ائتلاف حامیان اغتشاش برای گرفتن امتیاز/ اهداف بیانیه مشترک بایدن و مکرون چه بود؟
روسای جمهور آمریکا و فرانسه روز پنجشنبه با صدور بیانیهای مشترک از اغتشاشات ایران حمایت کردند. این اتفاق در جریان سفر رئیسجمهور فرانسه به واشنگتن رخ داد.
بیانیه جدید سران غربی در کنار آخرین اقداماتشان مانند برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل و تصویب قطعنامه در شورای حکام سازمان بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران، بخشی از خط هراسافکنی این جبهه علیه ایران برای اخذ امتیازاتی سنگین از تهران است. در ادامه به دلایل و اهداف این فشارها پرداخته شده است.
1 -معنای چتر هستهای و جایگاهی میان شبهقدرتها و ابرقدرتها
کشورهایی که به تسلیحات هستهای دست پیدا میکنند به «بازدارندگی هستهای» میرسند بهگونهای که کشور دیگری به خاک آنها حمله نمیکند. این بازدارندگی هستهای اگر از خاک فراتر رفته و به حوزههای دیگری سرایت پیدا کند، قابلیت «چتر هستهای» را برای کشور مزبور ایجاد میکند.
بهعنوان نمونه آمریکا، روسیه، انگلیس و فرانسه بهدلیل تسلیحات هستهای دارای بازدارندگی هستهای هستند اما همزمان بهدلیل حضور سنگینشان ورای خاک اصلی سرزمین خود، از مزایای «چتر هستهای» نیز بهره میگیرند. کشورهای دیگر هراس دارند تا به پایگاههای این کشورها در سراسر جهان حمله کنند، زیرا آنها دارای گونههای راهبردی تسلیحات هستهای و وسایل حمل معتبر آنها تا فواصل بین قارهای هستند.
ایران هرچند به تسلیحات هستهای دست نیافته و اعلام کرده خواهان ساخت، تولید و انبار این سلاحها نیست، اما رسیدن به جایگاه علمی-صنعتیای که ساخت آن را برای تهران آسان سازد، ایران را به قدرت نهفته هستهای تبدیل میکند.
در اینجا ایران ضمن بهرهمندی از «بازداندگی هستهای» که حمله به خاک اصلی ایران را رفع میکند، به دلیل نفوذ منطقهای و حضورش در مناطق مختلف، تهران را از مزایای «چتر هستهای» نیز برخوردار میسازد.
2- ممانعت از همگرایی قدرتهای شرقی
کشورهای غربی میدانند بازیگری منفعلانه ایران در تحولات جاری نظام بینالملل میتواند مانع از همگرایی موثر قدرتهای شرقی شود. روسیه بدون همکاری با ایران به بسیاری از منابع دسترسی نخواهد داشت که شاید مهمترین موضوع آن کریدورهای زمینی است.
درصورت همگرایی قدرتهای شرقی علیه غرب، این جبهه وضعیت دشواری برای ادامه نبردها خواهد داشت و مصلحت خود را در مواجهه تکبهتک با قدرتهای شرقی میداند. به همین دلیل نیز در پی تلاش برای وادار کردن این قدرتها به توقف روند فزاینده همگرایی است تا به هرکدام سر فرصتی مناسب تهاجم کند.
3 -تلاش برای تبدیل کردن فشار اغتشاشات به امتیازات
بهنظر میرسد پس از چندین سال اعمال تحریمهای گسترده و حتی افزودن جنبههای فیزیکی به آن مانند رهگیری کشتیهای تجاری و توقیف نفتکشهای ایران به زور قوای نظامی، غرب درحال وارد شدن به فاز اغتشاشات کور است.
اغتشاشات رویداده در ایران از سال 96 به بعد دارای تفاوتهایی با رویدادهایی مانند اتفاقات 1378، 1382 و 1388 هستند. این اتفاقات دارای زمینهها و بدنه سیاسی بودند و منشایی داخلی داشتند؛ هرچند مورد بهرهبرداری خارجی نیز قرار گرفتند. با این حال تحولات بعدی مانند اتفاقات 1396، 1398 و 1401 بیش از آنکه از اختلافات سیاسی داخلی و سپس بهرهبرداری خارجی ناشی شوند، ریشه در طراحیهای غارتگونه دارند.
4 -ایران؛ نقطه اشتراک
ایران به یک نقطه اشتراکساز برای بحران در روابط داخلی بلوک غرب تبدیل شده است. آنها از طریق همکاریهای گسترده علیه ایران میکوشند غلظت اختلافات در روابط فیمابین را به وسیله اقدامات علیه تهران کاهش دهند.
5 -تنفس مصنوعی
سران غربی از شروع تنفس مصنوعی عیانشان به اغتشاشات چند هدف را پیگیری میکنند. نخست آنکه بار دیگر شانس خود را برای ادامهدار ساختن اغتشاشات داخلی بیازمایند و به عناصر میدانیشان امیدواری بدهند. دوم آنکه به اپوزیسیون بیاعتبار خارجی که محدود به افرادی سطح پایین است اعتبار بخشند.
6 -ایجاد ضربه به اقتصاد ایران
غربیها در میانمدت قصد دارند با نشان دادن تلاششان برای مواجهه سنگینتر با تهران، شرکای تجاری ایران را وادار به توقف همکاریهایشان کنند.
7- حساسیت شدید نسبت به نفوذ منطقهای ایران
حضور منطقهای ایران با ارائه خدمات مختلف به ملتهای منطقه باعث شده غرب همواره در حال روبهرو شدن با تحولات سنگینی علیه خود در غرب آسیا باشد.
منطقه طی دو سال اخیر شاهد تحولاتی بوده که پیشتر با وجود درگیری میان محور مقاومت و محور غربی چنین نتایجی را در پی نداشته است.
دیگر هیچ کس در شورای حقوق بشر سازمان ملل نمی تواند بر تجاوزات، جتایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکا، کشورهای اروپایی، عربستان سعودی، امارات، ترکیه و اسرائیل را سرپوش بگذارد.
کشورهای ناقض حقوق ملتها نمیتوانند مدعی حقوق بشر باشند
کشورهایی که خود ناقض حقوق دیگر ملتها هستند، نمیتوانند در مقام مدعی و یا قاضی وضعیت حقوق بشر در یک کشور بنشینند و باید پاسخگوی جنایات خود باشند.
کشورهایی که خود ناقض حقوق دیگر ملتها هستند، نمیتوانند در مقام مدعی و یا قاضی وضعیت حقوق بشر در یک کشور بنشینند، بلکه میبایست پاسخگوی جنایات خود در نقض فاحش حقوق بشر باشند.
در زمان که اروپا و متحدانش به سرکردگی کاخ سفید و در سایه سکوت بی شرمانه کشورهای به اصطلاح اسلامی و هم سازمان های به اصطلاح بین المللی خیانتکار از گروهک تروریستی داعش و سایر گروه های تروریستی در سوریه، عراق، منطقه خاورمیانه و جهان کمک، حمایت و پشتیبانی می کردند ولی متاسفانه دولت خیانتکار حسن روحانی بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت رئیس جمهور سابق ایران به همراه ظریف و عراقچی و غیره با حامیان اصلی گروهک تروریستی ضد انقلاب، گروهک تروریستی منافقین، رژیم جنایتکار صدام دیکتاتور، تروریسم، القاعده، طالبان، گروهک تروریستی داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی مذاکره، گفت وگو، ملاقات، دیدار و همه جانبه همکاری می کرد چرا؟
آمریکا جنایتکار دیگر حق حرف زدن در مورد برجام و غیره را ندارد آمریکا و 3 کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان به همراه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بیش از 999 هزار در مذاکره، توافق هسته ای، برجام و مذاکرات وین وغیره به ایران خیانت کرده است.
از سال 1945 تاکنون برای همه مردم دنیا ثابت شده که آمریکا جنایتکار جنگی است و هم نقض حقوق بشراست و هم بزرگترین متجاوز به حقوق بشر در سراسر جهان بوده است.
از سال 1945 تاکنون برای همه مردم دنیا ثابت شده که انگلیس جنایتکار جنگی است و هم نقض حقوق بشراست و هم بزرگترین متجاوز به حقوق بشر در سراسر جهان بوده است.