پاسخ مردم ترکیه به خود تحقیری ایرانیان در زلزله خوی
هنوز یکی دو ساعت از انتشار اخبار مربوط به وقوع زلزله ویرانگر در ترکیه و سوریه نگذشته بود که تعدادی از کاربران توئیتر شروع به انتشار توئیتهای عجیبی درباره شرایط امدارسانی به آسیبدیگان این زمینلرزه مهیب منتشر شد.
آغازی بر یک ادعای مضحک
تأمین صدها هزار کانکس ظرف مدت چهار ساعت بعد از وقوع زلزله اصلی و همزمان با وقوع پسلرزههای متعدد 6 ریشتری اگر چه در ظاهر یک شوخی بیمزه بیشتر نبود اما در عمل تنها میتوانست خروجی یک ذهن بحرانزده باشد.

رویای تامین غذا و آذوقه برای همه زلزلهزدگان
برخی دیگر که ظاهراً قصد داشتند تا زحمات نیروهای امدادی ایران برای رسیدگی به هموطنان زلزلهزده در خوی را زیر سئوال ببرند، مدعی شدند که غذای گرم و کافی آذوقه چند روز در اختیار همه زلزلهزدگان ترکیه قرار گرفته است!
خیالپردازی یا مصرف مواد مخدر؟ مشکل کجاست؟
سطح بعضی از ادعاها درباره مواجهه دولت اردوغان با فاجعه زلزله تا آنجا تخیلی بود که باعث خنده کاربران توئیتر شد.
مشخص نیست در شرایطی که حتی تعیین محدوده مناطق آسیبدیده، تخمین کشتهشدگان و زخمیها، برآورد افراد زنده گیرافتاده در زیر آوارها و مواردی از این دست ممکن است روزها به طول بینجامد، چگونه بعضی افراد با خودتحقیری اقدام به انتشار شایعات عجیب و غریب میکنند.
بیشک بعضی عقاید نژادپرستانه و تجزیهطلبانه در بیان ادعاهای مضحک مطرح شده بی تاثیر نبوده و نیست؛ اما نگاهی عمیقتر به موارد مطرح شده، ظن مصرف مواد مخدر توسط سازندگان این دروغها را تقویت میکند.
مردم ترکیه پاسخ تجزیهطلبان ایرانی را دادند
از زمان وقوع زلزله تاکنون، محتواهای متعددی در شبکههای اجتماعی و از جمله توئیتر منتشر شده که نشان میدهد اهالی مناطق آسیبدیده، به دلایل مختلف از نحوه کمکرسانی راضی نیستند.
افراد مختلفی بودند که در این زلزله، زیر آوار مانده بودند و توئیتهایی برای دریافت کمک ارسال میکردند که البته از سرنوشت هیچ یک خبری در دست نیست.
در یک نمونه از این موارد، یک شهروند ترکیه ساعتها پس از وقوع زلزله با انتشار توئیتی خواستار نجات خود از زیر آوار شد. این شهروند ترکیه به نام "جیهان کیزیل دمیر" با انتشار یک پیام در شبکه اجتماعی توئیتر با هشتگ "کمک"، "زلزله" و "آفاد" (مرکز حوادث اضطراری ترکیه) ضمن اعلام زنده بودن خود، از گروههای امدادی خواست تا او را از زیر آوار در محل زندگی خود در خیابان ۱۰۵ محله "تورکوت رئیس" شهر "آدیامان" نجات دهند.

کار در ترکیه به جایی رسیده است که برخی افراد همچون چائری چیتاناک بازیگر اهل ترکیه، در توئیتر از مردم استمداد یاری داشتند تا بلکه بستگان زیر آوار مانده آنها را نجات دهند.
در یک مورد دیگر، یکی از خبرنگاران سرشناس اهل ترکیه، ضمن انتشار توئیتی نوشت: "دهها هزار نفر هنوز از سر ناچاری در حال ارسال پیامک هستند. هنوز جاهایی وجود دارد که هیچ کمکی به آنجا نرفته است.
اخبار و اظهاراتی که از تلویزیون پخش میشود و گویی فقط ۱۰ ساختمان فروریخته است را باور نکنید. این یک دروغ واقعی است. اوضاع خوب نیست. بازماندگان ممکن است به دلیل سرما از دست بروند!"

در این بین حتی گفته میشود که بعضی افراد در دمای سرد زمستانی، بر اثر یخ زدن، زیر آوارها از بین میروند که حقیقتی دردناک است. حقیقتی که چشمان نژادپرستان و تجزیهطلبها بهدور مانده است.
درسی که باید از این فاجعه گرفت
قطعاً رضایت داشتن از وقوع این فاجعه نمیتواند عقلانی، اخلاقی و انسانی باشد؛ اما لازم است به وطنفروشها، خودتحقیرها و عوامل نژادپرست و تجزیهطلبها یادآوری شود که با دروغ و جوسازی نمیتوان واقعیت را تغییر داد و ضعفهای موجود و اتفاقات طبیعی را به نحوی وارونه جلوه داد.
مرگ هزازان انسان بیگناه آنقدر دردناک هست که نیاز نباشد عدهای فرصتطلب، با دروغگویی و شایعهسازی، ابعاد این غم بزرگ انسانی را لاپوشانی کرده و برای اربابان نژادپرست خود دم تکان دهند.
ثبت دیدگاه