باری که همچنان ادامه دارد. در پی قتل مذکور، برخی اخبار جعلی در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه شخص ضارب مسلمان و مهاجر بوده است. ادعا‌های مذکور بعداً رد شد و پلیس انگلیس با بررسی سوابق شخص ضارب اعلام کرد که وی در کشور انگلیس به دنیا آمده و خانواده‌ای مسیحی دارد. با این حال اخبار جعلی منتشر شده سبب شد راستگرایان مخالف مهاجرت به خیابان آمده و دست به حملات متعدد با سنگ، آجر و دیگر اشیای سنگین بزنند.
همزمان با بروز ناآرامی‌ها و خشونت علیه مسلمانان و مهاجرانِ انگلیس توسط راست‌های افراطی، دولت «کر استارمر»، نخست‌وزیر جدید انگلیس از حزب کارگر، از غول‌های اینترنتی خواسته‌ است محتوای گمراه‌کننده از راست‌گرایان افراطی را سریع حذف کنند چرا که تشدید تنش‌های هفته گذشته توسط این محتواها وجود دارد. «پیتر کایل»، معاون وزیر کشور انگلیس، نیز با مدیران پنج شبکه اجتماعی ایکس، یوتیوب، متا، گوگل و تیک‌تاک گفت‌وگوهای دوجانبه داشت و پس از این نشست بیانیه‌ای منتشر کرد که درباره «گسترش اطلاعات نادرست و نفرت‌انگیز و تحریک‌آمیز» در مورد ناآرامی‌ها هشدار می‌داد و تأکید می‌کرد که باید به سرعت اقداماتی در این رابطه انجام بگیرد.
در این میان «ایلان ماسک»، میلیارد آمریکایی که صاحب شبکه ایکس (توئیتر سابق) نیز هست، در واکنش به اعتراضات گروه‌های راست افراطی در انگلیس در یک پُست در شبکه ایکس نوشته بود که در این کشور «جنگ داخلی اجتناب‌ناپذیر است». او در پست‌های دیگری نیز در اظهاراتی که شائبه مسلمان‌ستیزانه داشت نوشته بود که سیستم قضائی انگلیسی با مسلمانان ملایم‌تر از فعالان راست افراطی رفتار می‌کند و حتی چگونگی رفتار انگلیس با کاربران در شبکه‌های اجتماعی را با سرکوب‌ها در دوران اتحاد جماهیر شوروی مقایسه کرد.
البته چهارشنبه گذشته هزاران مخالف نژادپرستی و رویکردهای فاشیستی در شهرهای بزرگ بریتانیا از جمله لندن، بیرمنگام، بریستول، لیورپول و نیوکاسل به خیابان‌ها آمدند و با به رخ کشیدن شمار زیاد خود خواستار توقف رویکردهای افراط‌گرایانه و مهاجرستیز شدند. اما گویا سر-و-صدای طرف مقابل بسیار بالاتر از این حرف‌هاست و صدای این معترضان به نژادپرستی علی‌رغم انبوه بودن جمعیتشان چندان شنیده نشده است.
آن‌طور که بی.بی.سی نوشته است، یکی از مسلمانان انگلیس این وقایع را این‌چنین وصف کرده است: «واکنش من ابتدا شوک بود. تعجب‌آور بود که می‌دیدم چگونه این خشونت به چیزی تبدیل شده که مردم آن را اعتراض می‌نامند- در حالی که من آن را حملات تروریستی می‌دانم- و این که این وضعیت از شایعات شبکه‌های اجتماعی آغاز شد که در نهایت نادرست از آب درآمدند… من از کودکی به این عادت کرده‌ام که به خاطر باورهای مذهبی‌ام، ظاهر و نحوه پوشش‌ام، توهین و آزار ببینم.»