شناسه: 93219
گزارشی از افشاگری های گروه موسول به عدل علی درباره اپوزیسیون خارج نشین مسیح علی نژاد

خبـرنـگـاری که دلال شد!

گروه عدل علی با هک گوشی و ایمیل مسیح علینژاد به اطلاعاتی از او دست یافت که نشان‌گر اینست که او برای کسب درآمد با مجموعه‌هایی همچون «خانه آزادی»، «موقوفه ملی دموکراسی ‌(ند)» و مجموعه‌هایی از این قبیل همکاری داشته است.
به گزارش جهت پرس، 

روزنامه فرهیختگان با بیان این که در افشای مکالمات مسیح علی‌نژاد با دولت آمریکا اطلاعات جالبی وجود دارد، نوشت: به‌تازگی گروهی موسوم به «عدل علی» که گفته می‌شود متشکل از جوانان آزادیخواه ایران است و در اولین عملیات خود اسنادی از گروهک تجزیه‌طلب کومله و در دومین عملیات، اطلاعاتی از رضا پهلوی را افشا کرد، در سومین اقدام خود به سراغ مسیح علی‌نژاد رفته و اسنادی را منتشر کرده که قابل تامل است. 

صرف‌نظر از محتوای اطلاعاتی که این گروه هکری با هک گوشی و ایمیل افرادی که آنها را «خائنان به مردم ایران» می‌خواند، انتشار این اطلاعات، از یک‌ سو دست شبکه اپوزیسیون کاسب را رو کرده است و از دیگر سو، موجب وحشت شبکه همکار با این افراد در داخل ایران شده است.

این گروه هکری تا‌کنون درباره اینکه آیا افرادی از داخل ایران با علی‌نژاد و شبکه متصل به او همکاری داشته‌اند یا خیر، منتشر نکرده است اما بعید به‌نظر نمی‌رسد در روزها یا هفته‌های آینده این اتفاق بیفتد. در اسناد افشاشده از علی‌نژاد مشخص شده او برای کسب درآمد با مجموعه‌هایی همچون «خانه آزادی»، «موقوفه ملی دموکراسی ‌(ند)» همکاری داشته و با جی. متیو مک‌اینیس که عضو گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا بوده است، همکاری داشته است. گروه اقدام ایران که علی‌نژاد با آن همکاری می‌کرده، تحت مدیریت برایان هوک فعالیت می‌کرد که حامی شدیدترین تحریم‌های علیه ایران بود. علی‌نژاد سال 2019 از وزارت خارجه آمریکا خواسته تا در بیانیه‌ای بازداشت 3 زنی که به‌دلیل مخالفت با حجاب بازداشت شده‌اند را محکوم کند. این اتفاق کمی بعد می‌افتد و فردی با نام کیارش احفاد، مشاور در وزارت خارجه آمریکا، متن بیانیه دفتر سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در حمایت از 3 زن بازداشت‌شده در ارتباط با کمپین چهارشنبه‌های سفید را برای مسیح ارسال می‌کند.

خانه آزادی در سال 1941 برای تقویت ارزش‌های آمریکایی و نیز تشویق آمریکا برای ورود به جنگ جهانی دوم تاسیس شد، بعد از این جنگ اما این سازمان تغییر ماهیت داد و به حمایت از تاسیس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پرداخت و پس از تاسیس این سازمان به بازوی فرهنگی آن تبدیل شد. مسیح علی‌نژاد یکی از رهبران پروژه «ما شهروندان دیجیتال» این مجموعه بوده است. سایر تیم این پروژه، افسون محسنی، آرش صالح، حسین ترکاشوند، صنم آنالوئی و سیمین کارگر بوده‌اند.

مسیح علی‌نژاد برای توسعه کمپین چهارشنبه‌های سفید خود در 26 فوریه 2019 به کارل گرشمن، رئیس موقوفه ملی دموکراسی (ند) و جفری انگلند، قائم‌مقام مدیر منطقه‌ای برنامه‌های غرب آسیا و شمال آفریقا در موسسه ملی دموکراتیک (ان‌دی‌آی) ایمیل می‌زند تا از آنها برای کمپینش درآمدزایی کند. این پیام با پاسخ مثبت مواجه می‌شود و قرار بر جلسه حضوری برای این حمایت مالی گذاشته می‌شود. بنیاد موقوفه ملی برای دموکراسی یا NED ملقب به دستکش‌ سفید دولت آمریکا [اصطلاح «دستکش سفید» به خدمات مخصوص و سطح بالا اشاره دارد] است. این بنیاد با تشکیلاتی که در زیرمجموعه خود دارد، سازمان سیا دوم آمریکا است.

«ران پال» نماینده حزب جمهوری‌خواه آمریکا در مخالفت با بودجه این مرکز در سال ۲۰۰۵ گفت که این سازمان ربط اندکی به دموکراسی دارد. سازمانی است که با تأمین بودجه احزاب سیاسی یا جنبش‌های مطلوب خارجی، پول مالیات آمریکا را درواقع برای واژگون ساختن دموکراسی مورد استفاده قرار می‌دهد.

مطابق اطلاعات و اسنادی که در سال‌های گذشته رسانه‌ها منتشر کرده‌اند این موسسه تاکنون در وقوع کودتاها و براندازی‌های نرم در بسیاری از کشورها ایفای نقش کرده است. ردپای موقوفه ملی در کودتای سال 2004 هائیتی، کودتای سال 2009 در هندوراس، انقلاب بولدوزر صربستان سال 2000، انقلاب رز گرجستان سال 2004، انقلاب نارنجی اوکراین در سال 2004 و انقلاب گل‌لاله قرقیزستان 2005  دیده می‌شود.

مطالب استخراج شده از ایمیل مسیح علی‌نژاد نشان می‌دهد برخی از پیام‌های تبادل‌شده میان افراد حاضر در پروژه‌های ضد ایرانی به اعضای مجموعه‌هایی مانند «شورای آتلانتیک» و «خبرنگاران بدون مرز» نیز تعلق دارند؛ موضوعی که حکایت از حضور این سازمان‌ها در اتاق عملیات رسانه‌ای علیه ایران دارد. از نکات قابل‌توجه این است که این مجموعه‌ها تا پیش از این مدعی رویکرد حرفه‌ای و مستقل در مواجهه با پدیده‌های مختلف بوده‌اند.

شورای آتلانتیک یک اندیشکده قدیمی آمریکایی است که تلاش دارد در فضای سیاسی این کشور خود را یک نهاد معتدل تصویر کند.

گزارشگران بدون مرز سازمانی مستقر در فرانسه است که هدف خود را حمایت از خبرنگاران و رسانه‌های مستقل در سراسر جهان می‌داند. این سازمان به‌طور خاص مورد حمایت کمیسیون اروپا که یکی از ساختارهای مهم اتحادیه اروپاست قرار دارد.

برچسب ها

ثبت دیدگاه