غرب با ایجاد جو روانی به نتیجه نمیرسد/ مردم الان نسبت به ۸ سال پیش خیلی واقعبینتر شدهاند
«مسعود براتی» تحلیل گر مسائل بینالملل در پاسخ به جو روانی حاکم بر کشور و انتظار جامعه برای پیشبرد مذاکرات گفت: اینکه جامعه چه انتظاری از تیم مذاکرهکننده دارد و چه مطالبهای طلب میکند حتماً در جریان مذاکرات تأثیرگذار خواهد بود و نمیتوان اثر آن را نادیده گرفت.
وی افزود: از طرفی هم نمیتوان گفت که جامعه بیتفاوت باشد، جامعه بالاخره به موضوعات مهم واکنش نشان میدهد و نسبت به آنها حساسیت دارد؛ اما واقعیت و حالت مطلوب این است که جامعه یک نگاه واقعبینانه نسبت به این امر داشته باشد.
براتی با تأکید بر کمک نخبگان به واقعبینی مردم جامعه نسبت به مذاکرات، تحریمها و اثرات آن گفت: واقعبینی در سطح اثر و اهمیت تحریمها در مسائل کشور و در سطح و گستره اثرگذاری یک توافق در مسئله تحریم باید ایجاد شود چراکه چیزهایی درگذشته اتفاق افتاد و دولت قبل این واقعبینی را ازآنچه هست خیلی دور کرد که سبب شکلگیری انتظارات غیرواقعی شد که این مهم عموماً از جنس سیاسی بود.
وی با اشاره به تلاش غرب خصوصاً برای جلوه دادن فضای غیرواقعی از مذاکرات در داخل ایران عنوان کرد: غربیها به دنبال این هستند که بتوانند با ایجاد این جو روانی به ایران فشار وارد کرده و به نتایج مطلوب و مدنظر خود در پای میز مذاکره برسند.
این کارشناس ابراز کرد: اما واقعیت خیلی مهمتر و بزرگتری در این میان وجود دارد و آن اینکه مردم ما تجربه مفصلی از توافق هستهای و توافق با آمریکا دارند و این توافق کم هم نبوده و ۸ سال ادامه پیداکرده، لذا به نظرم مردم الان نسبت به ۸ سال پیش خیلی واقعبینتر شدهاند.
وی تأکید کرد: فعالیتهای جریان نخبگانی در فضاهای مختلف و شبکههای اجتماعي هرچند دارای تأثیر هست اما با نگاه مثبت به این تجربهی بسیار بزرگی که مردم داشتند و با آن زندگی کردند خیلی نمیتواند تغییراتی ایجاد کند.
براتی افزود: دستگاههایی مانند صداوسیما و رسانههای مختلف حامی نظام اسلامی وظیفهدارند که این تجربه را تبیین کنند چراکه اگر این کارها انجام شود حتماً جریان رسانهای که غرب و آمریکا دنبال میکنند موفق نخواهد شد که افکار عمومی داخل ایران را به نفع خود همسو و همراه کند.
وی افزود: تجربه گذشته مردم ایران از توافق و بدعهدی آمریکاییها توسط فرد فرد جامعه درک شده و به این راحتی تغییر نمیکند.
علی میرزائی
ثبت دیدگاه