شناسه: 63955
در گفتگو با یک روزنامه اصلاح‌ طلب مطرح شد؛

جزییات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت علی اکبر صالحی

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی گفت: در کشور ما برخلاف توصیه‌های اخلاقی و دینی، نگاه سوءظن مطلوب‌تر است.
به گزارش جهت پرس، 

وزیر خارجه پیشین ایران در گفت و گویی بیان کرد:در کشور ما برخلاف توصیه‌های اخلاقی و دینی، نگاه سوءظن مطلوب‌تر است و سیاست خارجی بر اساس اعتماد بنا نمی‌شود.

وی افزود: الان در مذاکره فنی مشخص شد دست برتر با کدام طرف بوده است. چطور 20 درصد و 60 درصد غنی‌ سازی را داریم، IR-6، فلز اورانیوم، دو نیروگاه و بیمارستان را داریم. اصلا برجام هم نبود بیشتر از این چه می‌توانستیم کنیم

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی گفت: من در جده بودم که ریختند سفارت انگلستان را اشغال کردند. بعد از اینکه ما با زحمت دوباره روابط را با انگلیس برقرار کرده بودیم و تنها سه ماه بود که به ایران سفیر فرستاده بودند. شما وقتی از دیوار سفارت انگلیس بالا رفتند، روزنامه‌های آن زمان را بخوانید، دو سه روز قبل از این اتفاق و یکی دو هفته بعد از آن، خیلی چیزها دستگیرتان می‌شود.

صالحی بیان داشت: در کشور ما آرای متفرق زیاد است و افراط و تفریط داریم.همان‌طور که در طرف مقابل یک عده تکفیری هستند و واقعا اعتقاد دارند اگر شیعه را بکشند به بهشت می‌روند، یک عده هم در کشور ما متقابلا معتقدند نباید و به مصلحت نیست با اینها (عربستان سعودی) رابطه داشته باشیم، البته جایگزینی هم ندارند و نمی‌گویند باید چه کنیم.

وی افزود: فرصت خوبی را از دست دادیم. اگر ما زمانی که مقام رهبری موافقت فرمودند مذاکره دوجانبه با آمریکا را سریعا آغاز می‌کردیم و دوستان دیگر همراهی می‌کردند و مذاکره را پیش می‌بردیم که اصلا به برجام نمی‌رسیدیم. دو سال فرصت داشتیم.

اگر همکاری کرده بودند، پیش از برجام کار تمام می‌شد. چون آقای اوباما در آستانه دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری بود و نگران بود که رأی نیاورد. برای اینکه نظرسنجی‌ها نشان می‌داد گاهی رامنی 51 درصد و اوباما 49 درصد بود. اینها نگران بودند. نه اینکه نظر من باشد، آمارها وجود دارد.

وزیر خارجه پیشین ایران اظهار داشت: بنابراین آمریکایی‌ها برای اینکه دست بالاتر را در انتخابات پیش‌رو پیدا کنند، آمادگی داشتند که طبق یک مذاکره معقول، زودتر این مسئله را به‌عنوان یک پرونده مهم بین‌المللی حل کنند و آن را روی میز بگذارند و بگویند ما یک پرونده مزمن بین‌المللی (که آنها می‌گفتند پرونده هسته‌ای ایران و من اسمش را می‌گذارم پرونده ساختگی هسته‌ای) را حل کردیم و مطمئن شوند که انتخابات را برنده می‌شوند، اما ما نتوانستیم از این فرصت استثنایی حُسن استفاده را بکنیم.

وی درانتا افزود: فکر مذاکره با آمریکا ابتدا به‌ ساکن از طرف ما نبود. این فکر از خود آمریکایی‌ها بود که آمدند به عمانی‌ها گفتند به ایرانی‌ها بگویید حاضریم با شما مذاکره دوجانبه داشته باشیم و این مسئله را زودتر حل کنیم.

منبع: شرق

برچسب ها

ثبت دیدگاه

عزیز | سه شنبه, 04/14/1401 - 15:44 | | پاسخ | پیوند ثابت
خیلی از مسئولین ما سود و منفعتشون تو تحریم موندن ایرانه. چون اگه تحریم ها برداشته بشه چون هیچ بهونه ای هم ندارن مجبورن کار کنند و چون کار کردن بلد نیستن و نونشون از تحریم میومد با هر گونه مصالحه و مخالفت می کنند و هی شعارهای تبلیغاتی فریبنده بابت عدم تفاهم سر می دن